Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 706
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 540
Нашата класна каза оценките и от трите години
Що така?

# 541
  • Варна
Нашата класна каза оценките и от трите години
Що така?
Това не е вярно. Влиза материалът от трите години, но оценката само от 7 клас.

# 542
  • София
За това се внимава как се редят желанията. Ако най-много искаш кварталното училище, няма никакъв смисъл след него да пишеш НЕГ(например), защото системата ще те класира възможно най-напред, за където стига балът, съответно ще прескочи НЕГ и ще иде на най-желаното.

Точно така! Тапа няма. По-скоро тапата е в обратна посока, ако може така да се нарече. Тъй като прескочите ли една паралелка, вече не може да се върнете на нея. Затова внимателно редете желанията. Пример: синът ми миналата година изведнъж ме пита преди второ класиране - а, не може ли ФЕГ ( беше го прескочил, просто не беше преценил желанията си)...ами не - не може Simple Smile....Добре, че все пак отиде на едно от желанията, които най- искаше, но чак на трето.....

# 543
За това се внимава как се редят желанията. Ако най-много искаш кварталното училище, няма никакъв смисъл след него да пишеш НЕГ(например), защото системата ще те класира възможно най-напред, за където стига балът, съответно ще прескочи НЕГ и ще иде на най-желаното.
Системата не "чете" желанията отзад напред, а обратно. Дали на първо, дали на второ, вие се класирате в най-горното си желание, за което стига балът. А  той стига, когато 26, 260 или 2600-тимата преди вас или не са пожелали съответната паралелка или им е стигнал балът за по-предно желание.
И тези преди вас не могат да ви изпреварят на второ на мястото от първо, защото и те като вас не могат да добавят и пренареждат желания. И за тях желанията, след това на което са класирани, не съществуват вече.

Второ класиране е като първо, просто незаписаните и заявили участие или некласираните към момента се борят за непопълнените места. Желанията, след това, на което е класиран кандидат вече не съществуват.
Няма проблем кандидат с 200 бал да си напише СМГ на 68 желание. Няма тапи. Ще се класира на едно от първите си 67 такива или на някое от 68 нататък. Няма и смисъл, но не си променя шансовете по никакъв начин.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 08:21 от solnichka

# 544
  • София
Здравейте, може ли някой да ми обясни за т.нар. Тапа от която има риск при второ класиране? Рових, четох иии се чувствам напълно безпомощна 🤪😭
За първи път чувам за тапа?! За какво става дума ?
Еми нали ако паралелка с по-висок бал има след такива с по-нисък, а на първо класиране е по-назад … ставало тапа не можело нагоре да се качи ?! 🧐
Няма такова нещо. Класирането всеки път започва отгоре надолу и детето се класира на най-високото желание, за което му стига бала.

В балообразуването участват само оценките от 7-ми клас.

# 545
А какво се прави,ако на първо желание не е приет на нито едно желание?Не виждам смисъл да пише паралелки,в които не иска да учи,само за да влезе някъде-избрал си е около 20 желания,но с този бал (около 330),едва ли ще влезе там.Ако не е приет никъде,подава ли се нещо за да участва във второ класиране или става автоматично?

# 546
А какво се прави,ако на първо желание не е приет на нито едно желание?Не виждам смисъл да пише паралелки,в които не иска да учи,само за да влезе някъде-избрал си е около 20 желания,но с този бал (около 330),едва ли ще влезе там.Ако не е приет никъде,подава ли се нещо за да участва във второ класиране или става автоматично?
                  Става автоматично и чак на 3-то класиране пренарежда желания за свободните места.

# 547
  • София
По повод разразилия се спор. Има много майки, които четат РУО, четат документи, но не са сигурни, че са разбрали правилно. Зададен въпрос не винаги означава, че не е четено нещо, а че се иска потвърждение. Все пак става въпрос за нашите деца и в повечето случаи ние трябва да им дадем правилна информация как да подредят желанията, за къде имат шанс. Нормално е хората да се притесняват. Знам, че на всички им е напрегнато, но нека бъдем по-мили и толерантни. И в тази връзка, искам да благодаря на постоянно обясняващите, на тези които години поддържат информацията, правят таблици, справки и помагат на всеки. Благодаря за търпението!

# 548
  • София
С риск да питам нещо вече обсъждано (не ме бийте), но оценките от избираемите мат и бел влизат ли в свидетелството?

# 549
  • на Мелмак
Здравейте,

И аз искам да благодаря на отговарящите в темата Flowers Bouquet
Точно, относно редене на желания имах въпрос, беше ми отговорено, преди няколко теми. Тогава видях, че на доста потребителки също им се изясниха доста неща. Благодаря Ви! Grinning Дъщеря ми се оказва с много добър немски от кварталното училище. Ходи няколко години подред на олимпиади по немски. За първа немска засега няма шанс, втора немска й е ок с резултата. Но не е ок с нея Simple Smile С английския също е постоянно по състезания. Отдава й се ученето на език без проблем. Също има и две години награди от Майкрософт на систезания по ИТ. За ТУЕС бала би й стигнал, но също не иска там. Не иска в английските гимназии, френската, испанската. За там бала й е ок. Стискам й палци за тази пуста първа немска. Чета отзиви за 73-то. И аз нещо съм разтроена Wink Санака "гледа" на бал. Дано леко е завишила прогнозата, ама надали. Гледах и частното училище към посолството. Пууу, Тортите ни изядоха времето на нас. Нещо се е замотала, не й е стигнало времето да препише всичко на белова и по - ниска МАТ. Ама ще чакаме. Вчера гледах бала от 2019, тогава е бил почти колкото сегашния. Днес не мога да го намеря.
Дано след второто кафе успея.

# 550
  • София
Имай предвид, че частното немско училище км посолството не издава българска диплома.

# 551
  • София
etty775, при два добре овладяни езика, аз бих се изкушила за трети. Е, възможностите, които предлага НЕГ, като лайстунг и немска диплома не са за отхвърляне, но пък да излезе в 12 клас с три езика, също.

# 552
  • Русе/ София
Здравейте, аз имам въпрос относно точките от матурата по английски....Те вземат ли се някъде като балообразуване при кандидатстване и ако Да, в кое училище или си бяха само да се пробваме и проверим нивото по език.... (с тази цел поне девойката се яви на този изпит)...

# 553
  • София
С риск да питам нещо вече обсъждано (не ме бийте), но оценките от избираемите мат и бел влизат ли в свидетелството?

Нямат никаква тежест и не влизат в раздел А

Матура по АЕ никъде не се използва като балообразуваща

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 08:54 от molive

# 554
  • на Мелмак
etty775, при два добре овладяни езика, аз бих се изкушила за трети. Е, възможностите, които предлага НЕГ, като лайстунг и немска диплома не са за отхвърляне, но пък да излезе в 12 клас с три езика, също.
Ходеше на индивидуални уроци по френски, много й харесва, но времето започна да не й стига. Засега това е другото НЕ с ФЕ, в краен случай с РЕ. Аз говоря руски и тя иска да го научи, можело да ходи на уроци. Ще видим след две седмици къде ще сме в листата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт