Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 717
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 555
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имай предвид, че частното немско училище км посолството не издава българска диплома.

само използвам отговора Simple Smile

какви са минусите от международна диплома без българска?

# 556
  • София
Аз спрях да реда, защото вчера следобед една оценка ни беше изтрита и още я няма. Незнам как да го разбирам, пише ли някъде че след петък не може да се преправят оценки, тоест тази оценка изчезна след като излязоха резултатите, но сега е празно. А ако точно сега го качат свидетелството, там няма една годишна оценка и то балообразуваща?

# 557
Оценките се въвеждат в системата след издаване на свидетелството за основно образование, а то не може да бъде издадено, ако липсва годишна оценка.

# 558
  • На морето!
Имай предвид, че частното немско училище км посолството не издава българска диплома.

За кандидатстване в български университет, с Българска такса се изисква българска диплома. За някои работни места също искат легализация в МВР на чуждите дипломи.

# 559

Дипломата е немска( не международна). В Бг университетите ще следва като чужденец (заплащане).

# 560
  • Варна
Здравейте ! Не съм писал до сега. Разочаровани сме.
Не спира да плаче.
БЕЛ 79.500
МАТ 75.750
Оформени сме преди седмица
Завършваме с 6.00
Има огромно желание за Първа или Пета езикова гр.Варна
Бал ни е 410.50
Моля, помогнете ми ! Имаме ли някакъв шанс за тези гимназии ?
Чета, чета и нищо не мога да разбера.  Благодаря ви !

Видях, че са ти отговорили, но аз да споделя нашия опит. Моят син миналата година беше с подобен бал, на първо класиране беше приет в 4ЕГ и там си и остана заради приятели в класа и училището. За Първа не му стигна, на второ класиране щеше да влезе в Пета НЕ- РЕ, но той отказа. В Пета АЕ и ФЕ бяхме писали като следващи желания, но мисля, че за ФЕ може и да стигне този бал. Определено резултатите тази година са по-високи. Миналата година сметнах децата във всички класове с висок бал - МГ, Първа, Пета, Четвърта и така го позиционирах съвсем точно.

# 561
Откъде е изчезнала оценката - от школо или от системата на МОН? В нашия профил на МОН все още няма оценки

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 09:17 от Amelin

# 562
Здравейте, моля за малко помощ. Сбора от двете оценки на сина е 152.75 , а бала за хуманитарна паралелка е 383.50. Като гледам статистиката и минималните балове от миналата година , няма шанс за 35-то паралелка с руски и 133-то паралелна с руски , нали.
Ако някой има възможност , нека да каже дали съм права.

# 563
  • София
Някой има ли наблюдения - дали може да очакваме резултати от НГДЕК преди петък???
Не че се надявам на чудо...

# 564
Благодаря.
т.е. българче, ще може кандидатства  в български университет само с такса за чужденец.
сладури.

още нямаме годишна оценка по математика, съответно на сайта  няма оценка от дипломата.
за сметка на това има нанесени всички оценки от тестовете, за които детето ми казвше, но не бяха нанесени в дневника. Simple Smile има и текуща оценка от 28.06.2021 Wink

# 565
  • София
Здравейте, моля за малко помощ. Сбора от двете оценки на сина е 152.75 , а бала за хуманитарна паралелка е 383.50. Като гледам статистиката и минималните балове от миналата година , няма шанс за 35-то паралелка с руски и 133-то паралелна с руски , нали.
Към бала трябва да добавите и нужните оценки от дипломата, превърнати в точки. Освен това оценките от НВО-то се удвояват/утрояват, според както е изискването за конкретната паралелка.

# 566
  • София
Момче или момиче? С какви оценки по бел и мат ще бъде в свидетелството?

# 567
  • София-Младост
На база миналогодишните балове няма, на баз таззгодишните никой не знае;) Момчета с ФЕ и РЕ са влезлиз с 381 в 35 СУ , а в 133 с РЕ и АЕ са били с 381, така че...редите и се надявате:)

Но за тези паралелки се иска 152.75*2+100(ако приемем, че има 6 за годината по двата предмета) и така бала става малко над 400.

# 568
как става преобразуването на оценка в точки?
6 е 100т?

# 569
На база миналогодишните балове няма, на баз таззгодишните никой не знае;) Момчета с ФЕ и РЕ са влезлиз с 381 в 35 СУ , а в 133 с РЕ и АЕ са били с 381, така че...редите и се надявате:)

Но за тези паралелки се иска 152.75*2+100(ако приемем, че има 6 за годината по двата предмета) и така бала става малко над 400.

Бала съм го сметнала-има 5-ци по БЕЛ и МАТ.  Момче.

Общи условия

Активация на акаунт