Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 913
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 690
Голямата е в Първа АЕГ с втори немски, аз и тя сме доволни. Има си дух и традиции на стара гимназия, сега има и нова сграда с чудесни кабинети, има десетки извънкласни клубове и кръжоци, локацията за нас също бе плюс, на ДЗИ е в първата десятка последните 5-6 години (назад не съм проследявала). Класът им е добър, нямат учители "къси клечки", дисциплината е съвсем прилична. Учителите и директорката са ангажирани. С ДО-то се справиха добре.

# 691
  • София
Клер, аз съм от същото време Joy , но то тогава и Испанска гимназия нямаше, пък виж какво хубаво училище си стана...
Имаше, Санака, ама беше паралелка във ФЕГ. Отиваха тези с най-слабите резултати от изпитите. Grinning

# 692
  • София
Здравейте, честито на всички отличници.
При нас положението никак не е розово, но каквото такова. И аз, и детето се радваме, че вече изпитите минаха.
Моля за помощ  - момче, бал 352, София - той искаше да учи приложно или системно програмиране, но балът му е нисък. Много е разтроен, успокоявам го, че има достатъчно курсове.
Моля за мнения за училища, добри според вас,  с интензивно изучаване на АЕ.
Джон Атанасов като у-ще?
Големият е там, по-миналата година влезе с бал 376, ако не бъркам, но там някъде беше.

# 693
  • София
Ред, да де, не беше отделна гимназия, а паралелка. И беше с най-нисък бал, да. Пък виж сега какво стана.

# 694
  • Варна
Така, след като най-накрая е окончателно оформен по всичко и си знаем бала, моля и аз за помощ.
Варна, бал 406.50. Няма да стигне за езиковите. Човекът обаче от вчера е решил, че иска да учи немски, вече не държал на компютри. Какво ще ме посъветвате? Направо не знам, има ли такъв читав вариант извън двете ЕГ?

# 695
  • София
Ред, да де, не беше отделна гимназия, а паралелка. И беше с най-нисък бал, да. Пък виж сега какво стана.
Именно, именно! Grinning
Иначе осъществихме второ поколение във Втора АЕГ, та и там съм пристрастна.

# 696
Здравейте. Когато се взима медицинско от ЛЛ, трябва ли да се запише в него училището, в което ще кандидатства?А ако са няколко училища, за които ще редим желания, а те са с професионална насоченост, как се процедира?

# 697
  • София
Здравейте мами, на всички деца постигнали резултати към които са се стремяли - честито.
Четейки ви разбирам, че много родители са объркани от сисемата за кандидатстване. Какво им пречеше да направят една родителска среща в старите ни училища и да разяснят на всички как, какво и кога. Да прави сте, както в сайта на МОН, така и тук на първата страничка пише пределно ясно, но понякога човек от прекалено четене се обърква, затова апелирам към разбиране.
Форумските деца наистина имат високи резултати, толкова се радвам на всеки радостен пост. Само напред и нагоре пожелавам на всички дечица.
Моята девойка има точно толкова точки по математика, колкото очакваше. Уви на БЕЛ се е явно задавила с костилките там сме 10 точки под очакваното. Тя се бори за паралелката с химия към НПМГ, уви там никой не може да даде някакви прогнози - ако някой се нагърби с тази задача бих скачала до тавана. Там точките от областен кръг олимпиада или състезанието в НПМГ се удвояват и след това се прибяват точките от оценките по математика и химия и по веднъж точките от НВО. На състезанието е на 20-то място, прегледах областния кръг на олипиадата, доста от децата които бяха на състезанието са били и на олимпиадата... Миналогодишните балове хич не ми вършат работа, защото тогава са били две паралелките с химия, а сега е една, за втората се кандидатства с химия и биология. Освен това миналата година е имало и по-високи резултати на състезанието, тази година според децата е било доста по-трудно. Учителката ни по математика и тази по химия / и двете са преподаватели в НПМГ/ ни казаха, че очакват на първо класиране да сме приети, дано да са прави. Ако бяха две паралелките и тази година нямаше грам да се съмнявам тя е с 35т. над минималния второ класиране. уфффффф.

# 698
Любослава, ако разликата ще е само във втория език, сякаш няма голямо значение. И без това различен от английски втори чужд език едва ли ще научат без школи. Вече ако изборът е между английски и немски като първи чужд език, зависи кой от двата желае повече.Ако желае повече немски и училището с по-нисък бал е прилично, тогава бих писала немски. Ако средата е много по-зле от АЕГ, тогава по-добре пералните.

А на отзиви как някое училище е западнало трябва да се вярва много обрано с мисъл дали човекът, който ги споделя, има същите разбирания като вас.

# 699
  • София
Скрит текст:
Клер, аз съм от същото време Joy , но то тогава и Испанска гимназия нямаше, пък виж какво хубаво училище си стана. За предметите на чужд език: за мен има много смисъл, когато наистина се изучават на езика, а не се учат просто термини. Специално по биология във 2АЕГ класната преподаваше /със свои презентации/ и изпитваше изцяло на английски /по история в 9-ти клас - също/. Имаха и учебници на английски. На испански няма издадени учебници, учителите им са направили такива "свитъци", но се преподава и изпитва изцяло на езика в 9-ти клас, а по някои предмети и в 10-ти. Има учители, които отказват да разговарят на български дори и в междучасията. Laughing Така се трупа лексика и се упражнява употребата на езика.

Да, след започване на първия час училището се заключва /после през деня не се прави/, вероятно с идеята да ги научат да не закъсняват. На това и аз не съм фен, но чак пък шок да ти докара. На дъщеря ми се е случвало веднъж, но съвсем не се беше стресирала, а отишла да изчака следващия час в близкото кафе.

А, Испанската съм я признала. Но, поради преклонната си възраст, помня времената, когато имаше само испанска паралелка във Френската гимназия.Laughing

Ами децата са различни. И моята голяма нямаше да е в шок, а щеше да изпадне в луд възторг да не я пуснат в училище. Ама малката ще се поизплаши яко.

Хубаво нещо е езикът и да се трупа лексиката. Но не е единственото важно нещо. Защото вече много хора говорят езици. Сега се търсят не просто хора с език, а инженери с език, лекари с език, юристи с език - т.е. специалисти с език. Така че изучаването на дадени предмети изцяло на чужд език може да се окаже нож с две остриета.

# 700
Здравейте. Когато се взима медицинско от ЛЛ, трябва ли да се запише в него училището, в което ще кандидатства?А ако са няколко училища, за които ще редим желания, а те са с професионална насоченост, как се процедира?
Взимаш едно, важи 1м.
Като се записваш, даваш оригинала където.
Не ти трябват 10 отделни.

# 701
Ще се радвам на помощ за статистиката!Четох,но се обърках тотално!Закръглих точките и ги сборувах,намерих общия брой и после?

# 702
Здравейте, честито на всички отличници.
При нас положението никак не е розово, но каквото такова. И аз, и детето се радваме, че вече изпитите минаха.
Моля за помощ  - момче, бал 352, София - той искаше да учи приложно или системно програмиране, но балът му е нисък. Много е разтроен, успокоявам го, че има достатъчно курсове.
Моля за мнения за училища, добри според вас,  с интензивно изучаване на АЕ.
Джон Атанасов като у-ще?
Големият е там, по-миналата година влезе с бал 376, ако не бъркам, но там някъде беше.
Благодаря за отговора. Няма да му стигне бала за програмиране. Каква паралелка е синът ти? Доволен ли е?

# 703
Странно , как в НУКК вече има подадени заявления и дори има потвърден прием ??!!
Естествено ... няма свободни места Anguished
Как те са нещо по-различно от всички останали училища , така че да не се подлагат на никаква регулация.
Там има приети деца с 336/317 точки ?!

# 704
  • София
Различни са защото са към МК.

Общи условия

Активация на акаунт