Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 245
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 780
milenabgmama, тия 240 имат повече по МАТ, но трябва да гледаш и деца с по-малко по МАТ, но повече по БЕЛ.
Те също са ви конкуренция, макар да не са много. Успокояващо е, че част от децата ще идат в АК и немската.
...като изчисление сте права, но чисто психологически някак си се надявам и имам наблюдение, че тези деца с тази виртуозност в писането на преразкази Grinning не искат да се "забият" в СМГ, защото не им е страст и обикновено гледат AK, НЕГ, ЕИГ...на това ще разчитам, амин! Simple Smile

# 781
  • София
milenabgmama, тия 240 имат повече по МАТ, но трябва да гледаш и деца с по-малко по МАТ, но повече по БЕЛ.
Те също са ви конкуренция, макар да не са много. Успокояващо е, че част от децата ще идат в АК и немската.
...като изчисление сте права, но чисто психологически някак си се надявам и имам наблюдение, че тези деца с тази виртуозност в писането на преразкази Grinning не искат да се "забият" в СМГ, защото не им е страст и обикновено гледат AK, НЕГ, ЕИГ...на това ще разчитам, амин! Simple Smile

От нас имате едно конкурентно място по-малко. Smiley

Нали не се лъжа, че в СМГ няма квоти?

# 782
  • София
Кати, Права си… ама не точно Simple Smile Въпроси, на които е отговаряно стотици пъти се появяват през страница, а пък и питащите се ядосват, че никой не отговаря, или че го препращат на страница първа… Ми, дразнещо е… Разбирам защо има отлив от редовно списващите

Не е ЧАК толкова непосилно някой, който е разбрал, просто да отговори на притеснен родител. А друг, на когото не му се пише, просто да пропусне вместо да се ядосва публично... Истината е, че всички сме изнервени - в друго време не би било така, независимо кога, дали и колко е бил обсъждан даден въпрос, но... нека признаем правото и на незнаещите, неинформираните, новите... да са не по-малко, а може би дори и повече притеснени и ошашкани.

# 783

От нас имате едно конкурентно място по-малко. Smiley

Нали не се лъжа, че в СМГ няма квоти?
няма...и тези девойки с усет към детайла....ами нямат стигане Heart

# 784
Така е, седмокласните теми са възможно най-скучните. Пишат хиляди потребители и все едно и също, но няма как. От ПУК/1ви клас пишем една шепа хора и си се знаем, но в друго време се споделят доста по-интересни неща.

Милена, и от нас едно място. 497.5 щеше да ни е балът за СМГ.

# 785
Така е, седмокласните теми са възможно най-скучните. Пишат хиляди потребители и все едно и също, но няма как. От ПУК/1ви клас пишем една шепа хора и си се знаем, но в друго време се споделят доста по-интересни неща.

Heart ....напълно е възможно през постовете тук да направим едно доста достоверно преброяване!

На момичетата желая да намерят себе си там, където ще отидат и да са щастливи!

# 786
  • София
Темата е полезна и много, много приятна. Толкова много научих, докато ви четях през годината! Да не говорим, че повечето от никовете са ми познати от други теми.

А момичета като Санака помня от същата тема през 2018 г., когато кандидатстваше голямата ми дъщеря. Първият път вълнението винаги е по-голямо. После си някак гърмян заек, а и да си призная, разбираш, че всъщност седмокласните вълнения не са с толкова грандиозни последствия, както си си мислил някога. Не ме убивайте! Ще видите, че е така!:heart:

# 787
  • София
Здравейте мами, на всички деца постигнали резултати към които са се стремяли - честито.
Четейки ви разбирам, че много родители са объркани от сисемата за кандидатстване. Какво им пречеше да направят една родителска среща в старите ни училища и да разяснят на всички как, какво и кога. Да прави сте, както в сайта на МОН, така и тук на първата страничка пише пределно ясно, но понякога човек от прекалено четене се обърква, затова апелирам към разбиране.
Форумските деца наистина имат високи резултати, толкова се радвам на всеки радостен пост. Само напред и нагоре пожелавам на всички дечица.
Моята девойка има точно толкова точки по математика, колкото очакваше. Уви на БЕЛ се е явно задавила с костилките там сме 10 точки под очакваното. Тя се бори за паралелката с химия към НПМГ, уви там никой не може да даде някакви прогнози - ако някой се нагърби с тази задача бих скачала до тавана. Там точките от областен кръг олимпиада или състезанието в НПМГ се удвояват и след това се прибяват точките от оценките по математика и химия и по веднъж точките от НВО. На състезанието е на 20-то място, прегледах областния кръг на олипиадата, доста от децата които бяха на състезанието са били и на олимпиадата... Миналогодишните балове хич не ми вършат работа, защото тогава са били две паралелките с химия, а сега е една, за втората се кандидатства с химия и биология. Освен това миналата година е имало и по-високи резултати на състезанието, тази година според децата е било доста по-трудно. Учителката ни по математика и тази по химия / и двете са преподаватели в НПМГ/ ни казаха, че очакват на първо класиране да сме приети, дано да са прави. Ако бяха две паралелките и тази година нямаше грам да се съмнявам тя е с 35т. над минималния второ класиране. уфффффф.

"Комбинирай" състезанието и олимпиадата областната и вземи от двете онези, които имат повече или колкото точките на щерката. Виж колко са. Какви са им резултатите от НВО очевидно няма как да гадаем... уви. И аз съм в същото положение / чуденка.

# 788
  • София
Айде още 450 места , че да има и за моето момче.
Шегата на страна, успех, Милена.

# 789
Някой може ли да сподели мнение за МГ Русе - дисциплина, извънкласни дейности, загриженост и подкрепа от страна на преподаватели...

# 790
  • Пловдив
Момичета, "Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика" има ли някаква давност? Понеже се изисква при записване, се чудя, дали да ходя сега да го вадя или първо да изчакам класирането. Но пък тогава имам 2-3 дни за записване, а нашата лекарка работи с часове с дни напред и може да не успея.

# 791
  • София
А, има ли значение кое подред е желанието ни ?
Примерно две деца с еднакъв бал кандидатстват за едно и също място. Обаче при едното дете желанието е първо, а при другото е 20то
Има, което дете е с първо
има предимство.

Ако на онова, на което е 20-о балът не стига за някое от по-предните няма значение. Гледа се следващо сборът от резултатите на НВО, ако пак е еднакъв... не помня, един етап май ми се губи, накрая - и дипломата.

Да не цитирам от три страници по-назад.

Ако пред някой има 4 444 деца с по-висок бал, естествено че ще реди 170 паралелки, ако мисли да включва и училищата в топ 10.
Ако почне да реди без тях, ще нареди по-малко.

Няма как  да знаем колко деца с по-висок бал ще искат същите желания като нас и биха ни изместили. Затова се презастраховаме. Изобщо не е срамно да те приемат по 121во желание.

Моля, да не се обаждат тия с 450+, за тях е ясно колко ще редят. Обаче в темата четат и родители на деца с по 300 точки бал. Ще редят, и още как.

Ко да ти кажа... При бал м/у 453 и 461 мисля, че трябва да наредя 50-на паралелки за сигурност, пред него има къде 1100 деца с по-висок бал. Е, надявам се 461 да стигне за НПМГ химия (макар да предпочитам твърде невероятното математика или физика там), ноооо... сигурното си е сигурно.

# 792
  • у дома...
Може и сега. Нали няма имунизации в периода до записването?

# 793
Момичета, "Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика" има ли някаква давност? Понеже се изисква при записване, се чудя, дали да ходя сега да го вадя или първо да изчакам класирането. Но пък тогава имам 2-3 дни за записване, а нашата лекарка работи с часове с дни напред и може да не успея.
Кои училища изискват такова копие?

# 794
  • София
Само онлайн ли може да се подаде заявление за участие в класиране? Специално за Варна, нямаше ли и определени училища, където може да се подадат документи на хартиен носител?

Доколкото разбирам там просто има човек, който да помогне в реденето отново онлайн.
Само онлайн ли може да се подаде заявление за участие в класиране? Специално за Варна, нямаше ли и определени училища, където може да се подадат документи на хартиен носител?
Навсякъде е електронно подаването. Има училища-гнезда във всеки град, но там просто оператор вписва в системата подредбата на желания, вместо родител. Излишно разкарване ми се струва, а и през 2019 оператор беше въвел желанията на 1 дете, в профила на друго. Добре, че бързо се бяха усетили родителите на второто дете, та го оправиха.

Ей ся в к'ъв филм ме вкара... Значи трябва да се рефрешва до последно и проверява до затваряне да не е набъркал някой неправомерно в профила?
Ужас.
Напомня ми на кошмарния момент, в който една директорица на ДЗ в Бухово го беше записала в градината си без изобщо да съм имала такова намерение или желание...

Общи условия

Активация на акаунт