Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 286
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 915
Здравейте, опитах се да изчета назад темата, за да видя дали някой е правил прогнозна таблица за Бургас, но не намерих. Моля, ако някоя от мамите е правила такава, съобразена със статистиката от тази година, да сподели. Детето се представи много прилично, видях, че миналата година минималния бал за нейното желание е бил 436,75 т., а тя има 441 т., но навсякъде се тръби, че резултатите са по-добри тази година. Тя много се е окрилила, че ще й се случат нещата, а аз малко се притеснявам да не се разочарова. Засега второ желание не е посочила, твърдо иска там. Благодаря предварително Simple Smile
И аз се надявам да мога да видя някаква прогнозна таблица за тази година за Бургас!

# 916
  • София
Може би точно тук е родителската роля - да озапти тинейджърското его, когато води до безсмислени действия и да обясни, че реденето по бал, вместо по интереси, е най-глупавият начин на подредба.

# 917
  • Sofia
Някой знае ли нещо за новата предприемаческа паралелка в 1 АЕГ? На сайта на гимназията пише, че в 8. клас тази паралелка изучава АЕ интензивно, а от 9. клас – изучава АЕ и втори чужд език – немски като задължителна подготовка и разширена подготовка. Доколкото схващам в 9 клас АЕ продължава със задължителна подготовка, а НЕ - с разширена, но какво означават понятията "задължителна подготовка" и "разширена подготовка"?

# 918
  • София
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-rlSHlY5FH_yAKEgIG87LQyd … dit#gid=382427690
Не знам какво имате предвид под прогнозна таблица, но доколкото виждам в таблицата на Дидева има статистика на успеваемостта за Бургас. По нея може да се ориентирате колко по-добре са се справили децата тази година.
Малко по-назад е обяснено как се работи с тези статистически таблици. Извинявам се, в момента не мога да обясня подробно.

# 919
  • Пловдив
Може ли да кажете, дали правилно изчислявам прогнозния бал за Пловдив:

2020 мин.бал на второ красиране - 418,5т.минус 100 (от БЕЛ и Мат от дипломата)=318.50/2=159.25т. С този бал са били 288 момичета.
2021 - 288 момичета отговарят на бал около 166т*2+100=432т  - това ще бъде прогнозно минималния бал тази година за съответната паралелка.

# 920
За двете АЕГ съм смятала само минимален бал за училището, а не по паралелки.
1АЕГ-   436
2АЕГ   430
С втори немски обичайно са с по-висок бал.

А изчисленията Ви само първо класиране ли покриват?

# 921
  • София-Младост
Скрит текст:
Някой знае ли нещо за новата предприемаческа паралелка в 1 АЕГ? На сайта на гимназията пише, че в 8. клас тази паралелка изучава АЕ интензивно, а от 9. клас – изучава АЕ и втори чужд език – немски като задължителна подготовка и разширена подготовка
. Доколкото схващам в 9 клас АЕ продължава със задължителна подготовка, а НЕ - с разширена, но какво означават понятията "задължителна подготовка" и "разширена подготовка"?
Означавало броя на часовете по предмета. Това ми отг. по тел., май били 3 часа.

# 922
  • София
Може ли да кажете, дали правилно изчислявам прогнозния бал за Пловдив:

2020 мин.бал на второ красиране - 418,5т.минус 100 (от БЕЛ и Мат от дипломата)=318.50/2=159.25т. С този бал са били 288 момичета.
2021 - 288 момичета отговарят на бал около 166т*2+100=432т  - това ще бъде прогнозно минималния бал тази година за съответната паралелка.

Да, точно така. Това е начинът за определяне на прогнозен бал. Сметките не съм ги проверявала, ама предполагам, че са правилни.

# 923
  • София
Всичките ми сметки са за второ класиране.

# 924
"задължителна подготовка" и "разширена подготовка"?
СИП и ЗИП Simple Smile преведено...

# 925
  • София
Понеже съм завършила средното си образование в друг град, дали някой може да напише кои се водят елитните гимназии в София?

# 926
"задължителна подготовка" и "разширена подготовка"?
СИП и ЗИП Simple Smile преведено...
ООП и ИУЧ.

# 927
Здравейте, имате ли повече информация за паралелката с математически профил в 133СУ (АЕ + Математика)?
Мисля, че е нова за годината.
Така, както пише в сайта на училището - няма изучаване на втори език, а допълнителните часове са за математика. Означава ли, че се държи ДЗИ по математика?
Благодаря ВИ!

# 928
  • София
Може ли някой да ми помогне с информация за училищата, в които могат да се видят работите на децата?
Знам, че беше поствана информацията, но не я намирам сега.

# 929
  • София
Понеже съм завършила средното си образование в друг град, дали някой може да напише кои се водят елитните гимназии в София?
На ТОЗИ сайт можеш да видиш всякакви класации, които ще те ориентират.
Традиционно за елитни гимназии се считат:
Скрит текст:
Първа английска гимназия
Втора английска гимназия
Немската гимназия
Френската гимназия
Испанската гимназия
СМГ
НПМГ
ТУЕС

Подредбата не е обвързана с класация, само ги изброих.
Допълвам се с ЛИНК и към тема тук във форума за неелитните училища, тъй като сред тях има много хубави алтернативи, но с по-нисък бал за влизане.

Може ли някой да ми помогне с информация за училищата, в които могат да се видят работите на децата?
Знам, че беше поствана информацията, но не я намирам сега.
ЗАПОВЯДАЙ !

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 12:52 от Kally May

Общи условия

Активация на акаунт