Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 238
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 990
Момичета, аз с един малко тъп въпрос. Това е балообразуването за 12 СУ с НЕ интензивно:

2.Една паралелка с профил „Чужди езици“ с интензивно изучаване на немски език и втори чужд – английски или  руски (по избор) – 26 ученици  Виж повече информация

Балообразуване: утроен резултат от НВО по БЕЛ + резултат от НВО по математика, от свидетелството за основно образование

– оценките по БЕЛ и чужд език ( в точки ).

Защо се иска оценката по чужд език ( и кой е чуждия език )  . Не мога да схвана.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 16:35 от milenag

# 991
  • София
Яна, вероятно потребителката има предвид самите школи в СМГ, знам ли...Понеже ако визира курсове навън, изсилването ще е  огромно... Но школите не са курсове, второ са за хора с интереси в областта и трето - определено не се посещават от всички. Ей така тръгват градските легенди.  Съученичка на дъщерите ми от от основното завърши СМГ. Нито на една школа не ходеше в годините, нямаше афинитет към състезания по мат, физика, химия, завърши обаче с отличен успех училището и избра после  да следва психология.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 16:40 от пенсионирана русалка

# 992
  • София
Яна, вероятно потребителката има предвид самите школи в СМГ, знам ли...Понеже ако визира курсов навън, съвсем ще сее  зисилила... Но те  школите първо не са курсове, второ са за хора с интереси в областта и трето - не се посещават от всички. Ей така тръгват градските легенди.  Съученичка на дъщерите ми от от основното завърши СМГ. Нито на една школа не ходеше в годините, нямаше афинитет към състезания по мат, физика, химия, завърши с отличен успех училището и избра после  да следва психология.

Ау, това с психологията май е някаква мода. Познавам същия случай, но става въпрос за момче. Дали на някои деца математиката не им идва в повече в СМГ?

Скрит текст:
Момичета, аз с един малко тъп въпрос. Това е балообразуването за 12 СУ с НЕ интензивно:

2.Една паралелка с профил „Чужди езици“ с интензивно изучаване на немски език и втори чужд – английски или  руски (по избор) – 26 ученици  Виж повече информация

Балообразуване: утроен резултат от НВО по БЕЛ + резултат от НВО по математика, от свидетелството за основно образование

Защо се иска оценката по чужд език ( и кой е чуждия език )  , като детето не го учило езика. Не мога да схвана.

Нали детето е учило някакъв чужд език до 7-ми клас? Просто в балообразуването вместо оценката по мат от 7-ми клас, влиза тази по чужд език. Какъвто и да е той.

# 993
  • София

Ау, това с психологията май е някаква мода. Познавам същия случай, но става въпрос за момче. Дали на някои деца математиката не им идва в повече в СМГ?

Не мисля.. Момичето се яви на ДЗИ по мат и имаше 6,00 БЕЗ курс. А и защо да е чудно човек да избере  нещо нематематическо след СМГ.. Възпитаничка на СМГ от някой от миналите випуски май беше изявена балерина, ето други избират психология, има доста и с медицина..

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 16:42 от пенсионирана русалка

# 994
Яна, вероятно потребителката има предвид самите школи в СМГ, знам ли...Понеже ако визира курсов навън, съвсем ще сее  зисилила... Но те  школите първо не са курсове, второ са за хора с интереси в областта и трето - не се посещават от всички. Ей така тръгват градските легенди.  Съученичка на дъщерите ми от от основното завърши СМГ. Нито на една школа не ходеше в годините, нямаше афинитет към състезания по мат, физика, химия, завърши с отличен успех училището и избра после  да следва психология.

Скрит текст:

2.Една паралелка с профил „Чужди езици“ с интензивно изучаване на немски език и втори чужд – английски или  руски (по избор) – 26 ученици  Виж повече информация

Защо се иска оценката по чужд език ( и кой е чуждия език )  , като детето не го учило езика. Не мога да схвана.

Нали детето е учило някакъв чужд език до 7-ми клас? Просто в балообразуването вместо оценката по мат от 7-ми клас, влиза тази по чужд език. Какъвто и да е той.

Аха, значи сина ми е учил АЕ и му се взима оценката по него, а там иска да учи НЕ, така ли.

# 995
  • София
Точно така.

# 996
  • София
Математиката в СМГ не е в повече, напротив. Има време за упражнения. Време да улегнат задачите, време да се върнат за преговор. Децата там са нормални умни деца. Сега масово избират профил Философия. Някои посещават с години театрални школи. Доста избират професии, несвързани с математика. Но всички си остават от семейството на СМГ и се надушват навсякъде в последствие.

П. С. Дано погрешно съм разбрала, че се намеква, че математиката влияе на психичното здраве на децата.

# 997

Благодаря.
И пак да попитам , някакви отзиви за това училище-12 СУ. Привлича ни паралелката с НЕ, но абсолютно нищо не знам за него.

# 998
  • Варна
Цитат
Щом ми мина еретичната мисъл да пишем едно желание, както и да искам да й видя работата, за да разбера кое точно от 23Б не й е харесало в доказателството Joy, значи съм ударила дъното!

Не си сама. Сега меракландисвам девойката и баща и да ходят до Богоров в търсене на изгубената ни точица по БЕЛ.
Много харесвам логиката на твоето момиче. Даже аз лансира подобна идея за подредба на една сладурка от МГ, но детето е желязно и не ме възпре сериозно, май само кандиса да остави по- назад професионалната паралелка.
Поли, по-смешното е, че искам да ходя да гледам математиката, където е със 100, и нямам никакво намерение да гледам БЕЛ, който не е перфектен Joy Просто ми извади душата като десет дена твърдеше, че нещо там не била доказала както трябва, пък се оказа, че двама проверители са сметнали, че съвсем както трябва си го е доказала! Съвсем изтрещях аз, признавам си...
Пфффф, не мога да ги оправя тия цитати Simple Smile

# 999
  • София

П. С. Дано погрешно съм разбрала, че се намеква, че математиката влияе на психичното здраве на децата.

О, не, не! В никакъв случай! Далече съм от тази мисъл!
По-скоро, че в СМГ може да попаднат деца, които не са подготвени да се посветят до такава степен на математиката! Не искам да прозвучи обидно!

# 1 000
  • България, София

Огромни благодарности Hug

# 1 001
  • София
Доста избират професии, несвързани с математика.

+1
Скрит текст:
Супер услужливо и мило  момиче, с една година по-голямо от моето, е студентка в  същия университет в Германия, специалност  "Медицина". Завършила е СМГ с немски. Не е била състезател, същият случай е като това момиче с психологията. Предвид това, че немците приемат медицина само, ако си с диплома, близка до 6,00, значи задължително е била отличничка. Simple Smile Да не говорим колко помага придобитото от СМГ знание за успешно издържане с висок % на интегрирания изпит за прием  в специалност, наглед далеч от мат, понеже е пълно  в него със задачи за логика, за памет, за  пространствена ориентация,  за анализиране на графики, чисто математически задачи и такива по физика..

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 16:53 от пенсионирана русалка

# 1 002
по тези програми дали се преподава сериозно
https://it-kariera.mon.bg/e-learning/
мислех си ако запише графика в училище, може да учи и програмиране по-късно
друг е въпроса след две години дали ще ги има

# 1 003
  • София

Благодаря.
И пак да попитам , някакви отзиви за това училище-12 СУ. Привлича ни паралелката с НЕ, но абсолютно нищо не знам за него.

Моя съседка преподава там немски, точно на тези паралелки. Преди няколко години я бях разпитвала детайлно по молба на форумка ( въпросната дама сега пише в тази тема, явно, че  второто й дете е седмокласник Heart). Онова, което чух тогава, звучеше добре. Синът на съседката с немския догодина завършва в точно тази паралелка в 12-то.

# 1 004

Благодаря.

Моя съседка преподава там немски, точно на тези паралелки. Преди няколко години я бях разпитвала детайлно по молба на форумка ( въпросната и сега пише в темата, че  второто й дете е май седмокласник Heart). Онова, което чух, звучеше добре. Синът на ъседката  догдоина завършва в точно тази паралелка.

О много благодаря. Ако може и въпросната форумка да сподели впечатления, ще бъда благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт