Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 126
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 455
  • София
Как смятате, доколко минималните балове от миналата година могат да бъдат ориентир?
Гледайки баловете през последните няколко години има тенденция да се покачват с между 2 и 4 точки за топ гимназиите. Предполагам, че и сега ще се запази.

# 1 456
Как смятате, доколко минималните балове от миналата година могат да бъдат ориентир?
Гледайки баловете през последните няколко години има тенденция да се покачват с между 2 и 4 точки за топ гимназиите. Предполагам, че и сега ще се запази.

Абсолютно.
Направихме вчера онази врътка дето я обяснявахте тук. Видяхме кой е подред в статистиката за тази година или поне в коя група е понеже балът му завършва на цяло и пет. От статистиката му миналата година видяхме къде приблизително се пада този човек. Има разлика две точки. Синковецът има 174,5, а този човек /хора от миналата година са със 172 точки.
Уточнявам за Вн става въпрос.

# 1 457
Сторм, бързо възстановяване на мъжа ти Simple Smile
И моят нареди три паралелки и замина на вилата. Между двете с математика на НПМГ вмъкна английската с испански втори. Това, защото не му се учи немски в НПМГ, но пък иска там заради математиката. Оптимист е, че ще го приемат все в някоя от тези, та остави на мен да наредя останалите.
Кати, при нас ТУЕС отпадна като вариант, заради по-малко часове математика. Оставам с впечатление, че там си учат доста университетски дисциплини, което ми е малко прекалено за моето дете. Ако е сигурен с какво иска да се занимава - да, но той може да си промени сто пъти мнението до 12 клас.
Сутринта пак имаше колебания. Пише ми: дали да не пишем английската все пак на първо. Питам го защо, а той ми отговаря: Еми, ако в НПМГ се учи толкова много, може да не ми остава време за тенис Money

# 1 458
Сторм, бързо възстановяване на мъжа ти!
За реденето и на нас ни е проблем. Уж има опции, а все пак не чак толкова.
Много ми се иска да я убедя да пише Френската, за да започне нов език, но срещам отпор.
Между другото за ФЕГ чета доста отзиви, че имало и много къси клечки сред учителите, но явно не всеки набор. Нашият дали ще попадне на тях?
Точките се качват спрямо мин.година по прогнози, а завтори ешалон училищата и с по 10 и повече точки на места / напр. за 32ро гледах подобна разлика/.

# 1 459
  • на Мелмак
И аз искам френската, но щерката не ще и да чуе. Учителите им били казали, че там само с връзки се влизало!?

# 1 460
  • София
ФЕГ е страхотно училище, но не натискайте за там, ако детето категорично отказва френски. Имаме случай на последващ траен отпор към езика при приятелско семейство. В момента се получава така, че тийнейджърите разполагат с един цял паралелен свят на английски и този език им иде някак по-естествено. Та ако хлапето само не е изявило желание да учи по-непопулярния френски, е по-слабо вероятно да вземе трайно да го хареса във времето. Поне това са ми наблюденията.

# 1 461
  • София
Мила Сторм, нека всичките ви неприятности са зад гърба ви и занапред да ви очакват само щастливи мигове заедно!

Моята не иска да чуе за Испанската, немските, СМГ отдавна сме го изключили. Клони към Първа АЕГ иили 133-то, заради руския. Още мислим, защото със сигурност ще влезе на първо желание. Така че няма как да оставим съдбата да реши. Отговорността изцяло ще е наша.

# 1 462
  • София
Какво стана при Pisa? Дали се е включвала, да каже как се разреши драмата с БЕЛ? Още го мисля детето…

# 1 463
ФЕГ е страхотно училище, но не натискайте за там, ако детето категорично отказва френски.Имаме случай на последващ траен отпор към езика при приятелско семейство....
И аз имам познато дете така. Завърши немска след настояване от родителите. Учеше с нежелание и в дискомфорт. В момента вече работи, ходи често в командировка в Германия и там упорито говори САМО английски. 😁

# 1 464
  • на пистата
Момичета,при подаването има ли нещо за което да внимаваме,има ли подводни камъни.На пръв.поглед изглежда лесно.На края ще ни покаже ли какво сме въвели преди да потвърдим.Притеснявам се,че ако сгреша детето не е тук и няма да мога да реагирам да отида до РУО с него.

# 1 465
  • София
Добро утро на всички! Има ли квоти за НГДЕК?
Не, няма.

# 1 466
Здравейте момичета,
Имам нужда от Вашата помощ за момичето на близки приятели.
Балът е 409, София.
Моля, ако можете да помогнете със съвет, за кои училища би стигнал?
Благодаря предварително и хубав ден!

# 1 467
  • на Мелмак
Е, на сила нищо не правя и не искам, просто говоря. Тя обича френски, но нещо гимназията е насрочена от учителите й. За това се Идосвам.

# 1 468
Здравейте момичета,
Имам нужда от Вашата помощ за момичето на близки приятели.
Балът е 409, София.
Моля, ако можете да помогнете със съвет, за кои училища би стигнал?
Благодаря предварително и хубав ден!

А какви интереси има детето?

# 1 469
Сторм, бързо възстановяване на съпруга ти! Много кураж на семейството  и нека бъдещето ви донесе само хубави моменти!

Ние тръгнахме на почивка и забравих справочника, където бяхме написали желанията. Ще трябва пак да ги извадим.

Общи условия

Активация на акаунт