Летни страсти и вълни сбъдват всичките мечти ! ~бебеправене 391~

• 30 162
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
АА, честита да си и благодаря за милите думи!

Моя РД беше в понеделник, но ще празнувам днес - да насъбера положителни емоции за понеделник. Ще дойдат няколко бременни и няколко новородили дами, в които ще се отъркам за късмет Grinning Едната ходи по мъките около 5 години, беше с ЕМ, нейния имаше проблеми, но забременя спонтанно. Чудесата се случват!

Марго, съжалявам за тежката диагноза, но! това е първата стъпка към решението, макар да ти се струва, че стоиш на ръба на бездна. Търси, питай, проучвай, стискам много палци да попаднеш на специалист от първи път, защото това също е много ценен фактор. Каквото и решение да вземете с ТМ, нека ви донесе спокойствие и хармония.

# 571
АА, честит рожден ден! Разплака ме сутринта с хубавото пожелание към всички ни Heart Аз ти пожелавам здраве и съвсем скоро лека бременност до финал! И да не ни забравяш като се включиш в отчетната, ще е голяма загуба за темата! Flowers Bouquet

Благодаря на всички за милите думи и подкрепата. Фактор 5 нямам ( поне едно нещо спестено), а този 13 в този си вид V34L бил рядко срещан, но това ми е най-малкия проблем. НК клетките са 25%, и тях с терапия ще ги сваля. Тревожи ме това неустановено автоимунно и нуждата от активна имунизация, нямам тук и добри специалисти, на които да разчитам при евентуална бременност. Яд ме е, че чак сега, на 42, ми пуснаха тези изследвания, преди 4 години щяха да са ми много по-големи шансовете. Единственото хубаво от резултатите е, че АМХ при тях е 0,88, за разлика от 0,59 в репроклиниката, и че съм закрепила витамините и желязото на средно ниво, има какво да се желае още, но поне не съм в дефицит. Изследвали са ме и за антитела за Ковид, както си и мислех не съм ср срещала още с него, а на ММ две седмици след втората ваксина са много високи.

# 572
Марго, гуш 😍
Не се отчайвай! Мисли така открит проблем,  наполовина решен проблем 😉 Пожелавам в най-дкоро време да намериш верния път към бебшката мечта🍀
АА честита да си! Жива и здрава , и в най-скоро време бременна до финал 🎉🍰🌹
Хайде момичета някой + извадете

# 573
Марго, бъди силна, ще се намери решение сигурна съм. Много е трудно убедена съм, но щом започват да се намират причините и решението ще се появи!!!! ❤️

Аз малко съм се отчаяла, незнам защо, просто ми е мъчно. Искам да спра да мисля, а само това ми е в главата, тестове, дни, овулация, цикли, хормони, иде ми да се гръмна. Пренавивам се и това не му влияе добре☹️.

# 574
Марго с риск да прозвуча глупаво, какво представлява тази активна имунизация?

# 575
  • София
АА ,Честит рожден ден! Пожелавам ти от сърце скоро да ни зарадваш с положителен тест и да имаш най-прекрасната бременност !Весел празник!

Марго,вярвам че всичко се нареди !❤

Аз започнах да пия витамините и дано скоро наваксам дефицитите.Вчера ми излезе и микробиологията и се оказа ,че имам гъбички.Та и тях започнах да лекувам.

Прекрасен ден на всички!

# 576
АА, честит рожден ден! Бъди здрава, много щастлива и обичана! Пожелавам ти за следващия рожден ден едно сладко бебче за подарък! Hug
Благодаря за орисването, много си мила Heart

# 577
Felisha, въобще не ти е глупав въпроса. Прилага се при наличие на циркулиращи цитотоксични HLA антитела при крос мач тест ( HLA Sharing).
 Това е терапия с левкоцити на партньора, обработват се и се инжектират в ръката на жената, за да се получи имунен отговор и да се познава мъжкия материал, а не да се отхвърля като чуждо тяло. Прави се само на две места тук, или с две инжекции през 4 седмици, или само с една ( ако е получен достатъчен имунитет). Проблемът при автоимунните е, че активираните антитела могат да предизеикат влошаване и/или активиране на латентни дотогава автоимунни, при Хашимото например не се прави. Таьи терапия се прилага като последна стъпка при липса на имплантация при множество инвитро опити или дългогодишни естествени опити ( смята се, че може имунната система да атакува още на ниво семенна течност) или при повтарящи се ранни спонтанни аборти. Много жени тук са убедени, че само това им е помогнало да износят след 6-7 и нагоре аборти, въпреки терапии с кортизон и вливки с интралипид или привиген. С възрастa разбира се успехът на терапията намалява, не може да възстанови вече увредените яйцеклетки.
https://www.immu-kinderwunsch.de/en/methods-diagnostics/partner- … ocytes-treatment/
Вливките с имуноглоболини са пасивна имунизация. Третият и нсй-скъп метод е при настъпила бременност инжекции през цялата бременност на всеки 14 дни с Humira и подобни ( препарат за ревматоидни заболявания с мононуклеарни антитела), който се ползва офф лейбъл и всяка инжекция струва 1000€.
Всички тези терапии са за съжаление скъпо удоволствие и не се поемат от здравните каси тук, понеже нямало достатъчно представителни резултати.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 10:18 от margolotta

# 578
АА честит рожден ден ти желая и всички орисвания да се сбъднат и за теб 🤗
Чета ви от известно време инкогнито, но след това орисване реших да се запиша пък дано и мен ме стигне 😁
Вече два цикъла правим опити, но естествено на почти 37 години не очаквам да стане от раз. Хем не искам да се вманиачавам, хем само поглеждам календара кога трябва да ми дойде и се надявам да ме пропусне, пък то ме стига, че не ме пропуска ами решава и да подрани с ден-два 🤣. Декември пусках някои хормони и проследихме с гинеколог овулация, ама си беше от чисто мое любопитство. За сега ще гледам да не се увличам много в идеята за бебе и ще го карам спокойно няколко месеца. Ако не стане до края на годината вече ще започна да търся има ли проблем и къде е.

# 579
Марго, колкото и да са неприятни новините, е по-добре да има такива, от колкото да излезе, че не знаят какво има. (квито пари трябват ще ги съберем)
АА честит рожден ден, скорошно сбъдване на мечтите Flowers Hibiscus

# 580
АА, честит рожден ден TadaДа си жива и здрава и скоро с едно или даже 2 бебчета на ръце и да се сбъдне орисването ти Heart

# 581
АА, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве и късмет! Нека всяка мечта стане реалност! Благодаря за орисването 💋💚
Марго ❤️❤️❤️
Шенай, според мен трябва да седнете с ТМ и да изговорите нещата за бебеправенето. В това нещо сте двамата, не си само ти, нещата се случват от двамата. Няма как само ти да ходиш по изследвания, да се дупчиш, а той да ти говори така.След като сте взели решение да имате дете, той трябва да е най-голямата ти опора и подкрепа.
Момичета стиснете по един палец, чакам да  излязат на мен тромбофилиите, а на ММ ДНК фрагментация.
Желая Ви хубав уикенд 🍀💚🍀

# 582
Margo В тази тема ти си ни пример за борбеност, така че въпреки неприятните новини, ще се справиш. Знаем го, чувстваме че ще е така. Прегръщам те и дано скоро имаме хубави новини. Нали казват, че след всяко зло идва добро. Дръж се, с теб сме Hug

АА ЧРД Hug Heart Благодаря за орисването. Дано скоро да се изнесеш в другата тема с бременните.

Jo di Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

# 583
Марго ♥️♥️♥️ и аз както останалите момичета вярвам, че щом е открит проблем има и решение. Медицината е доста напреднала,а пари се изкарват /събират. Имаш прекрасен мъж до себе си.Вярвам, че вашето чудо е съвсем близо . Не ги мисли тези години, те са просто цифри.
АА, бъди честита, здрава, безкрайно щастлива, сбъдваща мечтите си с лекота. Благодаря за чудесното орисване, да ти се връща 💐🎂🍀
Jo Di 🤞🤞🤞  и аз си чакам остатъка от моите изследвания.
Sivi добре дошла, не се застоявай😉

# 584
Честит Рожден Ден AA! Нека бъде последния такъв като опитваща и догодина да сменяш памперси и да влизаш недоспала да разказваш.

Margo, знаем за тукашните драми покрай откриването на проблем. Докато няма доказан никой не те взема на сериозно и общо взето сами си се борим. Май всички тук в Германия сме събрали горчив опит. НО, открие ли се проблем, дават всичко от себе си за да го решат или подлъжат в името на бременност. Показателно е, че в новата клиника ви тръгнаха нещата. Коментирай възможносттите в България, четете сами и след почивката коментар и тук и настоятелно искане на план за действие в новата клиника.
Относно парите, много пъти нещо се води като нефинансирано и в отделни случай все пак се покрива, защото гледат само конкретни проблеми. На мен са ми казвали, че еди кое си сам си плащаш. Аз като тиюично българче започвам да звъня, да обяснявам, чета и цитирам някакви рамки и не пускам дълго време. Няколко пъти са отпускани така уж мепокривни от касата разходи.

Аз откакто родих доверие на АГ нямам. Няма да го пиша тук, че има бременни сред нас да не ги стряскам. Но не търси доверие в лекар. Отиваш, държиш на време и коментари обстойни, говориш с акушерка (на нея имах пълно доверие) и сама четеш за всичко и така. Кротичен поглед, позитивно мислене и вяра в по-добро бъдеще ви пожелавам. Ще се справим всички, въпрос на време е ...

Общи условия

Активация на акаунт