Летни страсти и вълни сбъдват всичките мечти ! ~бебеправене 391~

• 30 003
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Хера преди няколко месеца моята репр.докторка реши да ми пусне изследване за ЧПВ (в Геника) и така съвсем случайно се откри, че имам един от най-високорисковите типове - 16. Ако не беше тя щях да разбера за него на доста по-късен етап, та поне за това се радвам, но явно е много упорито това нещо…

Хариом надявам се да говориш за ЧПВ? Притеснявам се, защото съм чела, че може да се предаде на бебето, но настоящият ми доктор даде зелена светлина и каза, че не се предавало. Дано да е така, щом и твоята приятелка е родила и няма проблеми.

Di@ добре дошла и не се задържай дълго.

# 646
Хера , честито 🥰 леко бременеене и до финал!
Дарлинг добре дошла и скорошен успех!
Di@ успешен трансфер 🤞
Чакаме тлъсти черти от Мацето и Раули 😍

# 647
Дарлинг говорех за уреаплазма парвум,ама пък фризьорката ми е в 8 медец с ЧПВ след мн лекуване и операции пак си го има

# 648
Добро утро, мили момичета. Писали сте много, опитвам се да съм наясно с всичко случващо се.
Изпих 1 кафе, после ще ходя да гласувам, а вие?
Забравих да ви кажа, преди 2 седмици си бих ваксина срещу Ковид, защото реших, че не може да чакам повече и че е по-добре ако забременея, да имам защита. Другата седмица ми е втората ваксина.
Сряда нали бях на лекар и ми казаха, че имам 16 мм фоликул, очакваше се ову през уикенда. Петък видях най-тлъстата и ярка втора черта на теста за овулация, което значи, че имаше пик, т.е. овулация наистина събота или неделя. Имахме опит, днес може би пак ще пробваме, стискайте палци, въпреки лошата морфология на моя човек.

АА, Честит Рожден ден със закъснение! Ти си ми от любимките. Бъди все така силна, ярка, здрава, нека ви се сбъднат мечтите и се сбъднат по най-прекрасния начин.

ХЕРА, лека бременност и не ни забравяй още, пиши, когато имаш възможност. Да мине всичко по мед и масло!

Хариом, аз имам тази уреаплазма, благодаря, че ме успокои. Всъщност лекарят каза да изчакам да ми дойде, за да започна антибиотика. Ако имам бременност и НЕ ми дойде, явно предлага да не я лекувам засега?! Поне така се разбира от думите му.

Марго, и аз имам усещане, че ще ви се получат нещата, и да - в България ще ви е по-лесно. Медицината е супер развита и съм сигурна, че има начин да имате мечтаното дете, без да е много опасно за теб. Важното е, че знаете къде е коренът на проблема, остава да начертаете план за действие. Накрая всичко ще си е струвало.

По въпроса за цигарите - приятелят ми също пуши, иска ми се да спре, но знам, че ако сам не реши, няма как да го накарам насила. Сега поне реши да премина на Iqos, което уж е 1 идея по-добре от обикновените цигари....ще видим, дано все пак спре с тези отрови. Аз не пуша, въобще не ме влече това.

# 649
Ох да и за цигарите, аз пушех много (30 цигари +) и не бях спирала от миналия век Simple Smile
За след трансфера видях, че препоръките са да не пия кафе и да намаля цигарите. Бях на IQOS. Исках да ги докарам до 5 цигари на ден. Това много се спрягаше преди 15 год от АГ - беше излязла такава статия, че стреса от спирането бил голям и по-вреден и можело до 5 цигари. Не знам до колко успях да ги намаля до + теста - примерно до 18 на ден, ама беше кошмар само ми се пушеше и мислех кога ми е следващата цигара. Няколко дни след теста спрях изобщо да пуша - оказа се че аз с цигарите съм от тези дето без 1 могат ама само с 1 не Simple Smile
Нищо особено като драма - пика на всичко беше след 24 часа после беше съвсем поносимо Simple Smile Не очаквах да е така, това е страхотна крачка за мен, защото дори и пак да ги почна после - сега знам че мога да ги спирам Simple Smile

Та явно всеки има нещо дето работи при него Flowers Hibiscus
И явно, че за себе си не съм била мотивирана да ги спра, но беб ме мотивира веднага Simple Smile

# 650
  • Замък сред облаците
Безкрайно благодаря на всички за хубавите пожелания! Много сте ми на сърце, мацки!

Добре дошли на новите попълнения!

И аз пия кафе в момента и точа зъби за половина като се събуди ☺😅. Ще ходим да гласуваме и ние следобед.

Соуче, не се ли притесняваш ако заченеш как ще се отрази ваксината? Аз днес-утре трябва да съм в О (този месец не правя тестове) и първа ваксина след 2 седмици някъде. При условие че тя ще активизира имунната не е ли висок риска да отхвърли оплодена яйцеклетка? Поне на мен това ми се върти в главата като мотив да сложим на пауза опитите сега за тези два месеца. Не ми е медицински мотивирана логиката, не съм правила справки, но ми изглежда логично.

# 651
За ЧПВ много хора го имат без дори да знаят. Ако знаете, че го имате, и не е причинил някакви поразии по шийкага, просто се следите - нещо, което всяка жена трябва да прави, говоря за редовни цитонамазка и колпоскоп при специалист.
Скрит текст:
За Шенай - добре, че не съм само аз да мисля, че може да е някой трол! То не беше първо твоя мъж с изказвания за това как друга до сега щяла да му роди син, после този на сестра ти, който пък бил не само претенциозен за пола, ами и тормозител. Пък твоя мъж не искал да прибере сестра ти при вас.... Пък беше писала, че си много начетена по медицина, после пък беше учела обща медицина?? И в същото време беше написала 1 куп глупости за ендометриозата и си пускаш странни изследвания като прогестерон 3 дни след предполагаема овулация, а после изведнъж се оказа че имаш ЗФ или киста, не разбрах..... Явно и други пъти е имало дами с подобни драми в темата, но на мен ми звучат много филмарско....
Честито на Хера, много късмет да имаш, всичко да върви прекрасно 🍀 Нека има още поне 1-2 плюса до края на тази тема 🙏

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 10:22 от AlisonParker

# 652
AA, може би има риск след ваксината да се изхвърли оплодената яйцеклетка, но поне ще съм защитена и дори да забременея не този, а другите месеци, бебето ще има пасивен имунитет. Реших, че ми писна да чакам. Аз бях споделила, че април ММ имаше Ковид, бяхме заедно вкъщи, изолирани. Скоро си пуснах антитела и се оказа, че нямам никакви, 0. Така и така спермограмата му беше лоша, реших да ползвам времето от изчакване, за да се ваксинирам. Да реша поне 1 проблем.

Вярвам, че ако ми е писано да стане, да се оплоди и задържи яйцеклетката, ваксината няма да попречи. А и ако се заразя от някого, рискът е по-голям за плода.

АА, с теб сме горе-долу по едно време в овулация Simple Smile аз май бях вчера, но и днес ще пробваме. Стискам ти палци!

Одри, благодаря за споделения опит. Май повечето хора са така - по-лесно е без цигари, отколкото с по-малко.

# 653
  • Замък сред облаците
Девойки, дайте да не обръщаме темата на заяждане. За Шенай мисля, че случаят не е тролски, а се наслагват млада възраст и липса на житейски опит (в момента май сме със средна възраст 30+ в темата) плюс среда доста по-различна от нашата (повечето тук сме от големи областни градове и чужбина). Не виждам злонамереност в коментарите й, макар че се включва дефанзивно, нека се придържаме към темата просто, а всичко несвързано с бебеправенето да оставим за раздел СО.

Соуче, мерси за гледната точка, сега ще си премеля още веднъж информацията. 🤗

# 654
По въпроса с Шенай.. Според мен, просто момичето много иска дете, обаче има и доста странични фактори, които я напрягат. Отделно очевидно чете много, и някак смесва информацията и се обърква. И аз няколко пъти прочетох недосмислени неща, но не се намесвам, че съм рязка, и не веднъж съм "обиждала" някой с гледната си точка. За мъжете им изобщо няма да коментирам..

Преди няколко месеца, нали пак имахме една съфорумка, която пак много четеше, и държеше много на това, което знае (впрочем видях онзи ден в друга тема, че е бременна, за което се радвам)
Та мисълта ми е, че някой хора, когато искат нещо силно и са вманиачени, не обръщат внимание на много важни неща (например отношение, и правилно взимане на решения).. Знам защото и аз съм такава, но сега се кротнах малко..😁

Желая ви хубава Неделя момичета, по-малко нерви, повече усмивки 🌞

# 655
АА, и ние по същата логика се ваксинираме и по това време не правим опити. Моята първа доза беше началото на седмицата. Говорих с лекарката в центъра. Тя каза, че най-големи проблеми и рискове има ако забремения без ваксина и по време на бременността се заразя. Затова препоръча поне 1 доза да има, най-добре и двете и чакане до 2 седмици след 2рата доза. Тогава организма на майката има защита и може да пази и детето.
За опити и ваксина едновременно каза, че още няма достатъчно изследвания за да се знае как се отразява ваксина на оплождане и имплантация. Затова и препоръча да изчакаме. Втората ми ваксина е средата на август. Та края на август ще подновим опитите.

# 656
Аз каквото и да съм казала е било истина щом искаш нещо се бориш . И не сравнявайте моя мъж с онова подобие на мъж на сестра ми.
Възможно ли е да се отдели яйцеклетката и после фоликулът да продължи да расте ,така се надявам и умирам да си взема тест ,но не виждам смисъл,освен ако не ми закъснее . Четях че ако не се пукне изобщо и не отделя яйцеклетка ,Прогестееонът е 1-2 а моя е почти 10ng/ml . Пуста надежда.

# 657
Шенай, моля те изразявай се  точно. Нищо не разбрах от поста ти. Вземи прочети малко повече как се случва овулацията,  преди да задаваш объркани въпроси ?

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 11:24 от Mila101

# 658
Аз я разбирам, поради сходност на проблема.
Може да се пукне и да отдели яйцеклетка по-късно, но при по-голям от 2.6см фоликул -- 99.99% тази яйцеклетка няма да става за оплождане.

За всички дами с нередовна овулация и/ или СПКЯ. Гадно е, но се оказва от по-лесните за решаване проблеми с докторка помощ. Свестен ендо, свестен АГ и ако се налага репродуктивен.
Също СПКЯ има неочакван бонус, по-дълго сме с добър резерв Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 11:35 от Одри ♡

# 659
Шенай, яйцеклетката се отделя като се пукне фоликула, и той образува жълтото тяло, от което се отделя прогестерона, няма как да се “излюпи” преди това и той да си расте. При по-късна овулация е напълно възможно след втория ти преглед при новия доктор, да е настъпила, и затова да почва да се повишава. Една сериозна фоликолуметрия включва освен проследяването на фоликула един или два пъти и пускане на прогестерон и хормони като ЛХ и естрадиол, по които може също да се види кога ще настъпи О и дали има хляб в тази яйцеклетка. Пожелавам ти наистина да успееш да намериш твоя доктор, всички приказки до сега са ми доста несериозни.
И аз бях посъветвана две седмици след втора игла да подновим опитите, основно заради опасността от заразяване след първата заради недостатъчна имунна защита, така че и аз като Матея смятам края на август да започвам нещо в клиниката.
Благодаря ви за съветите за БГ, но ми е много трудно да съчетая всичко. За съжаление съм си избрала мъжа и живота тук, всяка по-стабилна АРТ процедура и терапия ще наложи напускане на работа, а и ме е страх да не се объркам съвсем от поредната консултация. Моят имунологичен панел е по-голям, от това, което пуска Русев, а и той доста на конвейр предписва терапии. Сигридов и Калчев биха ми били по-интересни, но ше го мисля, за тези броени дни няма да успея.

Общи условия

Активация на акаунт