Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са специалностите в областта на визуалните изкуства след 7-ми клас в София?
Какви са изискванията за кандидатстване в художествени училища след 7-ми клас?
Какви са изискванията за приемните изпити в Националната художествена гимназия в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са специалностите в областта на визуалните изкуства след 7-ми клас в София?
След 7-ми клас в София се предлагат различни специалности в областта на визуалните изкуства. Те включват компютърни специалности като рекламна графика, компютърна графика, компютърна анимация, графичен дизайн, пространствен дизайн, интериорен дизайн, уеб дизайн , компютърно проектиране на тъкани , приложни изкуства като художествена керамика , дърворезба , художествено металообработване , силикатна форма , художествена тъкан, моден дизайн, конструиране и моделиране на текстил, изящни изкуства като живопис, графичен дизайн, илюстрация на книга и скулптура. Освен това има други специалности като полиграфия, фотография и библиотечно-информационни науки.
-
Какви са изискванията за кандидатстване в художествени училища след 7-ми клас?
За да кандидатствате в художествено училище след 7-ми клас, учениците трябва да се явят на Национално външно оценяване по математика и БЕЛ, както и на проверка на способностите по рисуване. Средните училища с художествен профил приемат съгласно разпоредбите на МОН, като е необходимо кандидатът да се е явил на тези изпити.
-
Какви са изискванията за приемните изпити в Националната художествена гимназия в София?
Приемните изпити в Националната художествена гимназия в София включват изпит по рисуване, където кандидат-студентите трябва да разработят обемни форми с графичен материал по избор върху лист формат 35/50 см. за 6 учебни часа. Кандидатите трябва да се явят пред училището в 7:30 ч. в деня на изпита, като носят лична карта и номера, получен при подаване на документите.
-
Какви са необходимите материали и оборудване за кандидатстване в училища с художествен профил?
-
Какви са изискванията за рисуване на таблет при кандидатстване в художествени училища?
Сори, ама и аз се уча:) Търсих клипове за работа с тоя наглед елементарен инструмент и не намирам. Госпожата обяснила, нашето не разбрало.....
Може ли линк или насоки...във вас ми е надеждата. Благодаря! 

Тръбичка е, но няма отвор към писеца отдолу, за да го захрани с мастило/боя. За момента топят или с четката за рисуване пъхат боя вътре....няма да коментирам колко нещо омаза. Трябва прави линии да направят, без да излизат....мастилото свършва, после продължението стои като недобре снадено.....ама то има такива страхотни тънкописци за тая работа....
Умря от смях човека.... Добре че девойката не беше с мен, че после нямаше да иска да стъпи в магазина от срам.