Любители на Котки - Тема 161

• 29 237
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Прасковка си легна в тоалетната и явно ще страда там Sad Не издава звуци , дреме си.. Утре сутрин отиваме на вет Sad

# 106
  • Бургас
Прасковка си легна в тоалетната и явно ще страда там Sad Не издава звуци , дреме си.. Утре сутрин отиваме на вет Sad
Съжалявам...
Хари след последното обезпаразитяване мяучеше много жално и сам седна в тоалетната си.Там повърна.Явно ако не се чувстват добре,там отиват...
Дано да ѝ помогнат...Още сутринта я заведете...

Радвам се че котето на EdelV е добре.
Утре няма и да помни...Щом играе...

# 107
Съвсем скоро ни предстои да вземем котенце. Четох, че е добре в началото да бъде въведено в малка, тиха стая без голям трафик, докато свикне с новия дом и едва тогава да бъде запознато с останалата част от жилището. Имаме такава стая и планът е да го оставим там докато видим, че е готово да го преместим в хола, където ще живее основно. Купили сме всичко необходимо на първо време- легълца, одеалца, купички, играчки, тоалетна,  драскало на нокти и котешко иглу, с което смятам да го транспортираме, но не съм съвсем сигурна дали е подходящо и дали не трябва да купим специална чанта. Въпросът ми е има ли още нещо, което сме пропуснали и за което трябва да погрижим, преди да вземем котенцето? Всякакви съвети и споделен опит ще са ми от полза. Малко се притеснявам как ще се справим.

# 108
  • Бургас
Чанта/клетка за пренасяне ви трябва задължително.
Легълца не съм купувала...
Котето ми прекара около час в една библиотечка...И после хапна и предяви претенции да се качи на леглото ми.
Настани се на корема ми и взе да меси...Аз това исках.В момента е върху мен и мъркоти...
Вземете храна,каквато е яло котето досега,макар че моето се наложи да яде лечебна храна и рязко сменихме диетата.
Ако искате,говорете с хората,при които е,да го заведат на ветеринар...Или вие го направете,дано е здраво.
Моето няма да стои само в никакъв случай.Докато съм в моята стая,седи с мен.Но гледам телевизия в кухнята и не го ли взема,се тръшка,мяучи...
А тръгна ли да го нося някъде с клетката,сме много шумни.Той буквално врещи...

# 109
За транспортирането мислех да използвам това иглу. Ще пътуваме с кола, 6-7 км са. Смятам, че ще свърши работа.
Скрит текст:

# 110
  • София
За транспортирането мислех да използвам това иглу. Ще пътуваме с кола, 6-7 км са. Смятам, че ще свърши работа.
Скрит текст:

Щом има вратичка, няма проблем. Повечето котки изпадат в стрес и даже истерия по време на пътуване с кола, и ако бъдат оставени свободно да обикалят в колата, могат да се заврат под педалите и да причинят катастрофа. Ако ви се налага да отворите вратичката, спрете на безопасно място и чак тогава пуснете животинчето да си почине малко. Важно е също да не пускате котето извън колата, защото, когато се озоват навън на непознато място, реакцията им е такава, че бягат. Търсят да се скрият на безопасно според тях място, и надали ще го намерите повече. Можете да се посъветвате с вет, и да дадете нещо успокояващо за из път. Успех!

# 111
  • Бургас
Ще свърши работа,но не пускайте котето.
Моят реве сърцераздирателно в клетката и се вайка и оплаква...
Мяууууу аууууу ауууу...
Ама врещи...

Какво означава коте да вдигне гръбнака,да навири опашка,да се наежи и да подскача на една страна?Удоволствие ли?От кеф бяга на една страна с вирната опашка,но наежен и скачащ беше много,ама много сладък...

# 112
Precious*, нашият мъник го оставихме директно в хола, когато го взехме. На втората седмица вече му изнесох тоалетната в банята. А достъп до другите стаи има от скоро, заради жегите.

# 113
Аз също бих въвела котето веднага в хола. Ще има кой да го гали и мачка, така че няма да е толкова стресиран.

# 114
Скрит текст:
Много красиво и естествено!

# 115
  • Варна
Какво означава коте да вдигне гръбнака,да навири опашка,да се наежи и да подскача на една страна?Удоволствие ли?От кеф бяга на една страна с вирната опашка,но наежен и скачащ беше много,ама много сладък...
Да, любима котешка игра Grinning Кетя като малка редовно се "маймунеше", както казвахме. Разрових се за стари снимки, не съм хванала точно придвижването настрани, но ей такива пози заемаше и ме дебнеше:
Скрит текст:

И още една смешна от едно време:
Скрит текст:

# 116
  • Бургас
Месечнка виторога,хванала си я наежена.
Много е готина твоята Кетя,точно така настръхна и нашият,наежи се...
Аз не съм виждала досега,а имах преди котка,баба има котка,която неведнъж е водила котенца...
Ама супер забавно е.
Понякога подскача,все едно има пружинки на лапките...
Забавно котараче е.
Тича и спира много смешно,когато играе,все едно е Том от анимацията Том и Джери...
Важното е,че е щастлив,аз също,че и нашите,които са мрънкала и сърдитковци,му се радват...
Баща ми на няколко пъти беше хванат как тайно и тихомълком го е привикал и го чеше зад ушите и към опашката,а Хари му мъркоти...
Майка уж не даваше да излиза от стаята ми,а сама го вика...
Даже и синът се предаде вече и го гали...

# 117
Всичките си котки съм пускала веднага в къщи.Фин обикаляше,все едно е живял винаги тук,Зак се скри под един гардероб и седя около два часа.После излезе сам и това му беше,
Моят съвет е да не купувате много неща в началото.Вземете си котето и му вижте интересите.За Фин бях накупила неща,на които той и не обърна внимание,а Закари почти 8 год след него ги разруши Simple Smile Често вместо скъпите играчки предпочитат топчета хартия,сламки и клечки за уши Simple Smile
Мария,типична котешка игра.При нас,освен това го има и играт ана "ти гониш".С Фин съм я играла,когато няма никой в къщи хахахх

# 118
  • Бургас
Гоним се...
Когато го хвана,вирва лапите и дава коремче...
Любов голяма...

Не е нужно нищо за котето,освен хубава храна и стабилни купички.
Аз взех драскалка с топче и в началото играеше с нея,сега не я поглежда...

Правим му хартиени топчета,носи си смачканата хартия,все едно сме му дали злато и чака да му я хвърля,да я улови и пак я носи...

# 119
За мене освен подразбиращите се неща от самото начало е нужна и драскалка, при това ден-два след взимане на котето да се учи къде да драска. Отчита грешката си, че не го направих това с Мъри. В резултат няколко различни драскалки, които събират прах неизползвани, а всички столове са тотално съсипан и немалко тапети нарани.

Общи условия

Активация на акаунт