Любители на Котки - Тема 161

• 29 276
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Precious*, нашият мъник го оставихме директно в хола, когато го взехме. На втората седмица вече му изнесох тоалетната в банята. А достъп до другите стаи има от скоро, заради жегите.

Аз също бих въвела котето веднага в хола. Ще има кой да го гали и мачка, така че няма да е толкова стресиран.
Честно казано, доста си мисля дали да не пропуснем етапа с малката стая и го настаним направо в хола. Притеснявам се обаче от стрес да не реши да се скрие някъде и да се заклещи. Диванът и фотьойлите имат едни механизми отдолу и ако се навре там да се чудим как да го извадим. Ще мисля още няколко дни. А може и на деня да решим, като видим как е котето след пътуването.

Моят съвет е да не купувате много неща в началото.
Късно е вече. Simple Smile От месец и половина с дъщеря ми само за това мислим и не можем да се запрем. Simple Smile Само купичките за храна и вода са три комплекта вече. Имаме и драскалка.
Благодаря на всички за съветите и споделения опит. Flowers Hibiscus

# 121
  • Варна
На Кетя ѝ купихме драскалка веднага. Емииии... така и не я погледна Laughing До котка е.

# 122
Това с възможността за заклещване наистина е рисково. Всяко коте, което е на ново място, първо ще се скрие някъде. Може и цял ден да не се появи. Така че е добре в началото да е в стая, където има безопасни места за криене.

# 123
Колко ще е голямо котето? Нашият го взехме на 3 месеца и честно казано си беше достатъчно голям, за са не може да се наврв под дивана.

Аз имам един въпрос. Тъй като сме на първи етаж над гаражи и са ме налази мравки, някой с опит с какво да напръскам, за да няма проблем с котаракът?

# 124
Колко ще е голямо котето? Нашият го взехме на 3 месеца и честно казано си беше достатъчно голям, за са не може да се наврв под дивана.

По груби сметки на 9-10 седмици. В сряда като отидем да го вземем ще питаме кога точно е родено.

# 125
  • Бургас
Ааа тоалетната е много важна.
Първо в нея го слагате и ровите с предните лапи

# 126
  • София
precious* ние го пуснахме в хола, веднага се завря под дивана, 3 дни не излезе от под дивана, разпънахме дивана и така стоя поне седмица докато свикне.

# 127
  • Варна
Според мен малко коте, особено ако е социализирано има много малък риск да тръгне да се крие. Никога не ми се е случвало с нито една от котките, които сме вземали като малки. Кетя се кри една седмица, когато си я върнахме от свекърва ми, където живя няколко години, но беше голяма. Ленка също се кри тогава. Когато ги взехме за първи път не. И предишните ми котки бяха заети да изследват всичко възможно, но не и да се крият.

# 128
Върнахме се от преглед в ЦВК София . Май са й възпалени венците, поне друго не се видя на ехо и от ППК. Сега ще даваме АБ под формата на таблетки, един гел за мазане и още едно лекарство в спринцовка. Дано по-скоро се оправи Прасковка.
Имате ли отзиви за вет клиники в Младост/Дружба/Редута на поносими цени ?

# 129
Това с възможността за заклещване наистина е рисково. Всяко коте, което е на ново място, първо ще се скрие някъде. Може и цял ден да не се появи. Така че е добре в началото да е в стая, където има безопасни места за криене.

Изобщо не е всяко коте.Зависи от котето и социалността му.Фин си обикаляше,все едно цял живот е живял тук.Зак се скри,разбира се,но той все още не е социален.
Ккаво ще бъде котето-имам чувството,че тези,които са по-близо до улиата,както Закари,са доста диви и страхливи.Фин беше британец и беше взиман от развъдник-нямаше проблем с чужди хора,животни,шумове,прахосмукачки.С нищо.Закари е първо поколение дом.котка.И майка му и баща му са улични.Той все още си зарива храна за после,алед хора в къщи,се показва прилегнал като войник на акция..Дивак си е.
За лятото май има възможност да го вземат хора у тях,който си имат мъжки кастриран,не териториален котарак.Ще ги запознаваме,да видим какво ще стане.Надявам се да се сработят.

За мравките-веднъж сме имали,помня майка им беше поръсила сол от мястото,където излизат и изчезнаха.
https://e-zdravey.com/bg/imate-mravki-v-kashti-vizhte-kak-da-se- … podrachni-neshta/

# 130
И въпреки възможността от заклещване- пак бих го въвела директно в хола. Но не да го пусна да се разхожда, а гушнат с неговата си пелена на ръцете ще си седна на дивана и ще го галя, за да се успокои. После бих си намазала малко пастет на пръстите и ще му дам да ги оближе. Ако от това не го е страх и не избяга- всичко е точно. Предварително бих сложила по една сгъната кърпа в дупките на дивана, където би се заклещил.

# 131
Преш, нямам търпение да вземете котенцето и да го покажеш тук.
Ние като взехме Мая тя беше на приблизителна възраст около 4м. Веднага я пуснахме в хола и тя си го припозна за неин. Не се е крила, но тя беше адски любопитна. Искаше да ходи навсякъде, да души, да опознава, може би защото първоначално живееше в цеха където работи мъжа ми и постоянно е била сред хора, шум и огромно пространство за опознаване.
Всяко коте е различно обаче. Въпреки това и аз съм на мнение да не го затваряте в отделна стая.
Каквото и да решите ви пожелавам успех с въвеждането на новодомеца по най добрия за него начин, а и е възможно котето само да ви подскаже кое и как.
Хайде, чакаме ви в темичката. Heart

# 132
  • Бургас
Ама малкото коте ще излезе бързичко...
Моят Хари стоя около час в една ниска библиотечка.
После му дадох пауч и го хванах да ровя с предните му лапички в тоалетната...
Моментално дойде и взе да мяука и да протяга лапи към мен,да го взема на леглото.Толкова беше малък(и болен за съжаление),не можеше сам да скочи...
Веднага се настани върху мен и започна да мърка и да ми меси корема.
В другите стаи беше по-предпазлив,той е почти улично коте,малко се плашеше от другите хора вкъщи...
Снощи се уплаши от светкавиците и гръмотевиците,но аз доста го милвах и му казвах,че няма страшно и накрая спря да обръща внимание...И се заигра отново.

Малко коте да се заклещи е почти невъзможно...За белята(дано не се случва)...може,ама...са доста гъвкави...
Особено като го гоня,ужасно ловко ми се измъква и се промъква зад една стълба и раздава иззад нея лапи...

Много са хубави съвсем малките котенца,то част от радостта от живота е да имаш бебе куче или коте...
Дано е здраво,че аз много се притеснявах да не му стане нещо на моето...

Как е котаракът след упойката?
А котарака с калицивирозата?
Стискаме им палци и лапички...

# 133

Аз имам един въпрос. Тъй като сме на първи етаж над гаражи и са ме налази мравки, някой с опит с какво да напръскам, за да няма проблем с котаракът?
Биокил от аптеките.

# 134
  • Варна
Това преди време го търсих и не го намерих никъде... В аптеки ли се продава, в агроаптеки ли, къде? И ние имаме мравки, а сме на 7-я етаж. Ама много мравки имаме. А ММ тая нощ убил хлебарка, ужас. Та и аз искам нещо безопасно за котки и деца за пръскане.

Общи условия

Активация на акаунт