Любители на Котки - Тема 161

• 29 285
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Това преди време го търсих и не го намерих никъде... В аптеки ли се продава, в агроаптеки ли, къде? И ние имаме мравки, а сме на 7-я етаж. Ама много мравки имаме. А ММ тая нощ убил хлебарка, ужас. Та и аз искам нещо безопасно за котки и деца за пръскане.
Би трябвало в човешки аптеки.
https://www.adonis.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0%B8%D0%BB/8431
За хлебарки едно време пръскаха с фронтлайн. Най-добре се ликвидират, като периодично фирма пръска мазетата и общите помещения.

# 136

Ние работим усилено Grinning

# 137
И аз да се включа със съвети за малкото коте.
Аз понеже малко спонтанно взех Лъки(спешно се търсеше осиновител) не бях много подготвена. Бях купила храна и тоалетна реално. После наваксахме с играчки, легло, но и до ден днешен си се мести и спи на любимите си места из жилището. Пускахме го навсякъде от самото начало. Много обичат да проучват. Ако нещо е забранено, става още по-любимо.
Подгответе се за пакости и бели, да бъдете изподрани Grinning и да имате един мъник с огромна енергия. После става по-добре, та чак ти залипсват тези периоди. И дано го свикнете да спи нощем. Понеже моя като малък предимно спеше, но сега будува и към 5 редовно си мяука за храна.
Мария, благодаря за загрижеността! Heart Добре е. Почти все едно нищо не е било. Има си апетит, движи се, гали се, даже бяхме с каишката на балкона, че напираше. Сега спи блажено в хола.

# 138
Пак се включвам, дано не съм много досадна. Котенцата на Мая са в нашия двор, скрила ги е до кучетата на съседите. Нахраних ги, днес сутринта ходих до клиниката. Казаха ми, че е по-добре, но след такива рани има риск от образуване на гной и е добре да стои при тях. Поне до понеделник ще е под наблюдение, а след това кастрация. Нямало проблем да я държат, докато я за хранят. Това какво означава според вас? Колко дни? Така че се очертава всеки ден идване до село да храня мъниците, а те са доста големички, ядат консерва. Съседката каза, че пред тях е имало два мъжки и затова явно ги е донесла пак тук. Тя ги роди точно до кучетата, явно там й изглежда сигурно, после ги премести в съседа, сега пак тук. Много се надявам др седмица към края да си я взема и да я гушна. В клиниката има 10 котки, не съм питала да я видя, не са ми и предлагали. Проявявала претенции към храната, ама тя милата е под стрес. Казаха, че е нормално.

# 139
Аз също бях изчела това за отделянето в малко пространство на коте, но като взехме Макс го пуснахме в хола и застанахме с приятеля ми на земята един до друг. Бях му сложила тоалетната в единия ъгъл и купичка с храна между нас. Веднага излапа храната, после го сложих в тоалетната и той взе че се изпишка, излезе от тоалетната и се покатери върху приятеля ми и замърка. Heart Никакви проблеми нямахме с криене след това, сякаш си припозна апартамента за негов, но докато беше бебе беше безстрашен. После се наложи да пътуваме и го закарахме в къщата на нашите, без достъп навън, само на 1 етаж. Той пък си намери едно скривалище, в което му се услади сънят и 7 часа не мръдна от там, а ние се съсипахме да го търсим - беше си легнал в отделението за тави на електрическата печка.. Отзад не е затворено, ама кой да се сети. Бяхме решили, че някак е излязъл в двора и се е скрил. Та дори като не ги е страх обичат да си намерят скривалище и да си спят необезпокоявани. Grinning

# 140
Днес видях много странна и интересна котка. Беше с повод и каишка в ръцете на една жена. Явно е породиста, но не знам каква порода. С дълго слабо тяло, малка източена глава и големи уши. Външно прилича на това, което излиза като сиамска по снимките в мрежата, но беше с къса козина, светлорижа тигрова окраска.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 15:06 от Недоволна

# 141
  • Варна
Попаднах на това и реших, че ще ви развесели Grinning
https://9gag.com/gag/a9EB0ro

# 142
Arwen88, много се радвам на добрите новини. Браво, че сте ги намерили и са добре. Страшно се радвам и за това, че Мая се подобрява. Супер сте
tanibas, как ми се иска и аз да имам такова смело и супер спокойно коте..., ех

# 143
Радвам се,че намерихте котенцата,и че са достатъчно големи,за да се хранят сами.Дано само мъжките не ги намерят.
Една година дом.котка на баба беше родила котенцата в колибата на огромната ни немска овчарка.Там ги изгледа и когато започнаха да излизат често можеше да се видят сгъшени в краката на овчарката и тя да ги ближе.Дано и тези кучет аги пазят.

# 144
Успех с малките котенца!

За мравки - ползвала съм един прах от агроаптека мисля? Тя нашата на село се води АГРО, но всичко има,  а и мравки има и по дворовете.
Айкън знам че ползват хората също за пръскане.
Най-доволна съм от пръскане от професионалисти - в Понеделник идваха моите.

# 145
  • на брега на морето
Недоволна, да не е ориентал?
Скрит текст:

# 146
Опх, писна ми от анти-котешки теми! Само за една седмица цели две теми във форума. "Котки в блока" се оказаха две малки котета - щял да им види сметката с антифриз накрая. "Бълхи в двора от котките на съсед" - БАБХ да го глобява, а съседа се заканил, че ще си отмъсти с котешки трупове за подадения сигнал...
Няма угодия народа... Котките да му мислят... А, аз да се мъча да давам антибиотик на уличен котарак с гноясало около и счупена лапа... Не съм за тази планета сигурно...

# 147
  • Бургас
amy_nka,
това е културата на хората в тази държава...
Самото общество е на ниско ниво.
Четох,че който няма проблем да нарани/отрови/убие животно просто така,няма никакъв проблем и с човек да го направи...Ами...така е.
Няма грижа за болни,стари,бедни хора,за животни има някакви организации,но...
Няма ли как да се открие този вход с котетата и да се махнат от поредния отровител...Че и мъчителна смърт им избира...Гадняр.
А за бълхите...не знам какво да кажа.
Ако се обезпаразитяват котетата,явно са от друго животно.Котешките бълхи май не ходят по хората,не знам.
У нас Хари дойде пълен с бълхи...Нямаше нито един нахапан от бълхи.

Малко ме притеснява,че дупето на котето ми е леко зачервено.За какво да следя,няма диария или запек,играе,яде...

# 148
  • Между гори и планини
Хелоу еврибади . Изтървах ви в последно време. Плащам данък и се връщам да чета.
Чери брои кокошките.
Етажна собственост.

# 149
amy_nka,
Не се ядосвай, всякакви хора има.
Вчера видях една жена да води две кученца, малко по големи от среден пинчер /не разбирам от породи/. Много живи и симпатични. В един момент вижам, че на едното задните крачета са в количка с две колелца и специално място за лапичките. Вероятно животинчето е с парализа, но с това приспособление се движи съвсем нормално.
Не ми дойде на ум да снимам.
Така, че и това има.

Общи условия

Активация на акаунт