Любители на Котки - Тема 161

• 29 357
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • на брега на морето
Не е скъпа, но трябва да се внимава, когато се пипа около око да не попадне в него.

# 346
  • Велико Търново
Мария, благодаря, че питаш за Буки Simple Smile
Направихме му снимка снощи, крачето не изглежда добре. От една страна има странно образувание - преди беше нещо като ореол около костта, а сега все едно има нещо калцирано в самата кост, доста одебелено. От друга страна видимо е по-късо от другото, което значи, че изостава с растежа. Лекарите тук не са сигурни какво е, споменаха за туморно образувание 😢 Можело и да е нещо друго 🙄 Ще изпратим снимките на клиниката в Стара Загора, където беше на стационар да видим какво ще кажат специалистите

# 347
Бубалеса, дано Буки да е добре и да не е нищо сериозно, че много котешки проблеми ви се стовариха на главите...

# 348
  • Бургас
Утре с лайка ще действам, предполагам че сребърната вода е по- скъпа...
Благодаря ♡
Май е два и нещо...
Определено не е скъпа и съм чувала хубави неща...
Обаче Тобрадекс бях вземала за сина(ама е с рецепта,имам от предишната лична)и помогнаха,тя ги е изписала на всеки 2 часа,но капехме 3-4 пъти на ден.
Ако не помогне лайката,купете капки.

Наистина ли котката те меси, защото иска да те изяде?
Това е смешно...Преди малко се върнах.То беше месене,то беше мъркане,то бяха целувки...И прегръдки...
Направо си е кеф да те посрещнат така...

bubalessa,все се надявах да е оздравял...
Моят Хари след ваксините срещу гъбички получи над плешките две топчета,явно където са били бити.Много бавно се резорбират,но намаляват.
Дано и Буки да се пребори с инфекцията или просто да се окаже някакъв оток,който да спадне с времето,нека не е тумор...
Все ги мисля Франки и Буки.
Много са мънички и милички.
Хари е всеобщ любимец вкъщи(само синът не обръща внимание).
Цитирам майка ми преди"Ако котка влезе в тази къща,аз ще се махна..."
Сега:"Ааа,къде е котето,виж какво топче съм му направила да му дам..."
Баща ми му подсвирква и му маха и Хари ходи след него като кученце...

# 349
Бубе, няма да е това, ще се оправи.

# 350
Дано е нещо лечимо!  По късо краче не е проблем.

# 351
  • Бургас
Дано в Стара Загора могат да помогнат.
Да е най-малкото зло и да се възстанови колкото може по-бързо котето...

# 352
Взех Мая. Всичко е наред, като видя, че е пред вратата на село щеше да избие вратата на клетката. Преди това жално мяучеше в таксито. Обаче е станала много лоша, ръмжи на другите котки, с изключение на мъжкия😁 това нормално ли е ? И изобщо не се е сетила да си потърси котенцата.

# 353
Да мина да ви кажа, че нашия кот е ок вече. Ден, два след като писах всичко се нареди по старому. ❤️ 

# 354
Справих се с даването на лекарството без проблем тая вечер както ми показаха, но после дълго тръска глава  и се пеняви и нервно отскача като искам да го погаля. Направо  ме е страх нещо да не се бъгне психически. Така странно ме гледа след като му го набутам.. нещо странно между въпрос, упрек и разочарование. Все едно ми казва "аз ти вярвах, а ти какво ми причиняваш".

# 355
  • София
Справих се с даването на лекарството без проблем тая вечер както ми показаха, но после дълго тръска глава  и се пеняви и нервно отскача като искам да го погаля. Направо  ме е страх нещо да не се бъгне психически. Така странно ме гледа след като му го набутам.. нещо странно между въпрос, упрек и разочарование. Все едно ми казва "аз ти вярвах, а ти какво ми причиняваш".

pandorina, за да не ми се пеняви котарачка, като й давам хапче, аз вземам парче месце, правя в него цепчица и напъхвам хапчето вътре. Опитвала ли си да изпиеш хапче без вода? То направо залепва някъде в гърлото, и ни напред, ни назад. Е, същото е и с котката. А като е "опаковано" в месце, се преглъща и отива в стомахчето, където вече няма проблеми. Да допълня, че разреза в месцето правя с ножички за маникюр, с тях е най-лесно.

# 356
  • Бургас
Милият Франки...
Аз мисля,че ще ти е благодарен,щом се излекува.Хари не ме е намразил,че го мъкна по лекари...
Това е умно същество,всичко осъзнава.

Има ли как 5 месечен котарак да започне да се разгонва?
Колкото е миличък и добричък,в един момент скача и хапе по ръката...Така правеше навремето друг котарак...на близка приятелка.Спря,когато го кастрираха...

На Франки дават паста...не хапче...
Дано поне това помогне.

# 357
Здравейте! Случвало ли се е на някой котката му да изгуби апетит след кастрацията? Лъки първият ден след това така яде, а сега от 2-3 дни ходи, души купичката, хапне 2 хапки и се откаже. Сменихме храната днес и уж яде малко повече, ама следобед пак същото. Иначе е жизнен, скача, играе, гали се, не изглежда болен и откакто настанаха жеги понамали яденето, но чак така никога не е бил.
Мария, относно разгонването е напълно възможно. И Лъки почна на 5-6 месеца да проявява признаци, на моменти беше истински звяр, взе и да бяга при всяка възможност. Затова и го кастрирах. Иначе дълго се колебах и не ми се искаше.

# 358
  • Бургас
И аз не искам да го кастрирам.
Да избяга почти няма как(е,дано не се случва).
Но напада вече...
И после пак си се лигави,дава коремче,лапи без да пуска нокти,ако го взема и гушна стои,мърка...И в един момент направо побеснява...
Явно започва да навлиза в тийн възрастта.
EdelV,може да е от жегите...
Е,четох,че някои котета малко се депресират след кастрацията...Дано е от жегите или да е преходно,докато хормоните установят някакви постоянни нива(макар и ниски).

# 359
След кастрация променят апетита си, да. И в двете посоки. Прочетох го, когато търсих за Зак, след кастрацията.

Общи условия

Активация на акаунт