Любители на Котки - Тема 161

• 29 363
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Какви сте ползвали, към които е алергичен?

# 331
Тамън навреме се включвам. И ние борим бълхи. Много упорити. Милото не спира да се чеше и се изнервя много. Обаче имаме един мааааааалък проблем. Котан е алергичен към всякакви препарати за външно обезпаразитяване. Само с пудрата няма проблем. Но вече трети ден пудря и нищо. Бълхи пак има. Дайте съвет.
Опитай да го изкъпеш. Изплакваш с вода, в който слагаш Ектомин /може да се ближе, не пречи/. След 4-5 дни пудра за котета.
С разтвора с Ектомина, може да напръскаш там, където спи/лежи.
Чочко беше бъхлясъл и така го отървах.

# 332
Какви сте ползвали, към които е алергичен?
Към абсолютно всякакви препарати има алергия. След първото обезпаразитяване с капки дадени от доктора стигнахме до ветеринарна клиника, оттам изписаха втори вид и пак стигнахме до там, след което направиха тестове и се оказа, че никой препарат не му понася.

# 333
Тая сутрин докато перях в банята и бях оставила отворена вратата малкият влезе, нагласи се точно под подвижния душ и се изака. Тоалетната му е чиста. Вашите правят ли го това?
Заведох го тая сетрин в клиниката и видях как му дават лекарството. Хващат го зад врата и то си отваря устата. Не че пак не се плюнчи после де, но поне успяваш да му го вкараш. Пък после какво остава е отделен въпрос. Казаха ми малко повече да му давам.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 11:05 от pandorina

# 334
  • Бургас
Алергичното коте го изкъпете.
Бълхите се омаломощават с вода.
Няма да му слагате препарати,опасно е.Аз имам много алергии,става ужас,когато получа...
А бълхите са голяма напаст...Механично,с вода и пощене...знам,че е трудно...
Пудрата как не помага,уж е точно за такива случаи.

# 335
Благодаря на всички за съветите за катерушката.
Ще го мисля още, че такава дамаска каквато ми беше в ума трудно се намира.

Още един въпрос, виждам че се предлагат вече ароматизатори за тоалетна, или по-скоро препарат, който да неутрализира миризмата.
Под формата на пудра гледах че има.
Доколко са ефикасни, опитвали ли сте?
Какво е съдържанието всъщност на една такава пудра, защото в сайтовете никъде не открих в описанието какво всъщност се съдържа в този препарат.

# 336
  • Бургас
Ама тази пудра дали е ок за котето?
Има си и директно ароматизирана силиконова тоалетна.
Аз слагам вестници/брошури,мия легена...
Не мога да изтърпя навсякъде разпилян пясък,а със силикона си играе и

..още повече го разпилява.
Купих някаква разтворима в тоалетната подложка със сребърни йони,тя поне е еко и уж е по-добра идея,пише и че неутрализира миризмите,но не сме пробвали.
Най-добре е да мия легена всеки ден,дори по няколко пъти,ако имам време.Не мирише по никакъв начин

# 337
mariqivanova799, ами пудрата си пише че се ръси в тоалетната преди да се изсипе каквото човек е решил да ползва.
За да се мие тоалетната всеки път, означава че всеки ден трябва да изсипвам съдържанието, да мия и после да връщам обратно? Или как точно?

# 338
  • Бургас
Котешката тоалетна, която аз ползвам, струва 5,50 лв/5кг. Много е ситна и всичко става на топка, лесно се чисти и поддържа. Сивата опаковка е без аромати, а ароматизираната е тази:

Относно паразитите. За човек с много животинки, разбира се търся евтин и ефикасен вариант. Преди ползвах stronghold, но сега са много и открих Credelio. Вземам точно тази опаковка за голямо куче, защото излиза най-евтино и става и за куче, и за коте:

На котка около 2,5 кг например, се дава 1/16 от хапчето - продава се и по едно, не е нужно да купувате цялата опаковка. А то струва към 25 лв. Миналата година дадох на 6 месеца, много дълго ги опази. Тази година на четвъртия месец вече имаше бълхи. Предпазват от всички външни паразити и след употреба всичко измира до 24 часа, че и по-рано. Advocate  са много добри, понеже предпазват и лекуват и кожни проблеми в комбинация с други лекарствени средства. Проблемът е че са скъпи.

Stuck Out Tongue Winking Eye

ПП: Всичко, което пиша е след консултация с ветеринар или личен опит!

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 11:26 от icicletdq

# 339
  • Бургас
Аз не слагам от подложките,а само вестници(е,рекламни брошури),понякога му сипвам няколко зрънца силикон,да се радва.
Вестникът не попива,но поне му е кеф да го къса и да "заравя" в него ...
Хвърлям вестника,измивам легена.
Така ми е чисто и мирно на главата.
Е,може да взема от Бенто,което става на топки.Така пак се изхвърля всичко излишно.
Но подозирам,че ще го изрине...
И без това чистата тоалетна също е място за игра...

# 340
Пиги е добре. Освен по обръснатото коремче сякаш не личи, че е имало операция. Не муяка да я боли, хапва си, спи, играе с Буки Бамбуки. Може би все пак има дискомфорт, защото не иска да я гушкам/вземам. Продължава обаче да пишка извън тоалетната. Моля се да мине това, да е било от хормоните и да се регулира. 🙏 В момента спинка на едно от любимите си местенца😊

Имам кастрирана преди 7 години, която обича да маркира. Маркира като мъжко - вирва опашката и разтреперва опашката. Излиза навън и винаги маркира едно и също място. Страхлива котка е и може би по такъв начин иска да покаже доминантност на територията си. Сигурно маркира и други места наоколо, за които не знам. В близост до мястото, което маркира, живее и куче, което не лови котки, но обича понякога да им изяжда храната.

radelinash, ти не беше ли питала за спрейове против бълхи? Дефинирай, моля с имена, "всякакви препарати". Да не се окаже, че си накапала с една и съща съставка.

Можеш да изкъпеш с шампоан против бълхи. Върши доста добра работа, стига да имате нерви да се къпете.

Можеш да пробваш спот-он против бълхи. Има и комбинирани и некомбинирани. Три вида съставки: фипронил, имидаклоприд или селамектин.

Можеш да пробваш репелент за бълхи - нашийник или спрей. Там различни съставки - бол.  

В какво се изразява алергичната реакция? Обикновено, ако се ближе препарата може да станеалергична реакция.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 15:40 от amy_nka

# 341
  • Бургас
Малките четири бонбочета взеха да щъкат вече. Забелязвам че едното котенце има проблеми с очичките - като че ще гурелясват... Имам  торбадекс, ама не е ли много  мъничко още, на 2-3 седмици е? С какво да промивам? На възрастните съм им промивала очетата с тетра, ама на малките...

Ето го Божко, на терасата при майка, яко се е разложил...Heart

# 342
  • София
Сребърна вода?

# 343
  • на брега на морето
Силна отвара от лайка. И да попадне в окото не е страшно.

# 344
  • Бургас
Утре с лайка ще действам, предполагам че сребърната вода е по- скъпа...
Благодаря ♡

Общи условия

Активация на акаунт