Любители на Котки - Тема 161

• 29 272
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
BarbieDi,
Радвам се за включването и още повече за хубавите новини. Нека всичко бъде наред.
Котчица-Локумка изглежда невероятно добре, но при такава стопанка, друго не може да се очаква.
Живи и здрави всички и само хубави новини!

ПП Демон ми се губи.

И ние в кюпа на "отмъстителите". Няколко дена Чочко е обгрижван от децата, но явно не му понася. Днес се е изпишкал до една саксия.Confused

# 511
BarbiDi, честито и от мен!  Имаш златно сърце и заслужаваш да ти се случват само хубави неща! ♥️
За другите котешки мами: Ние с Барби си се знаем и от кучешката тема.
За алергията: лекарите винаги обвиняват домашния любимец, дори когато няма такъв🙂 Преди години се случи на едното ми дете, нямахме котка, дори досег с такава или случаен контакт не е имало. Колебаеше се педиатърката дали е алергия или гъбички някакви, или друго, обаче веднага обвини виртуалния котарак... Откакто имаме котки, няма алергични у нас 😏

# 512
  • In the land of Never Never

Имам призив към всички:

РЕЖЕТЕ ДРЪЖКИТЕ НА ТОРБИТЕ ЗА БОКЛУК, ЗАЩОТО УЛИЧНИТЕ КОТКИ СЕ ЗАВИРАТ В ТЯХ И СЕ СТРЕСИРАТ УЖАСНО МНОГО КОГАТО СЕ ЗАКЛЕЩЯТ, ДРУГИ - ЗАВЪРШВАТ ФАТАЛНО!
Благодаря, ще имам предвид, въпреки че рядко използвам такива пликове за боклук, използвам обикновено такива, които могат да се завържат добре отгоре.
Четох същото и за маските с ластици за ушите, отрязвайте ги, преди да ги хвърлите в боклука, защото и в тях могат да се  заплетат различни животни, птици или други.

# 513
Екзема от домашна котка, която живее месеци и години в жилището, без да излиза, ми звучи доста нелепо. Ако се прибере безпризорна животинка, може да има неприятни изненади. Но не вярвам след много време с домашен любимец да получиш здравословен проблем и животинката да е виновна.

# 514
Барби, момиче хубаво, деня ми усмихна. Честито! Всичко ще е наред.Hug
Чумичка!:kissing_heart: Бях се затъжила...

# 515
  • Варна

Скрит текст:

# 516
  • София
Трябва да се отпиша от темата, в противен случай ще взема още едно котараче Joy
Много ми се е затъжило за бебче Heart От вчера вербувам ММ.

# 517
  • Бургас
Барби,жива и здрава,успешна бременност и щастлив финал!
Ani Hr,как ще го дадеш това бебе?Аз не бих могла.Изключително е мило и сладко.

Цял живот съм с алергии.
BarbiDi, честито и от мен!  Имаш златно сърце и заслужаваш да ти се случват само хубави неща! ♥️
За другите котешки мами: Ние с Барби си се знаем и от кучешката тема.
За алергията: лекарите винаги обвиняват домашния любимец, дори когато няма такъв🙂 . Откакто имаме котки, няма алергични у нас 😏
Това ми го каза наскоро алерголог,че детето трябва да живее с котка или куче.
Имах папагали,синът кашлеше и веднага обвиниха папагалите.Не знам алергичен ли е,тогава беше болен.И без папагали(подарих ги) си боледуваше.
Както и да е.
Лекарите първо ще ти кажат,че е от животното.После,че е на нервна почва ...
Чудесно оправдание за невъзможността им да поставят точна диагноза.
Нашата предишна лекарка знаеше две кожни болести:краста и дисхидроза.Краста поставяше често като диагноза...и веднъж разревана ходих в кожния диспансер.Не беше краста...

Ооох,Хари изяде току що муха ...
Докато се опитвахме да я хванем,скочи и я лапна.Нали няма да му стане нищо?
Утре трябва да е на ваксина...
Имаме комарници,но за белята влизат понякога мухи.

# 518
Ооох,Хари изяде току що муха ...
Докато се опитвахме да я хванем,скочи и я лапна.Нали няма да му стане нищо?
Утре трябва да е на ваксина...
Имаме комарници,но за белята влизат понякога мухи.
Не го лишавай от вечеря, една муха не стига. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 519
  • София
Оххх, мухите. Том няма да яде домашна храна, макар и за него приготвена - бутчета, риба на тостера - не, не и не. Ама мухите ги лови и ги яде. Бляк Confounded

# 520
  • Бургас
Ами...ще кажа на баба тогава да прибере Моли вкъщи.И там има комарници,но мухите влизат незнайно откъде ...
Ама в къща е така.

Той не иска човешка храна,не е просил,месце яде,но си му го накъсвам в негова чинийка.
Явно мухите са хубави за котки...
А на оси скачат ли?
Много ме е страх,да не лапне оса или пчела.Много рядко влизат,но все пак се случва.

# 521
Мая и тя яде мухи, хлебарките ги мори до дупка, но най обича да измъчва и яде гадните миризливки. Боже как вони около нея, когато е свършила това свещенодействие. Първия път докато разбера откъде иде миризмата, къде ли не търсих миризливката, докато не се светнах да подуша котешката муцунка. Уууф.. Joy, мирише, та се не трае.. Joy
Аз не я оставям да ги гони и яде, но понякога тя ме издебва и изпреварва. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 522
  • София
Всички котки ядът мухи, спокойно.

Ходих днес при ветеринарите, но без Пух, реших че не искам да го тормозя, че след рентгена бяха двете напишквания.
Та много говорихме, с рентгена е всичко наред, може да бъде кастриран, няма проблеми със сърцето и с интубиране.
Говорихме и за препикаването, той също има мъжки, обсъдихме тоалетната, даде съвети да не я препълваме с пелети, иска да вземе урина и да видим дали не е инфекция, но това ще е след морето, че и да излезне нещо сега няма да можем да го лекуваме че не трябва да имаме доверие че чужд човек би бил успешен в даването на лекарството, за което беше абсолютно прав. Та се разбрахме след морето го водя да вземат кръв и урина, ако всичко е наред го кастрираме. Та така. Спокоен е  за сега , не е препикавал. Да се надяваме че няма да има повторения.

# 523
А на оси скачат ли?
Много ме е страх,да не лапне оса или пчела.Много рядко влизат,но все пак се случва.
Чочо скача и на оси и мен ме е страх, да не го ожилят. И защото той си отваря комарника сам, влизат. Тогава настъпва такова гонене - аз с тупалка, той след мен, абе луда работа.
И миризливки яде.

# 524
  • Бургас
Аууу,ужас.
Във фейсбук имаше едно мило кученце и пишеше:Хайде всички да повтаряме:"Няма да ям повече оси..."
Хем смешно,хем опасно.
Миризливки и всичко без комари и мухи(и жилещите),хващам и хвърлям навън живо...Ако мога,оси и пчели също гоня живи,те сами излизат.
Имаше паяци в моята стая,още щом влезе котката,се изнесоха,просто се изпариха...
Хлебарки за щастие рядко се появяват,и тях изхвърлям живи навън,явно ако сега имат неблагоразумието,няма да оцелеят.

Общи условия

Активация на акаунт