Любители на Котки - Тема 161

• 29 298
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Много често съм лекувала с тобрадекс по съвет на вет, без значение колко малко е котето. И да, важно е да се слага на всички от котилото.

# 436
  • Бургас
Благодаря, дами (и господа)!
Купих Dex-tobrin. Да се похваля, че имам страхотен вет - върна ми обаждане в почивен ден. Инструктира ме да слагам на всички малки х1 капка в очетата на 3 часа и ако няма ефект до 2-3 дни, започваме антибиотик на сиропче.
Да стиснем палци дружно за спасението на квартирантите! Между другото им търся и дом, както по-рано писах, така че ако чуете някой да се интересува...Heart

А това е една от старите мами, Дучето (Дукесата) - наместена в коша на един стар велосипед, покрит с найлон заради дъжда. Голяма карикатура е като си мие д-то с вирнати крачета!:heart:

# 437
Как ще сложиш капки на котета, които още не са прогледали? 2-седмични са си новородени. Аз бих изчакала да пораснат още 2 седмици и тогава бих процедирала с антибиотичните капки, а до тогава бих почиствала само очичките. Не бих правила опит да им отварям клепачите.

# 438
Е, не приемам последния коментар. Та нали ако чака още 2 седмици може инфекцията да се задълбочи. Отделно е писала, че се е консултирала с вет. Иначе капки се слагат много, много лесно.

# 439
Капките са капят в сакчето на долния клепач. Коте, което не е прогледало, ако му се насили окото (му се отвори преждеврвменно), според мен не е добра идея. А, инфекцията, ако не се третира още седмица, няма да е фатално. Навън има толкова едри котенца, които си живеят със залепнали от гурели очи.
Аз не бих насилила окото, бих промивала.

# 440
  • Бургас
http://mybabycat.org/2017/02/05/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D … 0%B8%D1%86%D0%B8/

Както и да е,icicletqda,
Котенцата са прогледнали,нали?
Доста хора гледаха котки там,където съм живяла като малка,до десетия ден в повечето случаи си отваряха оченцата бебоците.
Едно е да са още слепи,друго е да им се слепват очите от гурли.

# 441
Не пишете глупости, за да няма ослепели котета! Покрай предишна котка съм отгледала три котила (ваксинирана, редовно обезпаразитявана) и никога не е имало котета с очни проблеми, гурели или други проблеми. Върнете се една - две теми на зад и прочетете как Барби се бори за здравето на коте с риск да ослепее - болно от калицивироза! Успя да го излекува и сега има поредното космато попълнение в дома - Локум.
Май тези симптоми са признак на тежко вирусно заболяване при външни котки.

# 442
Точно така, лекувала съм бебета с капки, трябва всичките да се третират, защото е много заразно.
Ветеринар най-добре, ако няма възможност и консултацията по телефон с такъв е опция.

# 443
  • Бургас
Не пишете глупости, за да няма ослепели котета!
Май тези симптоми са признак на тежко вирусно заболяване при външни котки.
Ще се върна,ще прочета,обещавам.
Даже може и за линк да помоля,ако знаете къде е точно в темите.
Аз си признавам,че за калицивироза не бях и чувала,преди да взема Хари.
Не изглеждаше зле външно,но когато му отвориха устата,щях да подскоча,езичето беше синьо-черно в дупки направо,цялото небце беше в язви...
Лесно може да се отвори устата на малко котенце...
Обаче това е вирус.Почти няма с какво да се лекува,могат да се лекуват бактериални инфекции,които са в следствие на вируса или са придружаващи заболявания...

# 444
И аз Бени с капки капах още преди да го прибера вкъщи, да е бил на месец и малко, водих го в Джулайвет и на 4 часа слизах до улицата да го капя.

Майката котка яде и изглеждаше в кондиция. И суровото месо яде и пауч. Гушка се много, дано е било моментно нещо и е отминало, ще я наблюдавам. Само две бебета са и останали, но се надявам да прибрали третото, че са много хубави. А и 4 купички с 4 вида храни им бяха оставили, бебетата само дето не се търкаляха от преяждане, явно им се радвам хората. Ама и те са едниии, игриви топки - бели на шарени петна, развързаха ми връзките, гризаха ми обувките, драха ми глезените, хапаха ме по кокалчетата, невороятни просто Heart

# 445
  • София
Бебетата на 2 седмици вече са прогледнали (освен ако не са възпалени очичките). Много ми е "прясно" още.
На мойте бебета чистих затворени очета със сребърна вода, слагах очен гентамицин и накрая тобрадекс - за 4- 5 дни до седмица се оправиха.

# 446
  • Бургас
noragami,и любовта така ми разказваше за едни котета през зимата,развързали му обувките,свалили му ръкавиците,закачали го... Много са сладки,когато играят.Даже още тогава искаше да вземе някое от тях.
Радвам се,че мама маца е по-добре,сигурно от жегите не е ядяла...Може някой друг да ѝ е дал нещо вкусно...
Дано е осиновено едното коте,дано и другите ги осиновят.

AnyHr,твоите бебета са много,ама много сладки и си личи,че се грижиш много за тях.

Моят глезан също е добре,ще трябва към края на седмицата да се реша да го реваксинирам...И да си пожелая да мине леко и втората ваксина и да видим ветеринар чак на реваксинацията...
Да няма глисти,да няма болести...
Много беше умърлушен няколко дни след първата редовна ваксина...дано е добре след втората...

Имах плажна шапка с голяма периферия.Откраднал я е от гардероба и я е разплел...Сега е с малка периферия.
Разплетеното му го оставих...
Така доволно я разплиташе,че ми дожаля да го лиша от забавлението.
Вероятно ако беше човек,щеше да е дизайнер на шапки.За щастие засега не е проявил интерес да къса дрехи.С чехли играе много,но не ги поврежда по никакъв начин.

# 447
Моята Мая е добре, иска много да я гушкам, да спи в мен. Днес тайно дремнахме наобяд и пак се гуши във врата ми. Все едно ми казва: "Благодаря!". Обаче друго е тъжно - не се сеща изобщо за котенцата си, вижда ме, че ходя да оставям храна, но нищо. Тя не ги вижда, но не се ли сеща, че преди 1 седмица ги е оставила там Sad Лекарите ми казаха, че няма да ги приеме отново, но чак пък да не ги потърси изобщо. Доста е странно.

# 448
  • Бургас
Момичета, извинявам се ако не съм обяснила правилно. Котенцата са на около 2 седмици и са прогледнали, щъкат и се закачат. Още след първото капане, гурличките се изтекоха. Докато миех с лайка, след час очетата бяха залепнали наново, сега на третия час не са. Мисля че док ми даде добри напътствия. И аз съм притеснена, но ще се доверя на док, досега винаги ми е помагал адекватно.
Радвам се че Мая е добре, а мъниците ще ги потърси, майчинския инстинкт е силен, не е за подценяване Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 00:36 от icicletdq

# 449
  • на брега на морето
Докато миех с лайка, след час очетата бяха залепнали наново, сега на третия час не са.
Билките действат по-бавно от лекарствата. Радвам се за добрите резултати при котенцата.

Общи условия

Активация на акаунт