Любители на Котки - Тема 161

• 29 268
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
И моя всичко яде, каквото докопа. Понякога просто си играе с тях, но е луд по мухите. Никакъв проблем няма. Щом си ближат мръсните лапи и са си добре. Само ние сме такъв изнежен вид.

# 526
  • София
Абе моя на първите 2 мухи, които изяде наведнъж - повърна. След това продължава да ги яде за мой ужас, но нищо му няма. Уж и ние с комарници, ама докато просна дрехи, докато поизляза на терасата - все някоя муха ще влезе.

# 527
  • Бургас
Ами...яде мухи,лапите си ближе,изобщо целият се мие и идва и ме целува...
На свой ред аз се мия след целувка по устата(ако ме издебне...)
Иначе всички вече много си го обичаме и харесваме,аз не мога да си представя вечер да не спи при мен.

# 528
Барби, честито! Лека бременност и още по-леко раждане и развитие на малкото човече ❤️

Друго важно освен дръжките на торбите е винаги да смачкваме консервите за да не може животинче да си пъхне главата вътре в стремежа си да обере остатъците и да се нарани (заклещи или пореже)

Мацето, докато сте на море защо не му сложиш още една тоалетна, но опитай с бентонит, хубав обаче. Имам 4-5 клиента с проблемни препикаващи и всички бяха с пелети, пробваха с бентонит и само един още прави поразии ама и стопанката му не иска да го заведе на ветеринар ...

За алергиите:
Аз винаги съм живяла с котки, но около 10-11 годишна отключих алергия - алергична астма, която след доста мъки не се повлия от нищо, та махнахме котките. Горе-долу 4-5м след това се оправих и до към 22 годишна при доближаването ми до котка или куче пак се започваше със задуха и кашлицата. На около 23-24, след като поживях с куче два месеца, започнах да я 'израствам' и вече няма помен от нея. Та, мисълта ми беше, че понякога все пак е възможно да се появи алергия, дори след като човек е живял от малък с животни.

# 529
За съжаление котките налитат и на оси. Преди мнооого години се наложи да давам от моите противоалергични хапове на първата котка, защото след битка с оса (май не е успяла да я изяде, защото щеше да е с трагичен изход) й се поду жестоко муцунката. Пчели в центъра на София няма, но инцидентно се случва да влезне оса. Преди седмица докато работех от къщи, се борих с жилещото и Мъри едновременно. Аз съм много аергична към оси и само чаках да кацне някъде и да я ликвидирам. А Мъри постоянно скача към нея. Първият лек удар по прозореца несвърши работа, на следващия я убих (без да съм сигурна, дали не я зашеметих само). Мъри веднага тръгна да я търси по пода, трябваше да я плесна леко, за да се махне да хвана осата в дебела салфетка, да я смачкам и извърля в боклука.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 23:14 от Недоволна

# 530
  • Бургас
Аз съм алергична към какво ли не и се страхувам да не ме ужилят оса или пчела(не са ме жилили,дано нямам алергия).
Дано не жилят и котето,на едни близки папагалчето умря след ужилване от оса...Опасно си е.Имам Урбазон и определено мога да му бия...но дано не се налага.
С астма на алергична основа сме с майка ми.Тя беше в ремисия много години,но след сериозно преживяване,се обостри.
Аз не знам моята диагноза правилна ли е,но към животни никога не съм проявявала алергии...
Алерголожката ме посъветва да взема куче,техният микробиом бил най-близък до човешкия.Но...синът се ужасява от кучета,а аз винаги съм обичала повече котаците...Котката не изключва вземане на куче на по-късен етап.Засега майка ми не се влошава от котето,напротив,казваме му "антидепресант" и му се радваме на бебешките изпълнения.

# 531
Барби, честита хубава новина! Лека бременност! Heart

# 532
И Макс яде всичко дето мърда. Към човешка храна няма никакъв интерес. Обаче паяци, мухи, буболечки всякакви.. И не ги убива, директно ги яде...

# 533
  • София
BarbieDi, страхотна новина! Честито! Heart

Вай, и аз тук с поведенчески проблем. Мишо, кастриран, на 11 години, дебелан и половина, глезан два пъти повече, започна да ръси подаръци на различни места в коридора, хола. Вече три пъти го прави последователно. Нищо не му е променяно, пишка в тоалетната, обаче акото тцъ. Взех го от улицата на около 2-3м и дори като малък и вече 11 години не ми е правил такива бели. Остарява ми момчето, ама дали това е причината, не знам.
11 години изобщо не са много, за да има старчески отклонения. Води го на лекар. Според мен ти показва, че има здравословен проблем.

Момичета, предстои ни пътуване за две-три нощувки. Котаракът е на 4 месеца. Кое е по добрия вариант да го вземем с нас и да свикне да пътува или да го оставим сам?
Ако беше по-голям, щях да кажа, че вкъщи ще му е по-добре. Но на бебетата не им пука дали пътуват и в коя къща се намират. Ако е много страхлив, нека си остане вкъщи, но ако е отракано и безстрашно коте, можеш да го вземеш. Така ще е пред очите ти и няма да го мислиш. Иначе от едно пътуване навици не се създават. Нито ще помни другата си къща. На нашия Мъро му трябваха години, за да свикне, че пътуването не е толкова страшно и че другият апартамент е също негова къща. Не забравяй да постелеш клетката/чантата с еднократна пелена, която да попие ако се изпусне. И в никакъв случай котето да не обикаля без надзор колата! Може да се напъха зад педалите и шофьорът да изгуби контрол над колата.

Пчели в центъра на София няма ...
Не казвай голяма дума! Joy Стените ни са двойни - тухла, въздух и пак тухла. Преди 4-5 години си направиха кошер в стената на хола. Входът е дупката, която е пробита за кабелна телевизия. Някак минаваха покрай кабела. После си намираха други подобни дупчици във вътрешната стена, за да влизат в хола. Едната от тях беше един от контактите ни. Докато се усетим, доста пчели влязоха. Хубаво, че въпреки гонитбите, нямаше ужилени котешки муцунки. Залепихме контакта с прозрачно тиксо. Добре стана. Не пропускаше. Simple Smile Обаче пък мястото стана нещо като котешко кино. Влезлите пчели бръмчат с часове преди да умрат в залепения контакт и тримата (тогава Рижко и Преслава още не бяха с нас) се нареждаха пред контакта и стояха втренчени с часове.

Само преди дни Преслава е хапнала една миризливка. Simple Smile Обожава да гони мухи, като прегазва всичко по пътя си. Simple Smile

Мацето, при някои котки маркирането е обилно. Аз бих пробвала най-напред с кастрация. А колкото до Фелиуей-а, той действа с натрупване. Обикновено трябва да минат 3-4 седмици, за да има ефект. Ползвала съм за Наско. Наложи се да купим и втори пълнител. Беше непрекъснато включен в контакта.

# 534
  • Бургас
За моето коте се майтапим,че е с "лъвско сърчице".
Толкова е страхлив милият...Хубавото е,че по бебешки му минава лесно и бързо и тръгва да любопитства.Вероятно всяко бебе ще се отпусне на ново място за няколко часа.
И хората са важни,котките също много силно се привързват.Все в мен са му очите,върви с мен...
И не пропуска и в друга стая да дойде и да си погали главата в лицето ми,гушва ме набързо...Е, върху мен лежи и ме меси доволно само на нашето легло.
Обаче нашият сложа ли го в клетката,започва да вие и да се оплаква от живота.Така не вярвам някой да може да пътува,ако има задръствания,ще е ужас...Той буквално не спира да вие и да врещи докато е в клетката...
Преди да решите да вземате котето на дълъг път,го разходете 15-20 мин с колата,както е в клетката.

# 535
Барби, честито! Лека бременност и още по-леко раждане и развитие на малкото човече ❤️

Друго важно освен дръжките на торбите е винаги да смачкваме консервите за да не може животинче да си пъхне главата вътре в стремежа си да обере остатъците и да се нарани (заклещи или пореже)

О, това с консервите ми се случва няколко пъти! Единия път посред нощ. Мале, като взеха да вият, че тоя който си е заклещил главата в консервата е натрапник...! Joy Акъла си изкарах. Пък после как се отклещва главата от консервата, ако котката е неспокойна... Grin

# 536
amy_nka, в твоя случай е добре ама уличните няма кой да ги освободи. Ако успеят да се спасят често е с толкова прорезни рани, че инфекцията е сигурна, а най-често просто не стигат до освобождаване за жалост ... За това от нас зависи да сме отговорни. И не се отнася само до консервите от котешка храна, а всякакви други.

На 11 години наистина котето въобще не е старо за да е подобен проблема. Навярно сигнализира за здравословен такъв и е добре да се посети ветеринар.

# 537
Барби, Честито🌺🌺🌺

На Горкан- Щасуран са й наденали рокля:

# 538
  • София
Честито за човешкото бебе Simple Smile Пухкав финал пожелавам.

Ние бяхме 4 дни в Разлог. Синът ми е на лагер и имаха състезание. Уж да си починем... прибрах се у нас, че да се наспя Simple Smile

Дъщеря ми си остана у дома с Аш. "Побърква ме" Simple Smile Не искал да яде суха храна. Снощи ходих до ветеринарят да купя храна. Доктора каза, че не яде от жегата, а най-вероятно му липсва и другарчето. "Вземете му другарче". Дъщеря ми се нави.

Мухите... не им прощава. Не знам от къде успяват да влязат (имаме мрежи. Само в банята няма) и може само с тях да се забавлява, и яде. Той и миризливки яде, та ще му се опънат някакви си мухи.
Като го извеждах навън налиташе и на пчели и на оси.

Дъщеря ми ще ходи на море през август с приятелка. Щели да вземат и котето на приятелката. Моят няма да понесе жегата.
Тоз малкият не мога да преценя колко е пораснал. Много е мъничък. Губи се в ръцете на ММ
Скрит текст:
Не е като моят шишо

Скрит текст:

Снощи синът ми писа "Обади ми се по Duo и ми покажи Аш" Simple Smile За друг не пита Simple Smile

# 539
  • Бургас
Аn Mary, и този поглед го познавам.
Малкото казва с оченца:
"Много те обичам."
И Хари гледа така.
Ето ви още едно прозяващо се коте:

Макс е много,много хубав!
Бялото коте с роклята е прекрасно...
Всички котета са много,много хубави.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 08:17 от mariqivanova799

Общи условия