Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 939
  • 777
  •   1
Отговори
# 330
Кафе си пия по едно на ден (даже няколко дена и по две). И с миналата ми бременност си пиех. Тъй като съм с ниско кръвно ми казаха, че ако се чувствам добре с него няма никакъв смисъл да го спирам. Иначе обикновенно го спират на жени с високо кръвно, никога не съм чувала за контракции от него. А и при прием на л-тироксин ако води до сърцебиене. Пиех си го и докато кърмех (веднага след кърмене, но си пиех) а малката беше уникално бебе и си спеше супер. В началото пиех 50/50 кофейново/безкофейново, ама после четох даже че безкофейновото било по вредно, та си продължих на обикновенно.
Иначе най-накрая мога да се похваля, че и аз започнах да усещам бебчето Simple Smile
За безкофеиновото и аз знам, че е много вредно.
Аз съм на л-тироксин, но ще пробвам по едно кафенце, дано да ми понесе.

# 331
Хелоу. Аз се замотах доста явно и чак сега успявам да се запиша в новата тема. Разбрах набързо, че усещате ритничета. Радостни новини са това. Хайде....отивам да ви чета повече! ❤

# 332
Здравейте момичета, следя ви от известно време, но не съм писала досега. Включвам се в голямото очакване с едно бебче с термин 14.12.2021 г.
От около една седмица започнах да усещам бебо, а на моменти направо имам чувстото, че ме подритва яко Simple Smile Случва ли се и на някой друг да изпитва дискомфорт и дори леки болки при по-усезаеми движения на бебето и изобщо как е при вас.

# 333
Иха, напреднали мами! Тъкмо започвам 16та и засега много лекинко усещам нещо като пеперудки.

@Алисън, как си ти с часовете в МЦ Сигридов? Не ми харесва, че целият МЦ затваря за 2 седмици. Дори в работата ми с един неизвестен софтуер трябваше да има някой от екипа на линия. Сега не е ясно ще има ли въобще час за тълкуване на резултати до август... Все се надявам разбира се някъде да ме сбутат, но странно всички лекари да са по едно време. Sad А при мен ЖК е чак на 9ти август Expressionless

# 334
Аз до скоро бях спряла кафето заради повръщането и гаденето, но сега си пийвам по едно на ден с мляко.

За настинки и други такива аз пръсках Низита спрей, той си е почти само физиологичен разтвор и пише, че е подходящ при бременност. 2-3 пъти пръснах тантум верде като беше много зле положението.
Иначе в продължение на 8-9 дена взимах хомеопатия - Инфлуцид и цинабсин за хремата.

Аз още не усещам помръдване и въртене, но пък да се похваля 3 кг, които отслабнах в болницата и след това почти си ги възвърнах. ☺️

# 335
dee92 да, кофти с тази ваканция цели 2 седмици, заради нея моята ФМ е чак на 20 август, когато ще бъда в 22 г.с. и няколко дни.... Но какво да се прави. Аз имам в четвъртък преглед при Ковачев, по принцип с него си комуникираме и по имейл, пращам му изследвания, дори тези които ми правят по ЖК и ми връща коментар. Също съм планирала точно преди и след морето да се видя и с АГ от ЖК. Аз бях писала, че 2 дни подред имах странни усещания и мислех, че това е бебето, но оттогава -нищо 😖 дано си е наред детенцето, това да е било нещо друго и тепърва да го усетя. Нямам търпение до прегледа!

# 336
  • London
Алисън, и при мен беше същото положение. Усещах бебето лекичко два дни подред, после два дни нищо 🤨 Та, напълно нормално е докато имат място да си се въртят навсякъде.
Днес пак ме подритна лекичко и сега пак е мълчание 😁

# 337
Здравейте, момичета, аз се поизгубих малко, защото бях на пътешествие (не бих го нарекла почивка, счупихме се от обикаляне Smile) и докато наваксам с четенето, дойде новата седмица. Радвам се на всички положителни новини покрай вас, и че момичетата с ядове имат подобрение Flowers Four Leaf Clover
При мен нищо ново, излезе ми резултатът от БХС след три седмици чакане, докторът каза, че е добър. Възрастовият виск от Даун ми е 1:560, но комбинираният е 1:4400. Знам, че вече сте на вълна ФМ, но аз съм в края на декември и с това закъснение - чак вчера излезе.
Съобщих на работа, не са щастливи, но не са ми правили проблем засега. Това ми беше голямо притеснение, очаквах да има драми, защото не е най-положителната среда за работа при мен. Олекна ми, пък ако ми направят проблем, излизам в болнични и няма да ми видят очите.
Излезнаха ми гъбички на микробиологията, та сега лекуваме тях, и ми причиняват някакъв уро-дискомфорт, дано се оправят след лечението.
Бебчето не го усещам още мисля, понякога ми се струва, че прехвърча някоя мушица, но е за секунда и може би е черво. Но и аз съм само в 15+5.
А от кафето много ми се гадеше в началото, вече не, хареса ми ароматът, но се възползвам че така или иначе съм го спряла, да не започам пак. А преди не можех да живея без кафе, по 4-5 на ден пиех.

# 338
Успех с лечението, aureos! ❤️

Благодаря ти за разяснението, Али Simple Smile Много хубаво, че отговаря на мейл, не очаквах! Чудесно за бърз въпрос, ако излезе нещо. На мен ми казаха директно също 22ра седмица чак. Всичко да е наред и само позитивни новини да има! ❤️🍀

# 339
Здравейте мами, минавам да съобщя, че днес взехме направление за преизбор на АГ и ще се запиша при Доц. Д-р Мария Ангелова. От два дни не съм усещала бебчо. Надявам се, че всичко е наред с него.

# 340
Ох , какво да кажа първа бременност ми е 18 г.с. не съм сигурна дали това е бебето или перисталтика.На два пъти май беше бебо,но не съм убедена.На преглед съм на 19 юли нямам търпение и съм притеснена дали всичко е наред не съм виждала малкото мишле от месец и дали всичко ще е ок.Напоследък съм доста чувствителна разплаквам се много лесно,вчера плаках че от толкова време не сме виждали бебето 😬Аз кафе не пия от години понеже с кофеина нещо не се разбираме и избягвам всичко което го съдържа.Има ли още мами като мен ,които да си работят,,още не съм казала в работата и ми е голям зор,честно не знам как ще стане 😕

# 341
И аз не усещам бебето всеки ден - все още са мънички и имат място, пък и зависи как са се разположили.
Започнах да го усещам в 15г.с., като няколко дни подред сякаш се въртеше защото някак ми беше дискомфортно отвътре на корема, после явно се намести удобно и си усещах побутвания от време на време, последната една седмица изобщо не го бях усещала - чак започнах да се притеснявам, ноо тази нощ явно пак реши, че ще се завърти в неудобна за мен поза, та чак корема ми се стяга често от това, но поне се успокоих, че мърда 😁

# 342

Моя палавник,всеки път като съм по гръб си избира да се намести или на ляво или на дясно 😂.Усещам едно стягане на мястото където се намира.Най-невероятното усещане на света! 19+3 съм 🥰

# 343
Румяна, аз работя, и не се очертава поне още два-три месеца да прекъсвам. Бях споменала, миналата седмица им казах, тогава бях 15+1. Като цяло имах подплатени опасения от лоша реакция и последици. И аз много се тревожих как ще е, все още се тревожа да не започнат да ми правят проблеми, но поне не могат вече да ме изгонят.
Ако се притесняваш, че може да ти погодят някакъв номер, ги уведоми както си е реда по закон - с медицински документ, посочващ в коя г.с. си, кога е термина, и кога се очаква да излезеш в 45 дневен болничен преди раждането (не че не може да излезеш и преди това, разбира се), и в свободен текст уведомление от теб за това, че си бременна. Трябва да го внесеш в деловодство/човешки ресурси/отдел кадри (каквото си имате и е подходящо при вас) и да поискаш да ти дадат входящ номер. Така няма как да те пипнат, докато при устно уведомление може да кажат, че не си ги уведомила и да те уволнят. Това е ако си на постоянен трудов договор, със срочните е по-различна ситуацията.
Сега, знам, че повечето мами имат спокойни отношения на работа, и не се налагат такива стъпки, но поне има законен механизъм за защита на бъдещите майки. Също, ако отлага много жената във времето, започва да личи, може да се намери кой да уведоми ръководството или те сами да се усетят, без да е имало официално уведолемие - и това поставя жената в уязвима позиция.

# 344
Момичета назад в темата бяхме коментирали. Но мислите ли че е нормално да имам леки бодежи и болки ниско в корема и кръста от време на време. И когато имате проблем на кого звъните-на док който ви води жк или където ходите на частно(понеже съм след инвитро)

Общи условия

Активация на акаунт