Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 856
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
  • London
Присъединявам се и аз към това виене на свят.
На няколко пъти отказах на приятели да се видим по обяд защото докато стигна до ресторанта сигурно ще припадна три пъти 😬
Така или иначе ми е ниско кръвното, но съм цял живот с такова, та не мисля, че точно от това ми прилошава. Не е и от жегата, вкъщи е хладно от климатиците, но постоя ли повече време права и в главата ми става дискотека😆
Ходи ме разбери какво става. Осмелявам се само сутрин набързо да разходя кучето сама, нарамила бутилка с вода за всеки случай и вечер с мъжО, иначе не. Чак ми е странно да се чувствам толкова зависима, преди си обикалях с часове сама. Няма зима, няма лято. 🤔

# 556
За виенето на свят проверете и хемоглобина, ако е нисък също май влияе.
Иначе и аз би трябвало да правя ФМ в 22ра седмица, даже и 23 няма да е проблем, каза док. Имам планирано пътуване и не мога по-рано.

Точно излизам от лабораторията за изследвания, да видим какво ще излезе. След обяд пък на ендокринолог, да чуя още едно мнение.

# 557
Лабораториите трябва да направят програма лоялност или членска карта като при фитнесите. Туби вече сме им дарили Joy

# 558
dee92 абсолютно съм съгласна. Ето за 1 година колко съм дала за изследвания и прегледи само в направление репродуктивно здраве и после бременност. И сигурно стотитици левове за добавки. А знам, че жените, на които се е наложило да прибегнат до АРТ, са похарчили още повече!
Скрит текст:

# 559
Алисън, сметнах ти ги, лошо ми стана... но важна е крайната цел Heartpulse

# 560
Алисън, ох, боли :/

Който не се е сблъсквал с повечко неща или просто някой АГ не му е казал да види аджеба има ли витамини за износване на здраво дете, може да бъде много грубоват в изказванията... Приятелка ми е казвала 'пфу, нищо няма да изследвам и ще си се наслаждавам на виното', друга - 'лекарите ти пускат толкова, защото им се връзваш'. Уааау голяма подкрепа, сори, че споменах набързо 🙄

Да, има и излишни неща, има много печелбарство и търговия. Медицината стана бизнес. Всичко е хубаво да се проверява и при друг източник на информация. Но ако можеш поне основното да си позволиш и не го правиш, за мен е безотговорно. Едвам убедих приятелка, че й трябва фолиева киселина за бременност.

# 561
Да, така е, а и има много хора, които нямат възможност изобщо да си пуснат и проверят всичко, което аз съм. Просто е малко тъпо, защото уж сме здравно осигурени,а касата покрива неща, които и без това не струват скъпо. Най-скъпите изследвания няма как да ти ги назначи лекар и да даде направление. За скъпите изследвания, които Сигридов назначава например, четох че дори допълнителното здравно осигиряване не ги покрива. Но живи и здрави да сме, ще работим -пари се изкарват. Здравето е най-важно

# 562
Ооо Алисън Rolling Eyes защо си го причиняваш? Ние инвитро правихме и то само парите за иглотерапия ако сметна, ще се откажа от живота. Не смятам аз такива неща. Радвам се, че сме ги имали и се надявам някой ден пак да ги имаме (сега и двамата не работим).
Допълнителното здравно осигуряване не покрива нищо, свързано с репродуктивни проблеми.
Каквото такова... Пак ще ги дам, ако трябва.

# 563
Аз не съм ги смятала още 😂 Сигурно счетоводителя в мен е искал да си направи някакъв отчет 😂

# 564
Здравейте момичета. Чета ви от ден 1ви, но се осмелявам да се запиша чак сега. Чаках да се уверя (до колкото е възможно), че всичко е наред. 16+2 съм с втора бременност. За жалост първата нямаше хепи енд за мен. Роди ни се момиченце без нито една малформация, но с много рядка хромозомна аномалия1:20000), която хванахме чак след раждането (в 38 седмица) с генетични тестове, тъй като попринцип не се изследва за нея по време на бременността.  Единственият сигнал, че нещо не е наред беше ниското тегло на бебето. Скоро след това я загубихме. Както и да е. Та - сега съм бременна отново, правих Хорион биопсия в 12та седмица, чаках 3 седмици, на финала на които ни съобщиха, че чакаме здраво момиченце. Още ми е свито и не мога съвсем да се отпусна и зарадвам, но и това ще дойде. След една Коледа изпълнена само със сълзи, сега се надявам на една много по-щастлива. Стана малко дълго, повече няма да ви натоварвам с не особено веселата ми история. Стискам палци само и единствено за здрави бебчета на всички. Грижете се за себе си ❤

# 565
Райли, съжалявам за преживяното и се радвам, че се включи. Тази групичка е късметлийска и нищо лошо няма да се случи, всичко ще е наред Hug

# 566
Най-топли прегръдки, Райли. Нека Коледата наистина е прекрасна, щастлива, спокойна. Много, много късмет! ❤️🍀

# 567
  • London
Добре дошла сред нас, Райли ❤ Труден път си имала !
Всичко ще бъде наред с детенце и всички ще празнуваме една вълшебна Коледа ❤🎄

# 568
Здравейте, момичета. В 19 г.с. съм и с плацента превия partialis и вчера на прегледа, докторът установи, че има отлепване на долния ръб на плацентата 15 мм. Това честно казано ме стресира доста. До момента бременността ми върви изключително трудно, почти изцяло съм на легло, защото още в началото имах частично отлепване на едното сакче, след това се оказа, че едното от двете бебенца е спряло да се развива (разви се това с отлепеното сакче). С много усилия, лежане в болница и вкъщи сакчето се закрепи и сега ново 5 - отлепване на плацента. Ще се радвам на някой и друг съвет, ако имате опит с подобна ситуация, защото наистина ми е много трудно да съм спокойна и да не съм стресирана, както ме съветват всички, дори и док.

# 569
  • до най-прекрасния мъж
Райли, добре дошла. Съжалявам за перипетиите, през които е трябвало да преминеш. Дано всичко лошо е останало вече назад. Пожелавам на всички ни тази Коледа да бъде изпълнена с много радост, топлина и щастие. Всяко семейство го заслужава - да прегърне здраво детенце. Heart
Аметист,  не знам как бих могла да те успокоя, знам как се свива майчиното сърце при всеки възникнал проблем. Почивай повече, моли се и вярвай, че всичко ще е наред. Предполагам докторите правят, каквото трябва. Почти си добутала до средата, ще добуташ и до края. Heart

Общи условия

Активация на акаунт