Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 688
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
Косата много ми пада, но тя доста порасна и имам нужда от фризьор вече. Но май няма да е скоро. За яденето - и на мен леки храни ми се ядат - домати, сирене, диня, праскови, таратор. Снощи си правих домашна лимонада с лимон и газирана вода. Манджи много не ми вървят, но пробутвам по малко, особено бобови, че те имат протеин, а аз не мога да погледна още месо и яйца.
Днес бяхме с таткото на преглед. Докторът го пусна да види мишлето. Пораснала е много, вече е цели 330 гр. Видяхме я, 100 % момиченце. Засега всичко е наред, казах му за тези пробождания, каза, че са нормални. Измери ми шийката, 28.4 мм, каза, че е много добре за седмицата, в която съм и, че е стегната. Плацентата се е вдигнала и вече е добре. Бебка върви седмица напред, май е доста дългокрака Blush

Браво Blush Страхотни новини.

# 646
Супер, Блу! Все хубави новини. ❤️

Ако се интересувате, да споделя отзиви от лекаря днес относно добавки и стойности. Всичко е индивидуално, но евентуално може нещо да ви послужи като идея. Simple Smile

125 хемоглобин каза е окей, желязото щом е между 20-30.

За ниско витамин Д изглежда, че не усвоявам добре спрея на better you k2+D3, камо ли преди Вигантол. Едва вдигам с 3-4 единици на месец, за да мина минимума в кръвта. Препоръча ми Liquid D3 на Douglas laboratories. Друг добър е спрей My kind organics vegan D3 на Garden of life. (В немския им сайт е доста по-евтино). Прием с мазна храна.

Повишени левкоцити може до около 13 горе-долу.

Главно е това, за малко повишен hs-CRP (при мен 5.90) препоръчват Омега, куркумин и ресвератрол. Малко се колабая дали последните две задължително да си взимам, може би ще видя първо как ще е с Омега и завишен прием на куркума...

Фолиева препоръчва да се пие до края на бременността.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 19:30 от dее92

# 647
Момичета случвало ли ви се е да ритка бебчо или да се обръща по същото време ръката ви да е на корема, а като кажете на мъжете и те си сложат ръцете да спре бебчо движенията си?

# 648
  • London
Те са си маймунки 😂
Дискотека става в корема ми докато баща й не си сложи ръката и настане тишина 🤣

# 649
ДА!!! Всеки път и мои приятелки казаха, че са били така 😁

# 650
  • London
Аз дори се опитах да заснема едно фиаско снощи на коремчето, но както се движеше за 10 минути и в момента, в който извадих телефона да снимам - нищо 😂
Стоях 5-10 минути на включено видео и като го изключих, пак се започна 😂
Ще кажеш, че виждат 😁❤

# 651
  • до най-прекрасния мъж
В тази връзка да споделя нещо смешно. Снощи беба се разрита и станах, за да я усети и ММ. Легнах до него на дивана, той си сложи ръката на корема и тя, разбира се, се укроти. Той взе да се шегува и леко да си мърда ръката, все едно я буди и да вика: Бебо, събуди се. След няма и 2 минути целият подскочи и си махна ръката от корема, все едно го ухапа нещо. Аз го погледнах учудено, а той вика: Ама вътре нещо мърда. Умрях от смях. Той не мислил, че ще я усети и направо се стресна, като го ритна. Преди седмица пак пробвахме да я усети, но тогава беше слабо и не беше много убеден, че е тя. Сега, обаче, беше напълно убеден. Joy

# 652
Момичета като чета за бебенцата как ритат, много се радвам за вас. В коя седмица сте аз влизам в 19 и не съм съвсем сигурна че на два три пъти усетих бебчо а и съм със задна плацента уж по рано щяло да се усети. Дано всичко е наред с всички ни!

# 653
  • до най-прекрасния мъж
Момичета като чета за бебенцата как ритат, много се радвам за вас. В коя седмица сте аз влизам в 19 и не съм съвсем сигурна че на два три пъти усетих бебчо а и съм със задна плацента уж по рано щяло да се усети. Дано всичко е наред с всички ни!
За първи път я усетих преди около 2 седмици, но не беше толкова ясно дали е тя. Все едно имам рибка в корема. После няколко дни нищо. И след това започнах да усещам отделни движения от време на време, един ден има, един ден няма. От около седмица вече я усещам всеки ден. Понякога е по-активна, понякога не толкова. В края на 19 г.с. съм, така че сигурно това, което усещаш ти, е бебчето. По принцип, казват, че около 20 г.с. вече се усеща отчетливо. В началото я усещах предимно вечер, като си легна, сега вече по различно време.

# 654
  • London
Не се тревожи, мен ме предупреждаваха, че и до 21ра седмица може да не различа кога е бебето и кога не 🤗
При нас след 24та седмица искат редовно да следим движения и малко по малко бебетата започват да имат някакъв режим. Което по мои наблюдения сред английските мами, не всяко бебе има режим и то до самия край.

# 655
Аз като легна по гръб и изпъква една бабунка в корема ми 😘 В 18 седмица влязох. Утре съм на ФМ, дано всичко е наред. В тия жеги нямам грам апетит и почти не ям 😶

# 656
Аз като легна по гръб и изпъква една бабунка в корема ми 😘 В 18 седмица влязох. Утре съм на ФМ, дано всичко е наред. В тия жеги нямам грам апетит и почти не ям 😶
Norry храни се дори и на салатки да караш и айрян със сол. Стискам палци всичко да е наред с теб и бебчо Blush

# 657
Аз усещам бебока от 16-17 седмица. Сега свършвам 22гс и се усеща много повече. Вече е видимо как ми подскача коремът когато рита, но само при интензивни движения и зависи как е застанал. Едната вечр , докато бяхме на морето, такъв шут наби на татко си , че ММ чак му се отмести ръката, защото и не очакваше толкова силно да е. Много е забавно Simple Smile Шава най-много , когато съм по гръб, че аз редовно така гледам филми, когато пия студена вода със сода или ям сладолед.
За първи път тази сутрин много трудно намерих къде да си сложа инжекцията в корема. Почвам да обмислям да сменям мястото с ръцете, ама не съм убедена дали ще се справя сама, а няма кой да ми ги слага. Не знам още 4 месеца как ще е .

# 658
Току щo и аз усеtих 2 ритника от дясно Grinning
A тази сутрин, тъй като сега спя само настрани, реших да се изтегна като се събудих (отдавна не съм го правила), и усетих болка в матката, нз от какво може да е Thinking

# 659
ggirl от разтягането те е заболяло - аз имам навика сутрин да се разтягам преди да стана, но понякога забравям да не го правя и мен също ме боли.

А за движенията - абсолютно всеки път като се движи бебето в момента, в който ММ си сложи ръката спира, само на бъдещия батко е давало да го усети 😁
Rainbow по въпроса с режима с първата бременност накрая (8-9 месец) синът ми ме будеше абсолютно всяка сутрин между 4.45 - 5.15ч сутринта - това будене по абсолютно същото време продължи и след като се роди (чак до годинка) 😆 Това беше единственото нещо, което правеше впечатление като режим още преди да се роди, иначе се движеше всеки ден по различно време.

Общи условия

Активация на акаунт