Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 846
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
момичета, какво е това с прасковите по време на бременност, от няколко седмици по цял ден ми се ядат праскови, правя си шейкове с праскови, пия сок от праскови, само праскови са ми в главата Joy

Aз съм така с нектарините :laughing
believe_ в събота от 5 часа като ме заболя главата и не минава. Легнах си в 9:30 на тихо и тъмно, заспах към 3, сутринта станах, взех си 1 кафе, реших, че ше се оправи след сън и кафе, да ама не. За първи път пих парацетамол откакто съм бременна и така ми мина.

# 631
  • до най-прекрасния мъж
redberry, не знам какво е, ама в средата на май месец сънувах едни огромни сочни праскови. Пратих ММ да купи, ама логично, не бяха това, което исках. Те още черешите не бяха узряли, къде ти хубави сочни и узрели праскови. Излъгах горе-долу глада, ама все са ми в акъла. Сега вече излизат БГ и ще си начеша крастата.

# 632
blue.angel аз също изпитвам такива болки или дискомфорт, не мога да определя с точност, но ми изкарват акъла. Последните дни ми се случиха няколко пъти сутрин и вечер и траеха по няколко часа. Сега пак ги усещам, но само от време на време, офффф Simple Smile

# 633
С килограмите както не бях качила до 12-13 седмица нищо, така сега в 17+5 съм с 3 нагоре. Вкарвам се в режим, че не трябва много да качвам, поначало започнах с едни 8 отгоре, които качих в последните месеци покрай опитите за забременяване и нагласянето на хормонални проблеми. Влизам в нормалните за ръста си кг, ама на горна граница.
Затова пък кръвната захар ми е за чудо и приказ (с лека ИР съм по принцип) - на гладно ми е 4-4.5, на първи час след хранене се качва, но не повече от 7, и на втория вече пак е около и под 5. Сякаш клетките ми са увеличили чувствителността към инсулина, вместо да я намалят, както ставало при бременност по принцип. Другите мами с ИР, как са вашите наблюдения, имате ли някакви промени, откак сте бременни?
Спорт - танците не съм спирала, и правя йога за бременни. По-тежките тренировки спрях и оставям за след бременността. Много ми се ходи на планина, по принип много ходим, но нещо нямам сила.

# 634
Да ви споделя бременен сън за старт на седмицата Simple Smile

Най-често сънувам гадости и много се радвам, когато нещо смешно измисли този мозък... Сънувах ясно чанти на Диор. Появи се консултантът и аз с невероятна ярост му крещях до изгубване на гласа, че са скалпери, не струват чантите 8000 евро, как се подиграват и тн. Expressionless Май си изкарах вскякакъв яд с тоя сън Joy
Миличкия човечец, той просто работеше там, не го заслужаваше, хаха.

Днес ще питам за повече инфо за ниски стойности на хемоглобина и дали трябва да се спира фолиевата киселина в някакъв етап. Едвам вдигнах витамин Д до 32, но слава богу другите витамини биват...

# 635
  • London
Хахахах, Ди , ти сънуваш чанти на диор, а аз дюнери 😂 Купих си два дюнера в съня и се събудих с желанието да си хапна един сочен дюнер днес 😂

# 636
Здравейте!Във връзка със сънищата,много ярки и бурни сънища сънувам напоследък-събуждам се цялата в сълзи през сутрин,а друг път дали ще ми се случи и веднъж в месеца...
Нещо интересно,на което попаднах относно имената : https://flow.bg/2018/12/kak-da-izberem-ime-na-deteto/?utm_source … tent=FlowBlogpost

# 637
Момичета, да ви питам за косопада - как е при вас? Нали уж трябва да се забави по време на бременност?
При мен си пада като за пролет, не е намалял. Sad(((

# 638
Момичета, да ви питам за косопада - как е при вас? Нали уж трябва да се забави по време на бременност?
При мен си пада като за пролет, не е намалял. Sad(((

Капе си както на пролет, че и по-зле...

# 639
Косопадът и състоянието на косата по време на и след бременност се дължат на промяната в хормоните.
С първата ми бременност имах страхотна коса - не падаше, сгъсти се, порастна дълга и лъскава.. обачее 3-4  месеца след раждането започна ужасен косопад, стана суха, започна да се къса.. ужас, отне ми доста време да се оправи. А сега още от началото пада, суха е, къса се и цъфти - направо не искам да си представям какво ще е положението след раждането 😞😥

Ние от събота сме на почивка на планина за седмица - страхотно спокойствие и тишина, времето е прекрасно, обаче аз изобщо не мога да се разхождам.. след максимум 10 минути ходене и имам чувството, че ще издъхна и започва да ми се стяга корема и да ме боли (а попринцип съм много активен човек и много ходех преди). Добре че времето е хубаво, та си почивам по цял ден на масичките или на шезлонга под борчетата 😆

Относно храненето - и с първата бременност, и сега постоянно ми се ядат таратор (промишлени количества), праскови и диня.. нямам ден без тези неща. Не знам какво ще правя като мине сезона на прасковите и дините, ще остане само таратора и ММ няма да може да смогва да ми купува кисели млека 😂🤣

# 640
  • London
Butterfly, звучи страхотно 😍 Весело изкарване и приятна почивка !

Моята коса определено не капе толкова силно и е много гъста и хубава , но зная, че съм в златния период 😂 След раждането ще е моята.
Вече съм минала веднъж по пътя на проблемна коса в следствие на хормони, та съм наясно, че никакви вълшебни мазила или шампоани не помагат докато хормоните не влязат в ритъм.

Тъкмо във фб групата обсъждахме какво ядем и основно е таратора 😂 Само дето аз го ям от преди лятото и май до декември ще си “бухам” краставици и кисело мляко 🤣

# 641
Косопадът и състоянието на косата по време на и след бременност се дължат на промяната в хормоните.
С първата ми бременност имах страхотна коса - не падаше, сгъсти се, порастна дълга и лъскава.. обачее 3-4  месеца след раждането започна ужасен косопад, стана суха, започна да се къса.. ужас, отне ми доста време да се оправи. А сега още от началото пада, суха е, къса се и цъфти - направо не искам да си представям какво ще е положението след раждането 😞😥

Ние от събота сме на почивка на планина за седмица - страхотно спокойствие и тишина, времето е прекрасно, обаче аз изобщо не мога да се разхождам.. след максимум 10 минути ходене и имам чувството, че ще издъхна и започва да ми се стяга корема и да ме боли (а попринцип съм много активен човек и много ходех преди). Добре че времето е хубаво, та си почивам по цял ден на масичките или на шезлонга под борчетата 😆

Относно храненето - и с първата бременност, и сега постоянно ми се ядат таратор (промишлени количества), праскови и диня.. нямам ден без тези неща. Не знам какво ще правя като мине сезона на прасковите и дините, ще остане само таратора и ММ няма да може да смогва да ми купува кисели млека 😂🤣

Butterfly да си изкарате готино на почивката. Аз като цяло съм на домати, праскови, таратор и напоследък ми се хапват супи и манджичка. Вкъщи правим ремонт и сме се изнесли при моите родители..

# 642
И аз имам чувството, че оплешивявам на темето... А по принцип моята коса е много хубава, здрава и гъста. Сега обаче не е точно така, изсуши се, слепва се на едни безжизнени твърди кичури, побелява повече и на темето стои сякаш е оредяла. Много се надявам да е временно и след бебчо да се оправи. Иначе си расте с обичайната скорост.

За прасковите и таратора, и аз съм в отбора, всеки ден ги ям и ми се ядат нонстоп 😃 както и диня, кайсии и нектарини

# 643
  • до най-прекрасния мъж
Косата много ми пада, но тя доста порасна и имам нужда от фризьор вече. Но май няма да е скоро. За яденето - и на мен леки храни ми се ядат - домати, сирене, диня, праскови, таратор. Снощи си правих домашна лимонада с лимон и газирана вода. Манджи много не ми вървят, но пробутвам по малко, особено бобови, че те имат протеин, а аз не мога да погледна още месо и яйца.
Днес бяхме с таткото на преглед. Докторът го пусна да види мишлето. Пораснала е много, вече е цели 330 гр. Видяхме я, 100 % момиченце. Засега всичко е наред, казах му за тези пробождания, каза, че са нормални. Измери ми шийката, 28.4 мм, каза, че е много добре за седмицата, в която съм и, че е стегната. Плацентата се е вдигнала и вече е добре. Бебка върви седмица напред, май е доста дългокрака Blush

# 644
Здравейте момичета! Да ви питам на тези, който им мина втората ФМ, давате ли кръв като първия път за скрининг?

Общи условия

Активация на акаунт