Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 678
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря, редбери! 😀❤️

Fairytale, съмненията колко ще се справим дойдоха и при мен и са напълно нормални. И как си лягаме когато си искаме, гледаме каквито искаме филми... 😀 Ще има различни правила скоро, хаха.
Почнах да чета книги и да си систематизирам всичко запазено от нета по категории 😂. Божее, то не са възпитания, хранения, зъби, кърмения, режими... Все се успокоявам, че първо съм като цяло нормална, въпреки че майка ми не е чела детска психология преди 30г и, че както проучих толкова за 1г насам, така постепенно ще се уча. 😀 Опитвам се да гледам и какво мен ме е дразнило/дразни, за да не го повтарям в бъдеще. Ще ни е голяма промяна на всички майки за пръв път, ще е прекрасно да се подкрепяме и в бъдеще ❤️
Оххх с това четене, ужасявам се от него Rolling Eyes ми то навсякъде пише различни неща май, накрая в болницата ти казват и нещо коренно различно. Как се отсява информацията, как да разбера аз какво искам при положение, че нямам бебе и дори не знам как ще реагират на различните неща. А кърменето Scream звучи лесничко, гледах Ася Демирева (по спомен, извинявам се, ако съм объркала името на дамата), ама то ако беше лесно, нямаше да се отказват хората и да има професионална помощ. Да не говорим, че тя казва да се хранят новородените през 2 часа, а те ядат по близо час. А сега де... Как стават нещата с две, ако не се справя с тандемното хранене. Аз ще спя ли изобщо?
Не знам дали да чета... Май ще се объркам още повече. Гледала съм малката ми сестра преди десетина години, така че поне памперс мога да сменя и знам как да държа едно! бебе.
Ами педиатър... Аз за себе си по принцип не мога да намеря читав лекар, а за бебоците ли?
Пълен ужас Tired Face да си седят там, където са, задобрявам в отглеждането им там.

# 676
  • London
На всички мои терзания се успокоявам с една любима фраза - “Никоя книга не учи така както те учи бебето, когато дойде” 😁

# 677
Това с шивашкия метър е голяма находка, много ми хареса идеята,трябва да си купя такъв.Аз все още ходя на работа и днес се чувствам много изморена, успокоява ме факта че ми остават 3 дни и съм отпускар 😊Ще има промени след бебето то това е ясно ,да ви кажа честно на мен пък ми омръзна само да ходя на работа и да чувствам живота си някак празен.

# 678
  • до най-прекрасния мъж
Ирен, миналия път каза до 34, тоя път каза до 36 г.с., тааа до края не се знае какво ще му дойде на акъла. Да не рече докато се роди, а и след това.
За егоизма - на моменти и аз се хващам, че съм така. Обаче, веднага си казвам - има толкова хубави места, на които не сме били и ще можем да идем с беба още следващото лято. А другото е, че след вече 15 години непрестанна  работа, започнах да се чувствам изхабена. Бебето ще ми даде нов акцент в живота и нещо ново, на което да се посветя. При мен работата беше и отдушник през последните 7-8 години, когато бебето все не идваше. Ежеседмичните ни пътешествия с ММ из БГ също. Някак това ме спасяваше от депресията и чувството за безсилие.

# 679
Оо я се стягайте 😂 ще се справим, трудно не трудно, никой не е бил научен...бабите ни едно време не са чели книги, нямало е гугъл и ютуб... къде, къде е било по-трудно. Малко ще ни се обърне ежедневието, но ще свикнем..то е за хубаво. Хич не съм се шашнала, зодия Дева съм и имам план😁 към 8,9мес чак че попрочета книжка нещо за кърмене,къпане и тн.. от сега да се шашкам няма смисъл.
Пък за ритниците, аз нищо не усещам, Понеделник съм на преглед и да видим колко е пораснало. Пък слесващата седм на ФМ се надявам вече и пола да се види и да не шава толкова 😁

# 680
  • London
Baby, кога си родена ? 😂 И аз съм зодия дева, та всичко все трябва да ми е по план 😆
Само че съм сигурна, че с едно бебе план трудно ще се следва стъпка по стъпка.

# 681
Аз се включвам за ритниците Grinning усещам бебо още от 13 седмица, с предна плацента, но втора брененност, не всеки ден го усещам ясно, явно си има доста място все още. Вчера се замислих, че от 2 дни не се е обаждал и изведнъж изпаднах в паника, че имам и изтичане на околоплодни води, веднага на доктор и се оказа, че всичко е само в лудата ми глава, бебо ме риташе, но не го усещах, такава беше позицията му Grinning а за водите ми казаха, че всичко си е наред. Така, когато вече бях спокойна, малкия мъж реши така да се обърне, че ми прималя от болка, докато се намести Grinning
На ФМ съм на 12.08 ще бъда в края на 21 седмица, дано при всички, всичко да е наред!:heart:
Лелеее как околоплодни води толкова рано. Чак и аз се панирах че и аз имах мокро ония ден, но хич не ми хрумна за това. Дано да не е че съм чак на 4 08 на лекар.

# 682
Колкото човека попитате, толкова различни мнения ще чуете. Колкото книги прочетете, токлова методики и противоположни неща.
Съвети, неподходящи за бебето, съм чувала от лекари и от собствената ми майка.
Всички околни изведнъж, с появата на бебето, стават експерти и съветват... Обаче всеки пречупва през собстения си опит и призма. А бебетата са различни, родителите също. Всяка майка най-добре усеща, едно вътрешно чувство, не знам как да го опиша. Аз имам 2 деца и това, което работеше при първото не работеше при второто. Проблемите, които имах с първото ги нямах с второто. Решенията и правилния подход намерих сама. Повярвайте си. Тук, или някъде другаде, не помня вече, прочетох фразата "Когато се роди едно бебе се ражда и една майка" . Много ми допадна и мисля, че е точно така, няма място за притеснение. Естествено някои ежедневни неща се променят, докато се напасне цялото семейство, после през няколко месеца идват нови периоди и ново напасване и така. Всичко минава и заминава, после идва друго, а накрая се чудиш кога е минало толкова време Laughing

Кърменето е естествен процес, когато има нужда бебето показва по един или друг начин. Режимът в първите месеци е мираж, на поискване нещщата се получават. И да, има  бебета, които нямат сила в началото и се хранят бавно, по 1 час, връщат изядентот и след малко пак започват.. Това отказва много майки от кърменето, аз самата съм минала през това. Но това не е безкраен период, после бебето пораства и започва да се храни по-бързо, през по-големи интервали и така Wink

# 683
Baby, кога си родена ? 😂 И аз съм зодия дева, та всичко все трябва да ми е по план 😆Само че съм сигурна, че с едно бебе план трудно ще се следва стъпка по стъпка.

30 Август 😁 е то в началото е ясно, че ще има хаос, докато се нагодим и наместим режима, но гледам да не се вманиачавам толкова от сега.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 19:54 от Baby2021

# 684
Amandine, благодаря. Имах нужда да прочета точно тези думи Heart

# 685
Хубаво казано! Ще видим с опита. 😊

Аз си дадох сметка за някои родителски грешки, които не искам да повтарям. Ще направя други, 100%. Чувствам се по-добре обаче като се подготвя с четене, поне донякъде, защото даже не съм държала бебе... 😀

За възпитание се замислих за някои неща, за които не съм преди и които преди много години не са се обсъждали. Ще ми се да бъда по-осъзната от предишното поколение, а дано следващото е повече от нас. Simple Smile

Например много важна за мен е концепцията за consent и даването на свобода на детето да слуша тялото си (неудобно ли ти е, гладен ли си, спи ли ти се). Разбира се, винаги има граници и особености,но преди не се бях замисляла. При мен все е било 'ела да те цункам', въпреки че не ми е приятно, 'изяж всичко', въпреки че ми се повдига вече, 'заспивай', въпреки че тялото ми отказва.

Слава богу сама осъзнах, че трябва да слушаш тялото си и никой не трябва да те пресира за нещо, свързано с него (толкова важно за момичетата, но и момчета). Ще се радвам живот и здраве да го предам осмислено, дано допринеса поне малко за спокойствието му и уважението към жените, хаха.

# 686
Съгласна съм dee92 но го има и обратното ето пример: На ММ сестра му е на 11 години и отговаря на баща си, не зачита мнение (или насърчение) и защото я оставяха така няма изграден режим ама никакъв. Може да яде сладко по цял ден и само това.

Някоя везна да има между нас?

# 687
Аз се включвам за ритниците Grinning усещам бебо още от 13 седмица, с предна плацента, но втора брененност, не всеки ден го усещам ясно, явно си има доста място все още. Вчера се замислих, че от 2 дни не се е обаждал и изведнъж изпаднах в паника, че имам и изтичане на околоплодни води, веднага на доктор и се оказа, че всичко е само в лудата ми глава, бебо ме риташе, но не го усещах, такава беше позицията му Grinning а за водите ми казаха, че всичко си е наред. Така, когато вече бях спокойна, малкия мъж реши така да се обърне, че ми прималя от болка, докато се намести Grinning
На ФМ съм на 12.08 ще бъда в края на 21 седмица, дано при всички, всичко да е наред!:heart:
Лелеее как околоплодни води толкова рано. Чак и аз се панирах че и аз имах мокро ония ден, но хич не ми хрумна за това. Дано да не е че съм чак на 4 08 на лекар.
Това ми остана като травма от първата ми бременност, пак някъде по това време беше и все нещо ми беше мокро, когато отидох на доктор веднага ме вкара в болница да ме следят и през час някъде ме караха да давам превръзка да я накапват, за да видят дали не са околоплодни води, слава Богу и тогава не бяха, но съм го запомнила този престой... и всички доктори тогава ми казваха, че добре съм направила да отида, защото аз пък се притесних, че ги занимавам с глупости, но при обясненията се оказа, че хич не са глупости и сега като пак се случи така веднага ми изникна тази случка, но както някой беше писал, тази група е късметлийска и ни се случват само хубави неща Blush Утре ме викат пак, за да ме погледнат отново за мое спокойствие.

# 688
  • London
Алисън, как се развиват при теб нещата ? ❤

В петък ми е феталната момичета, стиснете по едно палче всичко да е наред с малката ми фъстъчка. От сега не ме лови сън и се опитвам все с нещо да се разсейвам.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 23:36 от RainbowFlower

# 689
Стискам палци на всички мами в групата да си имаме живи и здрави бебета през декември месец.

Общи условия

Активация на акаунт