Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 900
  • 777
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте мами, някоя мама от Стара Загора има ли?

# 421
# 422
  • London
Малко оф-топик ама аз съм снаха там 😂 Така пък да я обичам тая Стара Загора. Ще организирам една среща с вас, мами. Живот и здраве като се приберем от Англия 🤗❤

# 423
Точно за това си мисля. Да направим една среща на мамите от Стара Загора

# 424
Дами, имах час отново (редувам през около 2 седмици, ЖК ми е чак август).

Често усещам една тежест, напрежение, както преди цикъл. Замести като че ли боцкането. На ехографа всичко е наред и каза няма проблем, всичко е от разтягането. Магнезий може да помогне, да си пийвам. (Все пак го изследвах в кръвта, да не 'предобря' 😀).

Слънчев завършек на уикенда при вас и се надявам това също да ви успокоява относно усещанията. Simple Smile

# 425
Здравейте мами, не съм с е включвала от много време, и все се каня да пиша докато не с е отвори и новата тема хах. Всичко върви добре почти 16та г.с. Вече, на последната консултация доплер с не беше окей и ще почвам боцкане всеки ден изписаха ми Клексан, но ще питам и за Фрсксипарин. С мутация съм за тромбофилия 4g/5G 13, някой друга мама с подобни дерзания? За болките ниско долу, при мен бяха и по-нависоко изписаха ми но-шепа и може би магнезий ще ми включат. Дори и пола не знаем още , защото моята “не го търсела” 😳 не бързам така или иначе всичко да е наред пък пола, когато се покаже, макар че видях едно стърчащо нещичко миналия т път, ама вече н смея да питам нещо АГ-то ми ме съмнява вече и обмислям смяна , но ще дам още малко време да го премисля Sad

# 426
Здравейте мами, не съм с е включвала от много време, и все се каня да пиша докато не с е отвори и новата тема хах. Всичко върви добре почти 16та г.с. Вече, на последната консултация доплер с не беше окей и ще почвам боцкане всеки ден изписаха ми Клексан, но ще питам и за Фрсксипарин. С мутация съм за тромбофилия 4g/5G 13, някой друга мама с подобни дерзания? За болките ниско долу, при мен бяха и по-нависоко изписаха ми но-шепа и може би магнезий ще ми включат. Дори и пола не знаем още , защото моята “не го търсела” 😳 не бързам така или иначе всичко да е наред пък пола, когато се покаже, макар че видях едно стърчащо нещичко миналия т път, ама вече н смея да питам нещо АГ-то ми ме съмнява вече и обмислям смяна , но ще дам още малко време да го премисля Sad

Защо не отидеш на второ мнение и ще прецениш за смяна на АГ?

# 427
Здравейте, тъкмо се завръщам от море 18+0 седмица съм. Да ви кажа, мислех август да направим една Гърция, ама май няма да е. С бременна жена на море не е лесно- като ми се появиха преди морето едни сърбящи пъпки по целите ръце и крака, да се чудиш от какво е, може ли да се мажа с плажно мляко.. отделно доскто АГ ми отговори с какъв крем е позволено да се мажа / само фенистил и то не на големи участъци/, мина половината море. Та си бях като хванала краста. В петък пък едното ми око почти се затвори и почервеня, та нямам търпение вече да посетя към 1000 доктора другата седмица. Та.. чужбина за мен не е препоръчителна.
Иначе мисля че от няколко дни и аз усещам бебето- доста стеанно чувство, все едно рибка ми плува в корема, иначе днес не съм Bowtie

# 428

Виж темичката за тромбофилия във форума (търсачката, тема 'тромбофилия'), страшно полезни неща има. Успех с терапията!

И аз бих подкрепила мнението за евентуална смяна на АГ. Едно е да те пита 'искаш ли да знаеш пола или да си мълча' и друго да не огледа цялостно как се развива бебето като 'не търси' част от него. Flushed Казаха ми, че при момченца често оглеждат малко по-детайлно бъбреците. Може би просто се скрива и така се е изразила лекарката, но.. :/

# 429
Благодаря момичета, да и тази тема я чета от няколко дни направо се учудих колко много жени сме в това положение. Иначе за второ мнение е така, ходя и при едно друго АГ то ми е довереният човек хаха но веднъж в месеца и не е в София, много ми е трудно тук да се доверя. АГ-то ми в София е по препоръка на приятелки, водят я голямо светило цяла тема имат за нея и тук  затова ще дам още един шанс, но ако продължава вътрешното ми 6то чувство да се обажда ще сменя няма как. Допълнително ще питам точно за това при момченца/момименца дали има значение какво и как се гледа 🌸а за море тази седмица ни очаква и нас , решихме за 4 дни да идем едвали ще издържа повече , колкото да топна крачетат и да събера витамин Д 💃🏻

# 430
Момичета, чували ли сте дали има ограничение колко често да се ходи на ехограф? Препоръчаха ми да се види сърчицето на бебето и от детски кардиолог, който преглежда и вътреутробно (МБАЛ Надежда). Около 20та седмица, за всеки случай.

Тогава ми е доста наблъскано с ЖК и ФМ и се чудя дали и кога да го сместя. АГ няма притеснения, но каза, че е добре да се види в детайл от кардиолог преди късен етап и раждане.

# 431
Точно миналия път попитах това др. Ковачев. Каза, че през корема може и всеки ден да се гледа. За вагинален ехограф - 1 път месечно. Някой друг планира ли такъв преглед - ехокардиография май се казва, ако не се лъжа? Ако да, къде?

# 432
Точно миналия път попитах това др. Ковачев. Каза, че през корема може и всеки ден да се гледа. За вагинален ехограф - 1 път месечно. Някой друг планира ли такъв преглед - ехокардиография май се казва, ако не се лъжа? Ако да, къде?

Страхотна си, благодаря! ❤️
Споделям полезен линк от Надежда - https://www.m.nadezhda.bg/statii/grijata-za-detskoto-surtze-zapo … e-v-utrobata-254/

Edit: А в чужбина прегледите се броят на 1 ръка. Ето един отговор на гугъл за това колко често се прави ехограф:
Most healthy women receive two ultrasound scans during pregnancy. "The first is, ideally, in the first trimester to confirm the due date, and the second is at 18-22 weeks to confirm normal anatomy and the sex of the baby," explains Mendiola. FlushedJoy

Аз например сигурно прекалявам да си търся още прегледи и мисля още да ги намаля следващия месец. Да не е толкова често през около 2 седмици, а по-рядко. Само 2-3 ултразвука за цяла бременност обаче ми е много странно Disappointed Relieved

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 18:47 от dее92

# 433
  • London
Аз съм в чужбина и изобщо не е странно. Разбира се, ако искаш можеш и 100 скана да получиш. Имала съм общо 7 скана до този момент.
Те са на принципа, че ако няма нищо притеснително не виждат причина да карат  бременната да ходи през 2 седмици в болницата. Ако се обадиш и поискаш преглед - ще го получиш.
Аз съм пример - обадих се вчера заради тази странна болка, веднага отидох, видяхме бебка и всичко с нея е наред. Само дето аз след настинката съм направила пикочна инфекция (без да имам болки при пишкане, само коремна) и сега ще пия антибиотик няколко дни.

# 434
Аз съм в чужбина и изобщо не е странно. Разбира се, ако искаш можеш и 100 скана да получиш. Имала съм общо 7 скана до този момент.
Те са на принципа, че ако няма нищо притеснително не виждат причина да карат  бременната да ходи през 2 седмици в болницата. Ако се обадиш и поискаш преглед - ще го получиш.
Аз съм пример - обадих се вчера заради тази странна болка, веднага отидох, видяхме бебка и всичко с нея е наред. Само дето аз след настинката съм направила пикочна инфекция (без да имам болки при пишкане, само коремна) и сега ще пия антибиотик няколко дни.

Ясно, звучи много добре. Успех и леко да минава лечението! 🍀Много ми е симпатично и мило като чуя 'бебка', представям си сякаш бебче с опашчици вече 😊😀

Общи условия

Активация на акаунт