Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 852
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
Райли, добре дошла сред нас. Много съжалявам за перипетиите през които сте преминали, но вярвам, че сега всичко ще бъде наред. Пазете се мами
Аметист и Райли повече почивка и положителни емоции. При мен днес бебчо не се е обаждал и се притеснявам...

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 14:10 от gabby92

# 571
Rayli, желая ти от сърце всичко лошо да е вече зад гърба ви и за Коледа да гушкаш живо и здраво бебче.
Аметист , лежане му е майката, всичко ще е наред. Явно си изтеглила късата клечка, знам колко е тегаво да си постоянно на легло, ама и през това ще минеш. Стискам ти палци до термин да стои бебокът в теб.
И понеже Алисън повдигна въпроса за изследвания и цени. Ние само за година за прегледи , изследвания и добавки при двамата( макар че основната част са при мен) сме дали над 10 хиляди лв и продължаваме да даваме близо една минимална заплата всеки месец за изследвания , прегледи и лекарства.

# 572
Аметист и Райли, пожелавам ви оттук нататък нещата да се развиват само в положителна посока, и всички да имаме здрави бебенца в ръцете за Нова Година Simple Smile
И при мен мисля, че прималяването е от обездвижването - първите седмици не ми даваха да тренирам, а по принцип съм доста активна, и ми липсваше. Е, енергия, сила, издръжливост ми спаднаха рязко, и сега, когато вече се чувствам добре, още не са се върнали. Та, на мен ми помага движение и упражнения (подходящи за бременни, разбира се). Иначе имаше момент, в който и 20-те минути ходене до работа ми бяха трудни.
Вчера бях на преглед, бебчо е добре, отговаря на 17+5, т.е. още си върви с 5 дни напред, тежи 215 г и е със сигурност вече момче Blue Heart АГ ми даде магнезий, защото ми беше се втвърдил коремът, и каза да отпускам психическото напрежение и да релаксирам тоя моя мозък Smiley Шийката е добре, слава богу. ФМ ми записа за 24.08, когато ще съм 21+6. За ехокардиография каза да не бързам, и ако излезе, че трябва на ФМ, ще ми направят.
Излиза, че месец между прегледите е ОК, а аз трябва да се разтоваря малко умствено и да спра да мисля всяко нещо. Даже не мисля, че си вкарвам филми, гледам реално на нещата, но многото информация явно не води до спокойна мама в моя случай.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 15:08 от aureos

# 573
Хубави новини, aureos! 😊 Момчетата ни засега са еднакво закръглени около 210те грама ☺️ Както казваш за този мозък... Понякога искам да му забия шамар 😀

Дами, за пускалите микробиология в Бодимед - така ли са ви изглеждали резултатите? Доколкото разбирам, са наред? 😀

# 574
Здравейте, Райли и Аметист!
И аз ви пожелавам оттук нататък да върви леко и декември всички да сме в отбора на щастливите мами. Добре дошли сред групичката! 💝

# 575
Rayli добре дошла в групата! Минали сте през огромна мъка, желая ти от тук нататък само поводи за радост да имате и за Коледа да имате най-желаният подарък!

ametyst щом докторите казват да си спокойна, значи положението е под контрол и наистина се опитай да се успокоиш поне малко. Трябва много лежане.. знам че е трудно (с първата бременност бях на легло от 5тия месец до края), но мисли положително за хубавия финал след това. Приеми го като период за почивка и време за теб, за да минава по-леко времето.

aureos браво за хубавите новини! До колкото си спомням си при др.Вецев - ако казва да си спокойна, наистина бъди 😉 И наистина понякога многото четене не помага, а напротив.. хубаво е да четем, но умерено.

# 576
Момичета, много ви благодаря за милите думи и за куража, страхотни сте!
На всички момичета с проблемни бременности, лежане и т.н., знам че ще ви прозвучи трудно, а понякога и непосилно, но стискайте зъби и се концентрирайте върху целта - живо и здраво бебче на финала! Бременността е няколко месеца, раждането няколко часа. И двете неща минават и се забравят, важното е накрая всичко да е наред. Мислете в тази посока и никое лежане няма са ви събори. Стискам палци всичко да е наред за всички ни!

# 577
Днес ми беше втората фетална при д-р Стратиева и обещах да кажа как е минало. Първо ме гледа стажантка, която беше изключително мила, но все пак е стажантка. Междувременно Стратиева си гледаше телефона, но и контролираше какво се случва. После Стратиева огледа добре бебетата, направи измерванията и каза, че са здрави и няма за какво да се притеснявам. Като си тръгнах гледах какво пише и виждам, че кръвотока е слаб (има там една скала). Стана ми тъпо, че трябваше да взема документа от регистратурата и няма как да се изкоментира с лекар, но ще си чакам редовния преглед при моята си докторка и ще питам.
Мериха доста неща в мозъка, иначе нищо по-специфично нямаше май.

# 578
  • до най-прекрасния мъж
Феъри, благодаря за отзива. Аз съм следващата събота при нея на ФМ. Записва ли на флашка снимки/клипчета с бебето, да си нося ли? Другото важно - благосклонна ли е да допуска таткото на прегледа? Нашият татко засега се задоволява само със снимки 1 път в месеца, но му е голям мерак да види бебето но ехографа. Като слушам накъде въртят нещата, очакват нова вълна Ковид към края на август и тогава вече ще е абсурд да водим татковците по прегледи.

# 579
Няма да го пуснат, съжалявам. Вчера ми звъняха за да ме подсетят за часа и още по телефона ми казаха, че не се допускат придружители, мъжът ми чакаше в колата.
В Ортогин при Игнатов пуснаха мъжа ми, ако искаш пробвайте там за някакъв нормален преглед, ако правят. Ако не правят си преценете дали ви се дават толкова пари за да види бебето.
Дадоха ми 4 снимки - 2 на 3Д и 2 нормални, и четирите са на глава/лице, за едно беше предполагам, че 2 снимки ще дадат. За флашка или записване нищо никой не ми е казвал. Евентуално предполагам, че може да питаш дали може да снимаш с телефон.

# 580
3д снимката вие ли си я искате допълнително, или си влиза в пакета?

# 581
3д снимката вие ли си я искате допълнително, или си влиза в пакета?
Не съм я искала, просто ми я дадоха.
Във Фемина пък д-р Карагьозова направи няколко 3Д видеа и докато тя пише, ми ги пускаше да ги снимам с телефона.
Мисля, че навсякъде позволяват по нещо, просто е различно. Ако сте по-наглички сигурно може и видео и снимка и придружител, аз просто не мога така да си искам някакви неща. Във Фемина пак видях, че пуснаха един баща, опитаха се хората и бабата да вкарат, но им се скараха. Пробвайте си, но според мен първи или последен час имат повече шанс за придружител, защото няма толкова много хора.
И според мен след месец ще затегнат пак всичко и тогава вече няма шанс.

# 582
И аз съм във Фемина след 1 седмица Grinning ще видим каквоо ще ми дадат, и аз не съм от искащите Grinning
Иначе - честно казано тия 3д снимки малко ме плашат Bowtie

# 583
  • London
Ох, нямам търпение другата седмица за моя преглед и да видим малката жабка 😃
В 16та седмица ми пуснаха да я видя за малко на 4Д и беше толкова кльощаво милото 😆 Но ме предупредиха, че най-добре да направим 4Д след 26та седмица и преди 30та.

# 584
  • до най-прекрасния мъж
Феъри, благодаря. Аз ще ходя в Пловдив, в Селена. Тя ще идва тук, на място. Щом няма практика сега да пуска татковци, няма и да питам. В Селена също ги гонеха до скоро. Но сега вече и кафенето им работи, и татковци влизат. Даже с мамите на преглед съм виждала. Аз съм в началото на седмицата и на обикновен преглед, ще питам доктора дали може таткото да влезе, за да види бебето. Ако е удобно, разбира се. Ако каже не, ОК сме. Аз ходех все сама, но сега са на летен график и понеделник ще почива, така че ще пробвам, без да нахалствам. Пък за Стратиева така или иначе се пада да работи, хич няма и да го взимам с мен, щом не пуска.
Единият ми доктор пуска 3D за малко всеки път. Даже имам снимка как бебето ни дава 5 Simple Smile или просто се крие с ръчичка. 4D мисля, че още не ми е пускал, но и ние сме малки още. Последно преди месец бяхме 100 гр. То какво да му различиш.

Общи условия

Активация на акаунт