Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 650
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • Велики Преслав
Пиша един дълъг пост, за да отговоря на всички.
   По принцип, ако изгори нагревател на пералня с електронно управление, тя просто спира работа и изписва грешка. Повечето такива дефекти за проблем в процесора. Просто забравя, че трябва та загрява. Друг дефект е в термодатчика. Ако е променил съпротивлението си пак така става.
Ако е с механичен програматор пък, спира, защото там също чака да нагрее. Имаше тук там модели на Силтал дето нямаха термостат, а загряваха по време. Бяха изключителни боклуци и при тях имаше случаи на изгорял нагревател, а тя работи. Та кажете марка и модел ако може.

Sea Sea не се притеснявай, маншони много, един модел маншон се влага в много серии, така че за твоята има 100%.
 Обади се в Делта Елис и ги помоли да ти го намерят. Кажи им модел и сериен номер. Може пак да не го намерят, тогава ще го търсите по размер.

Еmzz, вие сте се насочили баш към отрепани марки. Горе съм показал Хансеатик. Тя е най-оптимална. По принцип марката е под турско ръководство, но е правена в Германия за там.

Elan, ето ви крип да я по разгледате малко.
https://youtube.com/watch?v=HuDrM3vbCZ4&feature=share

Моята любима програма беше 1,30 и нещо минути, не помня вече. Плакнеше 4 пъти, но ако има пяна включва още 1 плакнене.  Беше с разглобяем казан и много тежести. Към 85 кг беше.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 07:59 от Vasil Vasilev 676271

# 331
  • София
Много ви благодаря на всички, само да стане по-нормално време и започвам да звъня. 🤗

# 332
Vasil Vasilev,
Samsung (digital inverter ) е пералнята. Пробвах я на различни програми - и часово и по програми работи както преди, пере май, защото както казах на кухненската кърпя няма нищо останало, просто стъклото не ср затопля вече, а преди не беше така.

# 333
  • Велики Преслав
Повикайте техник. Пране със студена вода за мен не е пране.

# 334
  • Пловдив
Здравейте, имам проблем с пералнята ми Gorenje. След едно спиране на водата включва само на една програма. Имали ли сте подобен проблем?

# 335
Изключете я от контакта за 15 минути и вижте дали пак ще има проблем след това. Ако има, викайте техник.

# 336
  • Велики Преслав
Изключете я от контакта за 15 минути и вижте дали пак ще има проблем след това. Ако има, викайте техник.
Ако е от новите този номер не минава. Прочетете в книжката кой е бутона за рестарт. Мисля че този за включване беше. Задръжте го за 3 сек и вижте какво се случва

# 337
  • Пловдив

Това реши проблема, благодаря сърдечно 😀

# 338

Това реши проблема, благодаря сърдечно 😀
Моля, радвам се, че  проблемът се реши.

# 339
Имам странно питане - ще повлияе ли пагубно, ако в пералнята се сипе препарат за почистване на канали (Mr Muscle например за студена вода) и пералнята се пусне празна - имам 20-мин програма.
Ще ми се по някакъв начин да почистя маркуча за обратна вода и канала, в който тече, че не искам да си представя какви налепи сигурно се образуват там...

# 340
  • Велики Преслав
Ами може да пазяде нещо. Ти май беше с Миеле може да ги нарани покритието на казана.

# 341
И аз от това се притеснявам, но въпреки всичко - питам. Може пък някой смелчага да е пробвал...

# 342
Имам странно питане - ще повлияе ли пагубно, ако в пералнята се сипе препарат за почистване на канали (Mr Muscle например за студена вода) и пералнята се пусне празна - имам 20-мин програма.
Ще ми се по някакъв начин да почистя маркуча за обратна вода и канала, в който тече, че не искам да си представя какви налепи сигурно се образуват там...
По-добре да не пробваш. Виж дали не може маркучът да се смени.
За налепите си права-дебели гофрирани парчета се откъртват, ако маркучът е бил хубаво изсъхнал и след първото мокрене.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 18:01 от petiaivanov

# 343
Аз не бих рискувал, една пералня ако ме изкара 5-6 години работеща и невмирисана с кеф ще я сменя.
Досега не ми се е вмирисвала никоя, а пера само с течни.
 Всеки месец пускам на самопочистване и 2-3 перални на 60 градуса всяка седмица, чат пат на 90.

# 344
Пуснете я с таблетка за съдомиялна на 90 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт