Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 599
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Привилег също е Whirlpool за Германия. Казах ви, ако искате такава Hanseatic
Privilege е частна марка на Otto GmbH & Co KG. Марката се разпространява от Otto , но кухненските уреди Privileg се произвеждат от Whirlpool. Американската група, която включва и Bauknecht, пое правата върху търговските марки през 2010 г.Битовата електроника Hanseatik е също от собствената марка на OTTO.

Показаното Gorenje е много добро.

# 391
  • Велики Преслав
Аз мисля че не е към Otto. Посредно когато проучвах моделите бяха собственост на Vestel, а упедите се произвеждаха в Хамбурк, за Германия.

# 392
Извинете, но водещото при избора на пералня кое е - техническите параметри, функции, обем на барабана, срок на гаранцията или чия собственост е заводът, в който е произведена. Ха сега да проучим и процентната съсобственост, кои са акционерите... Навремето се шегувахме да не си купуваш нищо, произведено в конкретна соц.държава на дата, съответстваща на ПОНЕДЕЛНИК, защото работниците в завода още не са изтрезнели...

# 393
  • Велики Преслав
5 дена не спахте, за да изблeщите това ли?

# 394
5 дена не спахте, за да изблeщите това ли?
Аз мисля че не е към Otto. Посредно когато проучвах моделите бяха собственост на Vestel, а упедите се произвеждаха в Хамбурк, за Германия.
А Вие колко време се взирахте в кристалната топка на проучването си, за да напишете това?
ПП - ХамбурГ

# 395
  • Велики Преслав
Ами по-бързо от вас не 5 дена. Кристална топка нямам не сте ми казвала от къде да си купя като вашата.

# 396
Извинете, но водещото при избора на пералня кое е - техническите параметри, функции, обем на барабана, срок на гаранцията или чия собственост е заводът, в който е произведена. Ха сега да проучим и процентната съсобственост, кои са акционерите... Навремето се шегувахме да не си купуваш нищо, произведено в конкретна соц.държава на дата, съответстваща на ПОНЕДЕЛНИК, защото работниците в завода още не са изтрезнели...
Всичко описано от вас е дадено във филтър'и за търсене. Почти всички  deutsche & swiss търговски обекти /физически или онлайн/,включват дори посока на отваряне на врата и дали има възможност за промяна. Надявам се да не ги определите като дребнави. Те работят за улеснение на клиента и предоставяне на максимум информация. Виж за понеделниците не са обърнали внимание. Може да им пишете да го  имат предвит и включат.Едвали този "фин" хумор, ще ги разсмее.
Информация за година и седмица на производство на уреда също фигурират.
 Ако се интересувате от акционерите или сте решили да търгувате, също има информация.
Що се отнася до това, дали някои клиенти се интересуват, относно къде и от кого е произведен уреда е тяхно право и вашето мнение, късае вас, но не е меродавно към други.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 15:03 от niljaniljo

# 397
  • Русе
За мен е от голямо значение къде е произведен електро уреда, даже и шампоана ми и за чий пазар. Така че тази информация ми е много полезна. Ако за Вас не е, не четете. Коментари като горния са абсолютно излишни. Не се връзвайте на подобна логорея (за съжаление все по-често срещаща се във форума).

# 398
Всичко описано от вас е дадено във филтър'и за търсене. Почти всички  deutsche & swiss търговски обекти /физически или онлайн/,включват дори посока на отваряне на врата и дали има възможност за промяна. Надявам се да не ги определите като дребнави. Те работят за улеснение на клиента и предоставяне на максимум информация. Виж за понеделниците не са обърнали внимание. Може да им пишете да го  имат предвит и включат.Едвали този "фин" хумор, ще ги разсмее.
 Ако се интересувате от акционерите или сте решили да търгувате, също има информация.
Що се отнася до това, дали някои клиенти се интересуват, относно къде и от кого е произведен уреда е тяхно право и вашето мнение, късае вас, но не е меродавно към други.
        Точно подчертаното липсва на обикновения бг потребител, когато реши да си избира /в случая/ пералня. Пълното описание на конкретен модел, продължителност на програмите, капацитет на пране (до 1 кг, до 3 кг, до 9 кг)  и тн, и докато не прочетеш упътването за употреба може и да се заблудиш в избора, както и различните допълнителни функции, които са едни и същи, но се предлагат под различно наименование от  производителите . До сега не съм видяла никъде в онлайн описание  за посоката на вратата - признавам, че не съм търсила тази опция, защото не ми е трябвало, но ще ми бъде интересно в български онлайн магазин срещали ли сте такава информация?
      В пост по-назад ми хареса този отговор, защото е полезен и аргументиран. 
Миле-то е най-ниският базов модел на марката. Съответно бъкан с пластмса, включително и казана. В случая марката не дава никакво преимущество.
АЕГ 7 серия е здрава и доказала се. Има по-голям капацитет и повече функции.

Ако Миле-то беше по-висок клас, щях да препоръчам него преди това АЕГ.

В случая съпоставката е не само между Миле-то и АЕГ, но и между различни модели на АЕГ.

От къде и от кого /за кого/ е произведен конкретен уред, продаван на нашия пазар, може би вълнува всички потребители в темата. Наше право е, така е! Всички знаем за разликите в съставките на хранителните продукти, предлагани от фирмите-производители за източна и западна Европа. Същото е положението със съставките за перилните препарати и частите, вложени в пералните, колкото и да се опитваме да роптаем като държава за този двоен стандарт.   За съжаление, когато харесам конкретен модел на определена марка, няма как да се ориентирам дали е направен "в понеделник" за БГ с компромисно качество, или е както трябва. Вие можете ли да помогнете?

# 399
Всичко описано от вас е дадено във филтър'и за търсене. Почти всички deutsche & swiss търговски обекти /физически или онлайн/,включват дори посока на отваряне на врата и дали има възможност за промяна. Надявам се да не ги определите като дребнави. Те работят за улеснение на клиента и предоставяне на максимум информация. Виж за понеделниците не са обърнали внимание. Може да им пишете да го  имат предвит и включат.Едвали този "фин" хумор, ще ги разсмее.
      Точно подчертаното липсва на обикновения бг потребител, когато реши да си избира /в случая/ пералня. Пълното описание на конкретен модел, продължителност на програмите, капацитет на пране (до 1 кг, до 3 кг, до 9 кг)  и тн, и докато не прочетеш упътването за употреба може и да се заблудиш в избора, както и различните допълнителни функции, които са едни и същи, но се предлагат под различно наименование от  производителите . До сега не съм видяла никъде в онлайн описание  за посоката на вратата - признавам, че не съм търсила тази опция, защото не ми е трябвало, но ще ми бъде интересно в български онлайн магазин срещали ли сте такава информация?
      В пост по-назад ми хареса този отговор, защото е полезен и аргументиран.  
Миле-то е най-ниският базов модел на марката. Съответно бъкан с пластмса, включително и казана. В случая марката не дава никакво преимущество.
АЕГ 7 серия е здрава и доказала се. Има по-голям капацитет и повече функции.

Ако Миле-то беше по-висок клас, щях да препоръчам него преди това АЕГ.

В случая съпоставката е не само между Миле-то и АЕГ, но и между различни модели на АЕГ.

От къде и от кого /за кого/ е произведен конкретен уред, продаван на нашия пазар, може би вълнува всички потребители в темата. Наше право е, така е! Всички знаем за разликите в съставките на хранителните продукти, предлагани от фирмите-производители за източна и западна Европа. Същото е положението със съставките за перилните препарати и частите, вложени в пералните, колкото и да се опитваме да роптаем като държава за този двоен стандарт.   За съжаление, когато харесам конкретен модел на определена марка, няма как да се ориентирам дали е направен "в понеделник" за БГ с компромисно качество, или е както трябва. Вие можете ли да помогнете?
tetka_the_best, ако ви липсва или е недостатъчна информацията от мястото на което търсите, можете да я намерите на страницата на производителя.
Що се отнася до цитираното мнение за ПМ miele 7 kg. ,  то то не съвпада с моето. При модела, водосъдържателят е от Glaronk и е посочено. Материалът е тестван повече от 10 години при перални с горно зареждане. За останалото, а именно "бъкана с пластмаса" , трябва да попитате авторът на мнението. Надявам се да ви даде отговор и да бъде конкретен, а не уклончив.
Що се отнася до препаратите за пране, аз ползвам на miele и някои др. и не намирам разлика  при закупени и ползвани  в Swiss или  тук в България.
Между моделът ми на Miele в Swiss и този в БГ., също не намирам разлика.
Що се отнася до производство има от кого и къде.
Ако производителят е извън рамките на EU и не  е производствена мощност на марка от същият, ще бъде отразено/ пример-хладилник Scharp side by Side made in Tailand/

Горното важи и за уреди на марка на  търговски  вериги произведени от  и вслучая за.
Пример. Уреди за IKEA, произведени от Whirlpool и Elektrux.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 16:49 от niljaniljo

# 400

tetka_the_best, ако ви липсва или е недостатъчна информацията от мястото на което търсите, можете да я намерите на страницата на производителя.
Що се отнася до цитираното мнение за ПМ miele 7 kg. ,  то то не съвпада с моето. При модела, водосъдържателят е от Glaronk и е посочено. Материалът е тестван повече от 10 години при перални с горно зареждане. За останалото, а именно "бъкана с пластмаса" , трябва да попитате авторът на мнението. Надявам се да ви даде отговор и да бъде конкретен, а не уклончив.
Що се отнася до препаратите за пране, аз ползвам на miele и някои др. и не намирам разлика  при закупени и ползвани  в Swiss или  тук в България.
Ако производителят е извън рамките на EU и не  е производствена мощност на марка от същият, ще бъде отразено/ пример-хладилник Scharp side by Side made in Tailand/

Горното важи и за уреди на марка на  търговски  вериги произведени от  и вслучая за.
             Ето едно още една аргументирана гледна точка за потребителката PetiAlex, която искаше помощ в избора. Чудесно!
             Да разбирам ли, че от българските търговци няма как да разберем, например, от какъв материал е изработен водосъдържателя и трябва да си търсим информацията за всеки модел от производителя? 
             Може ли линк за произволен модел пералня с променяща се посока на отваряне на вратата?
             Благодаря!

# 401

Що се отнася до цитираното мнение за ПМ miele 7 kg. ,  то то не съвпада с моето. При модела, водосъдържателят е от Glaronk и е посочено. Материалът е тестван повече от 10 години при перални с горно зареждане. За останалото, а именно "бъкана с пластмаса" , трябва да попитате авторът на мнението. Надявам се да ви даде отговор и да бъде конкретен, а не уклончив.
Що се отнася до препаратите за пране, аз ползвам на miele и някои др. и не намирам разлика  при закупени и ползвани  в Swiss или  тук в България.
Ако производителят е извън рамките на EU и не  е производствена мощност на марка от същият, ще бъде отразено/ пример-хладилник Scharp side by Side made in Tailand/

Горното важи и за уреди на марка на  търговски  вериги произведени от  и вслучая за.
             Ето едно още една аргументирана гледна точка за потребителката PetiAlex, която искаше помощ в избора. Чудесно!
             Да разбирам ли, че от българските търговци няма как да разберем, например, от какъв материал е изработен водосъдържателя и трябва да си търсим информацията за всеки модел от производителя? 
             Може ли линк за произволен модел пералня с променяща се посока на отваряне на вратата?
             Благодаря!
Разбира се, че има начин. В повечето случай е отразено, но ако не, може да се обадите или пишете на представителя или производителя. Отговорът винаги е изчерпателен и придружен с информация в табличен вид.
мод. Miele WWG660WCS, Siemens iQ800 WM16XE40
Към посочените включете почти всички представени марки.

# 402
Разгледах посочения модел на Miele  WWG660WCS. Панти на вратата - дясно. Никъде не прочетох, че може да се сменя посоката.
          От тук - https://www.miele.bg/domestic/washing-machines-1566.htm?mat=1128 … os%269kg#item-2-2
       Все пак, ще може ли някакъв линк, където такава опция е изрично упомената? На произволна пералня, нямам претенции за марката.

# 403
На нашето Миле което е същата серия 660 но различни букви защото има пълен аквастоп и му е различен цвета на вратата(светлосив) не може да се сменя посоката на отваряне. Никъде не е обяснено в упътването как заключващия механизъм който е от вътре да се премести с всичките кабели и т.нат.
Сущилнята от друга страна която на външен вид е същата и пак е от тази 660 серия аз самия ѝ обърнах вратата защото в упътването беше обяснено как, а и там няма такъв заключващ механизъм като при пералните.

# 404
На нашето Миле което е същата серия 660 но различни букви защото има пълен аквастоп и му е различен цвета на вратата(светлосив) не може да се сменя посоката на отваряне. Никъде не е обяснено в упътването как заключващия механизъм който е от вътре да се премести с всичките кабели и т.нат.
Сущилнята от друга страна която на външен вид е същата и пак е от тази 660 серия аз самия ѝ обърнах вратата защото в упътването беше обяснено как, а и там няма такъв заключващ механизъм като при пералните.
В по -голямата част от моделите пантите на вратата на пералня не могат да се променят, поради причините, които и вие сте посочили. За да получи правилната посока на отваряне, потребителят трябва да реши, когато купува. Отделни производители като LG и Miele и др. предлагат някои изключителни машини в своето портфолио. Промяната трябва да се извърши от специалист.
 Може да видите тази статия и при интерес да си разгледате моделите от портфолиот на производителите. https://www.hausmagazin.com/waschmaschine-tueranschlag-aendern/

Общи условия

Активация на акаунт