Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 826
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Радвам се, че окото на всеки от вас измерва точно колко са 4-5 кг сухо пране (примерно). Satisfied

И ако сме сбъркали с половин килограм какво? Нещо няма да се получи крайният продукт ли? Това не е аптека и не следваме рецепта за лекарства.

# 601
  • оттам, откъдето започва България
Радвам се, че окото на всеки от вас измерва точно колко са 4-5 кг сухо пране (примерно). Satisfied
Кой е казал , че трябва да е точно , съвсем точно ?
Това е само пране ...
Подигравателното емоджи няма да коментирам ...

Никой не е казал, че трябва да е точно и съвсем точно (както казваш). blueberrу, емотикончето със сигурност не е подигравателно, а засмяно. (твое право е да го приемаш както искаш)

И преди съм писала колко сме заблудени като се доверяваме, че пералня "уж предвидена за 8 кг сухо пране", събира толкова. Пълниш я и си мислиш, че си сложила 8 кг сухо пране, съответно слагаш и перилен препарат за толкова пране.

Отново се убедих и от новата ми пералня, която пак е предвидена за 8 кг. Оказа се, че и тя 5 кг сухо пране събира, но натъпкано. Ако понатъпча може със сила още до килограм да се събере (не съм и сигурна, пък и това ще доведе до влошаване качеството на пране).

В тази връзка, ако всеки си мисли (и смята на око), че щом е напълнил пералнята, е сложил 8 кг сухо пране, съответно дозира с перилен препарат за това пране (независимо какъв), твърде вероятно е да предозира и после да се оплаква от некачествено изплакване и бели остатъци по цветното пране (примерно).

Черна станция, не говоря за половин килограм. Човешкото око много се лъже.
Отделно от това е необходимо да напомня, че много от програмите, зададени на перални за 8 кг пране, изискват по-малко кг сухо пране - примерно 2 и 3 кг. Как ги преценявате? Thinking

Отново уточнявам, че не карам/задължавам никой от вас да измерва прането си.
Спокойна вечер! Simple Smile

# 602
Ами свикнала съм - на толкова и толкова напълнена пералня с такова или онакова пране слагам определена доза препарат. И съм установила, че килограмите съвсем не са единственият фактор - чаршафите се пенят много повече от шарените дрехи и им слагам по-малко.

# 603
  • Велики Преслав
В това ежедневие, незнам как имаш време за това. Аз правя така. Пералнята ми да речем е 6 кг. когато я заредя, съдя по пълнотата на барабана. Например но половината кажи речи 3-4 кг
 Малко над средата му 5 кг
Под средата 2 кг
Точно меря, проверявал съм се. Вече праха сроред това колко горе долу има вътре. Има съвсем малко пяна, и пли 2-то плакнене вече няма пяна.
Моята майка по-едно време беше полудяла да мери след като се обрина, ама то според мен бе реакция от един омекотител на Силан.

# 604
Здравейте,

Искам вече да изкажа мнение след като днес закупих и монтирах пералнята. Спрях се на :

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L7FEE68S/p/687472

Естествено пуснах веднага една пералня със 1600 оборота , за да видя как ще се представи Simple Smile

Добавих функцията за пара против намачкване и резултата е страхотен. Нито има намачкване, нито разкъсване на дрехите. Излязоха без никакво намачкване и перфектно изпрани.

Много съм доволен от покупката и препоръчвам.

Честито!

Предполагам първо си пуснал програма без пране, за да се изчисти пералнята.

Тъй като си споделил само какви обороти си ползвал при центрофуга, ще се радвам да споделиш точно коя програма пробва, с бяло или цветно пране, колко кг беше прането, какви градуси зададе, какво беше времетраенето на програма.
И не на последно място: с прах или течен препарат изпра прането. Слага ли омекотител.

Предварително ти благодаря за отговора.

Здравей,

Да разбира се пуснах програма без пране ,за да се изчисти първо.

1.Ползвах програмата Eco 40-60
2.Прането беше около 7 кг
3.Градусите, мисля бяха 40, но в момента не съм вкъщи ,за да потвърдя.
4.Бяло беше прането
5.Програмата беше 3 ч и 25 мин
6.Пуснах и опцията за допълнително пара и това също удължи времето накрая
7.Течеп перилен препарат 2  в 1 с омекотител

Поздрави,

# 605
todor87, еко програмите са много дълги-повече киснат и по-малко въртят, но сигурно вече знаеш.

# 606
Ами да просто тогава тази пуснахме. Жена ми вече я използва няколко пъти с други програми и също така остана доволна от пералнята.

# 607
Здравейте
Счупи ми се вратичката на пералнята.
Пералнята е VEDETTE, нещо ми се върти, че май това са перални на ФАГОР, но не съм сигурна. Ако може да помогнете с това дали наистина са Фагор и също някъде резервни части за тези перални?
Как се наричат тези вратички, за да търся - предно отваряне?

# 608
Здравейте
Счупи ми се вратичката на пералнята.
Пералнята е VEDETTE, нещо ми се върти, че май това са перални на ФАГОР, но не съм сигурна. Ако може да помогнете с това дали наистина са Фагор и също някъде резервни части за тези перални?
Как се наричат тези вратички, за да търся - предно отваряне?
Да, на Fagor е
Тук предлагат за Fagor
https://www.delta-elis.com/index.php?lan=bg&cat=3&man=46&clrsrch=1

# 609
Благодря!
Дали частите им съвпадат? Би трябвало да е така.
ММ сега я отвори, пружината е адски стегната, а я държи една миниатюрна пластмасова лентичка, която се е счупила. Значи трябва да намерим като резервна част тази джаджа, която се дръпва, за да се отвори вратичката.  Знаете ли как се нарича?

# 610
  • Пловдив
Интерсервиз Узунов е дистрибутор на Фагор за България,потърсете ги за помощ.

# 611
Благодаря. Зная, че са те, но не намерих да продават резервни части. А телефонът на сервиза за Сф, не отговаряше.
Утре ще опитам пак да се свържа.
Нещо такова е тази заключвалка. Нищо чудно да е същата, но ще е дълго да чакане от алиекспрес. А счупването е по червените линии.
https://aliexpress.ru/item/4000225814676.html?aff_fcid=621a2eaa1 … 48eba44607a7e8a6b

# 612
Благодаря. Зная, че са те, но не намерих да продават резервни части. А телефонът на сервиза за Сф, не отговаряше.
Утре ще опитам пак да се свържа.
Нещо такова е тази заключвалка. Нищо чудно да е същата, но ще е дълго да чакане от алиекспрес.
https://aliexpress.ru/item/4000225814676.html?aff_fcid=621a2eaa1 … 48eba44607a7e8a6b

DiorelaКогато се свържете със сервиз или магазин за резервни части, опишете повредата/счупването. В повечето случаи касае само замяната на част от вратата, а не цялостна подмяна.

# 613
Благодаря, niljaniljo. Успях да намеря тази заключалка и в наши магазини. Предположих, че е стандартна за доста модели на Фагор и така се оказа.
В този магазин са описали моделите, има и нашия модел Vedette. Успокоих се вече.
https://www.delta-elis.com/bg/3-738-%D0%9A%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0% … D%D1%8F_fagor.htm
Неприятният момент беше, че дори и отзад на пералнята няма написан модел, та се наложи да го издирвам по снимки, но се справих. Simple Smile

ПС Много си я харесвам пералнята, пере чудесно и не бих искала да я сменям с нова.

# 614
Diorela,
Вижте и в на Бул Мдрид, до Лили-то и срещу червената сграда с Билла-та отдолу  се намира :
https://nikelectric.com/cat/%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/

Сега се сетих, че и в безистена на Пиротска 8 имаше един много претъпкан с такива части магазин. Дано не са го затворили.

Общи условия

Активация на акаунт