Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 48 831
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
С вградена дървена рамка е, така ли.
Ако ще сменяш само матрака, трябва да търсиш същия като височина.
За да пасне на рамката/леглото/. То леглото е една кутия просто.

# 121
По-изгодно е само матрака. Амортисьорите не се монтират трудно, така че това ще ви е и по-лесния вариант според мен.

# 122
  • София
С вградена дървена рамка е, така ли.
Ако ще сменяш само матрака, трябва да търсиш същия като височина.
За да пасне на рамката/леглото/. То леглото е една кутия просто.
вградена е

# 123
100/190 не е стандартен размер, а е по поръчка. Заради ширината. Поръчвала съм точно този размер, та знам. Виж по сайтовете на производителите дали предлагат този размер за еднолицев матрак, за да не останеш неприятно изненадан. Естествено първо провери точно размера.

"Просто кутията" и механизмът за повдигане не са чак толкова евтини, че да ги хвърлиш, ако може да смениш само матрака. Има един магазин за мебелни дамаски и всякакви материали и консумативи за мебелното производство - казва се Дамаски Таня, в Западен парк, намери си го в Гугъл. Намира се на доста неугледно място, но вътре изборът е много голям и продавачите са компетентни, ще те посъветват. Майстори и домашни майстори ходят там да пазаруват - има и текстил, и мебелни колани, и летви за подматрачни скари,  дунапрени, мемори-пяна и всякакви неща за мебели. Пиша го, ако се наложи нещо да се ремонтира/поправя/доизкусурява по механизма.

П.С. Този магазин не е за хора, които съдят по външния вид (робуват на определени стереотипи)- и на магазина, и на продавачите. Пиша го, за да няма разочаровани.

# 124
Просто рамка - защото се намира за 50лв.
Оскъпяването идва от матрака и повдигащият механизъм.
От трите..рамката е най-евтина.
Това имам предвид с "просто рамка".

Ето рамка за смешните 50 пари.
https://videnov.bg/leglo-reynbou-ii-za-matrak-90200-bez-vkl-matr … D1%80%D0%B0%D0%BA)
Ако се потърси, сигурно и др.ще се намерят на тези пари, си мисля.

# 125
Аз съм сглобявала легло Виденов. Купено е заради цената, не заради качеството. Не бих си го купила, ако ще се налага местене (дори в рамките на стаята) и/или разглобяване, малко вероятно е да издържи.
Допълвам - на матрака 100/190 (или 200, вече съм забравила), му сложих крака на подматрачната рамка, защото не успях да намеря "просто кутия". И не, с крака на подматрачната рамка не е като с "кутия" - краката се разчекват. Защо - ето какво се слага на маса (която също е само кутия), за да не се разчекнат краката

Пробвах укрепване с ъглови планки на краката, но не, не е толкова лесно и просто, особено ако нямаш представа какво се предлага като възможни чарколяци, още по-малко пък ако не знаеш как се казват.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 20:46 от man_darin_ka

# 126
За пример го дадох. Както казах..ако се потърси, ще се намери.

Не се знае питащият какво гони..цена или качество. Дадох вариант. Не ми се влиза в спор.

Също може да потърси промоции на легло+матрак..може да изскочи нещо изгодно.

# 127
  • София
100/190 не е стандартен размер, а е по поръчка. Заради ширината. Поръчвала съм точно този размер, та знам. Виж по сайтовете на производителите дали предлагат този размер за еднолицев матрак, за да не останеш неприятно изненадан. Естествено първо провери точно размера.
120х190 е Simple Smile
Най добре е да се напасне по старата кутия, но кой би го извършил? Матрака трябва да е с "вградена" рамка - за да се захване за старите механизми.

# 128
Мебелист или дърводелец, потърси по обявите в olx, примерно. И виж по сайтовете за матраци - на тед, например, с този размер най-евтиният еднолицев матрак е 300, сложи 50-100 лв. и за майстора. И си прецени дали те устройва.

# 129
  • София
е 100лв за монтаж...по добре ново.

# 130
Правоъгълно антре. Входната врата е по средата на една от дългите страни. Зад вратата е оставено място за високо огледало. От другата страна на врата стената не продължава права, а има чупка и част от стената се пада по- навътре. Там има място да се сложи същото високо огледало, но една идея по- тясно. Дали е много смахнато в антрето да има 2 огледала?

# 131
  • Бургас
За мен не е, стига да ни хареса визуално.
Но аз не се интересувам и не разбирам от фън шуй, муй 😄

# 132
Питането ми не е за фен шуй. Антрето е около 9 квадрата.

# 133
Ако вратата се отваря докрай (почти 180 градуса), за всеки случай можеш да сложиш стопер на пода, да не удари огледалото (бравата), че тогава е кофти. Без фън шуй, обикновено суеверие.

# 134
е 100лв за монтаж...по добре ново.

Новото легло също ще се нуждае от монтаж. Дали от магазина ще има осигурен, дали ти ще викаш, пак ще трябва някой да го сглоби. То идва разглобено.

Общи условия

Активация на акаунт