Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, харесала съм си трапези столове от сайт на мебели Ларго🙄 някой дали е поръчвал от тях?

# 136
Имате ли из домовете си скрити корнизи за перде - с перваз отпред? Доволни ли сте? Бихте ли сложили такъв само на стената с прозорците или е по-красиво, ако се монтират на всички стени(само с первази, където няма прозорец)?

# 137
Имате ли из домовете си скрити корнизи за перде - с перваз отпред? Доволни ли сте? Бихте ли сложили такъв само на стената с прозорците или е по-красиво, ако се монтират на всички стени(само с первази, където няма прозорец)?
Ние сложихме само на прозорците гипсови корнизи. Още не сме се нанесли, няма пердета и тн, но засега ми харесва как биха скривали релсите.

# 138
Mariat, много често мястото зад вратата е малко и от съображения за сигурност, аз лично не бих сложила огледало зад вратата. Ако се оглеждаш или гримираш и някой се прибира ще те удари със вратата

# 139
Нат, няма как да ме удари някой. Има достатъчно място. Това е единственото място за голямо огледало + контакт и кабел за крушка над огледалото. Мисълта ми беше, дали ще се приеме добре да има 2 огледала. Лично на мен идеята много ми хареса, но не и на ММ. Имам усещането, че двете огледала ще направят по- просторно антрето, ще има симетрия, ще бъде нещо различно от статуквото....

# 140
Щом има място действай, ще ми е интересно да видя крайният резултат, със сигурност ще е нещо различно!
Ето снимка с две огледала, но са едно до друго .

# 141
Нат, трябва първо да се преборя с ММ. После ще се хваля, надявам се. Проблемът е, че при по- тясното огледало в момента има ключ за осветление, което той трябва да измести, а не му се занимава.

# 142
Група, помагайте! Не знам дали някоя от вас се е сблъсквала с подобен безумен проблем, но аз съм меко казано бясна. Майсторът на нашата баня така е направил наклона извън душ зоната, че при опит да монтират вратите, от едната страна се получава луфт, дано се вижда от снимката. Какво мога да направя в случая Sad

# 143
Махате старата врата. Изрязвате плочките малко по-навътре и изчуквате замазката.    Слагате на изчуканото място от кафявите плочки/ламинат. И после нова врата до пода на антрето, да се отваря навън.
То по принцип от самото начало е трябвало така да го замислите, майсторът си гледа вътре неговите наклони.

# 144
Мисля вратите на баните се отварят все навътре.

Не може ли прагче някакво да има.

# 145
Аз пък правя друго - под вратата винаги слагам прагче, което е хоризонтално, отвътре е високо една плочка с подмазката (един заоблен ъгъл за плочки отвътре и отвън, че да не се трошат нокти), отвън колкото дойде, така, че колкото и добре или недобре да е направена наклона да имам почти сантиметър запас при теч. (Като ми се спука водосъдържателя на бойлера, първите минути този "запас" спаси положението в къщата... )
По този начин наличната врата ще се резне отдолу с 5-7мм и ще е над прагчето.

# 146
Няма закон, при нужда се отварят навън, пести много място. А и скрива грозните прагчета, типични за НС.

# 147
  • София
Вратите на банята и тоалетната ни са една до друга на Г. Преди и двете се отваряха навън, но са засичаха. Сега едната е навън, другата - на вътре (тази е с обратно отваряне, за да са еднакво равнени към коридора)

# 148
Врати, отварящи се навътре съм виждала само в старо строителство. При новото май всички са навън.

# 149
  • София
Блокът ни е ново строителство, не ни харесаха вратите и ги сменихме, от 2013 са новите.

Общи условия

Активация на акаунт