Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 586
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Врати, отварящи се навътре съм виждала само в старо строителство. При новото май всички са навън.

Няма правило. Живея в НС и едната ми врата се отваря навътре, защото така е по-удобно, но другата е навън, защото вътре няма място. И двете аз съм си ги поръчала накъде да се отварят и дали да са лява или дясна. Но врати се мерят след като се сложат подовите настилки за да не стават такива гафове.

# 151
  • София
Да, и при нас дойдоха да мерят след като поставихме настилките, въпреки че бяхме уточнили, че всичко ще е равнено по коридора (него не пипахме) и без преходни лайсни, които да свързват настилките.
Но пък и майсторът на онази баня е трябвало  да се  съобрази с вратата.

# 152
С ясното съзнание, че въпросът ми не е много по темата, за което съвсем искрено се извинявам, това значи ли, че трябва да стоиш 8-10 седмици без врати, докато станат готови? И това след неизвестно колко месеца след останалите ремонти.

# 153
При нас идваха да взимат мерки за врати преди да започне лепенето на плочки. Хората ни казаха какво трябва да се коригира. Едно от нещата бяха праговете на мокрите помещения, ако не искаме под вратата да се вижда плочка от банята. С къртач мъжът ми ги коригира, снимката е от процесът на къртенето:
Скрит текст:
Също ни казаха до къде майсторът да залепи плочките в коридора, за да остане под вратите лайсната, а не да се вижда при затворена врата.
Така станаха мокрите помещения, прагът си е отвътре, вратата е до долу и го скрива:
Скрит текст:
Без врати ще си 8-10 седмици, ако не са налични. Нашите бяха налични. Избрахме ги, взеха мерки, казаха ни какво да се коригира и ги капарирахме, докато не стане време за слагането им. Когато ги слагаха и фаянсаджията ни беше там, имаше координация между него и майсторите на вратите.

# 154
С ясното съзнание, че въпросът ми не е много по темата, за което съвсем искрено се извинявам, това значи ли, че трябва да стоиш 8-10 седмици без врати, докато станат готови? И това след неизвестно колко месеца след останалите ремонти.

Всъщност не, защото мерките може да се вземат и предварително, съответно вратите се поръчват и произвеждат. И накрая само монтажът става след настилката като някой и друг сантим разлика се обира с монтажа.

# 155
При мен така се получи, защото сменях настилки плюс други ремонтни дейности и едно от първите неща, които махнахме бяха вратите. След като поставиха настилката, взеха размери и срокът за изработка поставяне е 2 месеца.

# 156
  • Перник
Правоъгълно антре. Входната врата е по средата на една от дългите страни. Зад вратата е оставено място за високо огледало. От другата страна на врата стената не продължава права, а има чупка и част от стената се пада по- навътре. Там има място да се сложи същото високо огледало, но една идея по- тясно. Дали е много смахнато в антрето да има 2 огледала?

Аз имам 2 огледала, по-точно 2 огледални врати една до друга. Не ме интересува дали е смахнато, на мен си ми харесва Simple Smile В момента не мога да покажа снимка, но изглеждат подобно на вече показаните 2 огледала Simple Smile

# 157
  • sofia
Някоя от вас скоро купувала ли естествен/трислоен паркет и моля за препоръка за търговец, както и ориентировъчна цена. Simple Smile

# 158
Това са два вида паркети. От трислоен се отказахме поради малкото на брой пъти за циклене. Цените са в диапазон 60-250 лв за квадрат. Цената на масивният паркет зависи от качество, размера на паркетините, материал - ценови диапазон 35-70 лв. на квадрат. Избрахме масивен от паркет.бг. Питайте дали Тони може да го монтира.

# 159
  • sofia
Това са два вида паркети. От трислоен се отказахме поради малкото на брой пъти за циклене. Цените са в диапазон 60-250 лв за квадрат. Цената на масивният паркет зависи от качество, размера на паркетините, материал - ценови диапазон 35-70 лв. на квадрат. Избрахме масивен от паркет.бг. Питайте дали Тони може да го монтира.
Благодаря! 🌷

# 160

И аз избрах масивен паркет, обаче ако пак избирам ще избера качествен трислоен/многослоен. Имам поредвид с по-дебел горен слой. Причините:
- знаеш точно какво ще получиш, докато с естествения паркет какво получаваш става ясно чак след циклене и лакиране. Изведнъж се появяват дефектчета, разнородности и прочее разлики с мострите.
- трислойният паркет е фабрично лакиран със специални лакове с УВ изпичане. Това означава перфектно лакиране, докато лакирането с мече на масивен паркет е далеч от перфектно. И не, не искам някой да ме убеждава, че не било така, повечето хора не виждат несъвършенствата, но аз да.
- освен перфектно лакиран, този фабричен лак е и по-здрав, защото няма нужда да е екологичен (на водна основа) и се пече.
- трислойният паркет много по-малко се свива или разширява, съответно не се отварят фуги. При мен на места се поотвориха по 1 мм фуги.
- Паркет се цикли веднъж на десет години, а може и на толкова да не се цикли, ако се прелакира преди износването да повреди дървото. Та аргументът, че едното се цикли 2-3 пъти, а другото 5-6 за мен е комичен.
- готовият паркет се реди много по-прецизно (може да се нивелира до части от милиметъра, което е важно за снадки без лайстни). За масивния това се постига с цикленето, ама е трудно, а и има риск от неравнинност (пак повечетон хора няма да видят).

Та, ако пак слагам паркет няма да е масивен.

# 161
Черна станция, ако няма проблем с цената може да се избере и трислоен в горен ценови диапазон и тогава ще се съглася с теб. Но при нас цената имаше значение поради голямо къртене и съпъстващите след това дейности, полагане на саморазливен под и много квадрати за монтаж.
А и самите монтажисти предпочитат трислония, защото е много по-лесно и бързо.

# 162
Трислойният няма нужда да се лакира периодично, нали?

# 163
Черна станция, ако няма проблем с цената може да се избере и трислоен в горен ценови диапазон и тогава ще се съглася с теб. Но при нас цената имаше значение поради голямо къртене и съпъстващите след това дейности, полагане на саморазливен под и много квадрати за монтаж.

Абе тя цената е размита работа при масивния паркет. Да, хубави паркетини (2 см х 9 см х 50 - 120 см) първо качество дъб струват от 70 лева нагоре. Обаче ако се избере от най-хубавия лак и то няколко слоя, цената гони цената на дъските. И става различно. А при масивния имаме само монтаж и толкова.
Има и друго. При мен 105 квадрата апартамент по НА изискваше 55 квадрата паркет. Нека масивният да е  120 лева с всичко, а трислойният 200 лева (има и доста по-евтини, съизмерими с масивния). Ми разликата е 4400 лева. Не е непоносима с оглед на целия ремонт, а после 10-20 години рахат.

# 164
Да, при мен обаче пак казвам не беше само цената на паркета и това също повлия.
Лепен ли е при теб паркетът, щом има фуги?

Общи условия

Активация на акаунт