Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 613
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Аз ползвах дълги години килим за външна употреба от този тип https://jysk.bg/dompotrebi/kilimi/kilimi/kilim-rips-130x193-cm-cheren-bezhov , но с цел вътрешна употреба. Не мръдна. Просто ми омръзна и смених.

# 181
Как ще е хубаво да се позиционират плътни завеси на корниз в такава форма?
Едната съответно ще е в ляво, а другата в ъгъла, между вратата и прозореца или след вратата Thinking

# 182
И аз съм със същия вариант. Въобще не исках да слагам корниз, където е вратата, но с майстора не се разбрахме и той взел, че сложил.. Мисля едната завеса вляво, а другата на ъгъла.

# 183
Лично за мен е много по- завършено да си има корниз и на другия прозорец/врата. За завесите- пробвате и преценявате. А нищо не пречи един ден да са от двете страни, а друг- едната да е в ъгъла.

# 184
Katniss Everdeen и при нас е така, прозорец с врата на другата стена. Понеже мъжа ми е пушач и нон стоп излиза, обмислям вариант за римска щора от плата на плътната завеса. Ако сложа перде ще е бутнато и смачкано в ъгъла постоянно. Имате ли идея римските щори как се закрепват за дограмата? Дупчи ли се и къде точно?

# 185
  • софия
Вкъщи римските щори са закрепени на тавана. На щората има велкро, което си прилепя върху метална летва с прост механизъм, чийто връзки минават отзад на плата.

# 186
Как ще е хубаво да се позиционират плътни завеси на корниз в такава форма?
Едната съответно ще е в ляво, а другата в ъгъла, между вратата и прозореца или след вратата Thinking

При мен завесата е в ъгъла

# 187
Маслинке, в къщи понеже и в детската и в хола има вратопрозорец, който непрекъснато се отваря римските щори са хванати за дограмата с лепки и едни метални закопчалки. Вие имате ли вече кухня Simple Smile? Не си се похвалила със снимки Wink!

# 188
Здравейте! Някой от вас с впечатление от диваните, предлагани в Ралица или Ивекс? Търсим нещо с размери около 3/2м и евентуално място за спане Simple Smile

# 189
Маслинке, в къщи понеже и в детската и в хола има вратопрозорец, който непрекъснато се отваря римските щори са хванати за дограмата с лепки и едни метални закопчалки. Вие имате ли вече кухня Simple Smile? Не си се похвалила със снимки Wink!
Имаме кухня. Ще направя някакви читави снимки и ще я пусна, но самата стая не е довършена. Имаме да купуваме  диван, осветителни тела, пердета, нови маса и столове ( сега сме с едни временни). Общо взето всичко без самата кухня. Доволна съм, много ми е удобна. Ще я снимам тези дни и ще кача снимки.

# 190
Добро утро Simple Smile

Холът ще е в следният цвят

А диванът ще е в сиво, а мебелите  ще са светли Simple Smile Приемам идеи за завеси. Мисля, че нещо по-светличко ще е най-добре? Или нещо със зелена шарка?

# 191
Здравейте,

В момента правим селската ни къща, ще се използва за ваканционен имот от нас и имам нужда от съвет с цветовете в холокухнята.

Цветовете на кухнята ще са това, като поне при мен на компютъра бялото се вижда като ванилия, но си е бяло, неискрящо на мострата.

Скрит текст:
[

Скрит текст:

Кухнята ще е с остров, като долните шкафове ще са в синьо, горният ред - в бялото. Ще имам и колона, коята цялата мисля да е синя, там ще е пералнята и над нея вградена фурна. Заради пералнята, която не е вградена и е бяла ще трябва да и фурната да е бяла, както и индукционният плот. Имаме и голям диван в Navy blue. Стените ще са бели, пода вече е направен- гранитогрес в цвят орех, вратите също са орех. Тавана е с греди в орех и гипскартон ( още не е готов). Стаята е южна с много прозорци и е доста светла, около 27 квадрата е цялата. Ще е с вградена камина, която също ще облицоваме в камък, неговият цвят също трябва да го съобразя.

Чуденките ми са няколко:

1. Дали ще е прекалено натруфено ако направя и ТВ шкафа изцяло в синьо?
2. Сега като гледам разни снимки на кухни в Navy blue и бяло като че ли ми харесват с по- светли термоплотове, а вече пода ни е тъмен, дали ще стои добре ако си взема светъл дървет плот с този под.
3. Какъв цвят мебелни дръжки да си взема- бели, инокс, месинг?

Предварително благодаря ако изнамерите някакви снимки или съвети, защото като ровя и нищо не ми хваща окото.

# 192
TV шкафа с дървен светъл фурнир и кухн.плот в светло дърво и ленени пердета- естествения цвят на лен.

# 193
Здравейте!
Вчера си изработих това бохо огледало. Ще го слагам на стената над скрин в хола за акцент, имах нужда нещо да добавя и променя и от много отдавна исках такова. То пък се оказа супер лесно за направа.
Стените са ми в тъмен синьо-зелен цвят. Идея каква декорация да сложа на шкафа. Трудно ми е да реша.
П. С.
Това тук на снимката е свекиното ателие, не е у нас. Снимаме го там, защото много добре изпъква на стената и стои добре.

# 194
Здравейте! Някой от вас с впечатление от диваните, предлагани в Ралица или Ивекс? Търсим нещо с размери около 3/2м и евентуално място за спане Simple Smile

Ние също сме се насочили към диван на Иввекс, все още не сме го поръчали. Вчера ходихме до Стара Загора за да разгледаме цялата им продуктова гама, повечето от тях са удобни . Доста отзиви положителни четох за тях, та и това ни убеди за тях.

Общи условия

Активация на акаунт