Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 48 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Nice

аз съм за бледозелена стена , тапета на едната стена е достатъчено "жив-дишащ"  ще изпъкне добре да даде характер на спалнята
и органза зелените пердета.

кухнята

# 91
Моля ви за спешен съвет.
Имам номер на цвят за мазилка, която според продавача е искрящо бяло, но според каталога на производителя е нещо мръсно-сиво бяло, но може и екрана да променя цвета. Вече сме платили една сериозна сума и чакаме доставка.
Вероятно има някаква номенклатура на цветовете?
Ето това ми изписва:
Номер на цвета
0019
HEX: #F5F4F0
RGB: 245/244/240
TSR: 81
HBW: 77

Бял си е цвета, но студено бяло.

# 92
Здравейте, имате ли идея откъде може да се снабдим с подобни летви? В идеалният случай да са обработени и готови за монтаж.

# 93
  • Пловдив
Летви продават във всеки строителен магазин. Но са сурово дърво. Трябва да си ги дообработите. Размерите са най-различни. Ние така си направихме табла на спалнята (по модел на ИКЕА).

# 94
Точно таблата от Икеа е целта, но ни трябва в различен размер Simple Smile
Ket G, лесно ли се справихте? Дали излезе по-бюджетно от готова?

# 95
По строителните хипермаркети има и обработени летви, не чамови - липа и др. Но са малко по-скъпи от евтиния грапав и груб чам. Ако обаче имате идея да ги обработвате с някакво покритие/цвят, то тогава е по-добре да са необработени. Шкурка ще свърши работа за заглаждането, дори НЕобработените не са прекалено груби, все пак са рязани на машина, не на ръка.

# 96
  • Русе, България
Бях обещала да споделя зеления диван, когато пристигне. Ето как го разположихме у дома:
Скрит текст:

Цветният тапет от предишната страница много ми хареса, но някак не успявам да го "видя" с показаните мебели. Мислех си за кадифени цикламени завеси, но щом се касае за нисък етаж и се търсе светлина, трябва нещо съвсем друго.
Бих предложила стени в бледо розово, от гамата на цикламата в тапета, като връзка с него. Пердета в неутрален кремав цвят като връзка с мебелировката.

Ще ми е интересно да видя крайния резултат.

# 97
 На мен ми е по-скоро син Simple Smile

# 98
  • Пловдив
pyjamka,много е хубаво и хармонично!Всички цветове са чудесни!

# 99
  • Пловдив
Точно таблата от Икеа е целта, но ни трябва в различен размер Simple Smile
Ket G, лесно ли се справихте? Дали излезе по-бюджетно от готова?
И нашата е различен размер. В момента съм на море и не мога да снимам, но ако искате в неделя мога да ви изпратя снимка на ЛС. За трудност не мога да кажа, защото моя мъж е дърводелец и за него е лесно. Даже и самата спалня ни е от готов дървен материал, който само дообработи. Правихме я отдавна, но по спомен са към 15 летвички по около 2-3 лв. Тоест със сигурност е много по-евтино.

# 100
Pyjamka, страхотен е дивана и много добре си пасва с всичко наоколо.

Дали може да споделиш паркета от къде е Simple Smile?

# 101
Pyjamka, моят диван е това! Heart Много харесвам тоя тип дивани, чудесно изглежда и стои. Ама у нас все нещо търсим, дето и за спане да става. Ама ще си купя и такъв все някога, в задължителния списък ми е! Grinning

# 102
  • Перник
Здравейте, следя темата от известно време Simple Smile
Сега нахълтвам, за да попитам Pyjamka за масичката пред страхотния зелен диван. В търсене на холна масичка съм, а вашата много ми хареса. Откъде е?

# 103
И аз следя отдавна темата и се включвам с питане за паркета на Pyjamka. Много е красив.

# 104
  • София
Супер изглежда, Pyjamka, много е красиво!
Понеже и на моя монитор диванът изглежда тъмносин, а и стената зад другия диван изглежда сивосиня, аз пък да питам за цвета ѝ в действителност... Innocent
И погледът ми се забоде право в пейзажите - крайните два (есенни са май) репродукции ли са?

Общи условия

Активация на акаунт