Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 654
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Велико Търново
За мен первазите трябва да са еднакъв цвят със стената. Те са продължение на стената и някак си, завършват стената. Предполагам, малко дизайнери и хора, биха се съгласили с мен, но така ги възприемам Simple Smile

# 256
  • sofia
Най-красиво за мен би било "отсечено" под-стена, без никакви первази. Виждала съм такива интериори на снимка и се влюбих. Някоя от вас да е пробвала?

# 257
Най-красиво за мен би било "отсечено" под-стена, без никакви первази. Виждала съм такива интериори на снимка и се влюбих. Някоя от вас да е пробвала?

Красотата е нещо субективно, а и зависи от детайлите, та не бих коментирала никакви обобщения. Но стена без перваз за мен не е практично. Первазът има две практически приложения - скрива неравности и разширителни фуги, а и пази стената при чистене с прахосмукачката, бърсане с парцали и мопове и прочее. Да кажем, че си направиш пода от специален материал и по специална технология с идеална връзка със стената, ама пак остава чистенето. Иначе в общия случай на-добре е да е еднакъв или със стената, или с пода, или с вратите. Но съм виждала и съвсем различно, което пак не е било лошо.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 09:26 от Черна станция

# 258
  • София
В къщи в стаите первазите са с цвета на пода, в коридора - с този на вратите (венге)

# 259
Продължение на стената или продължение на пода...не се наемам да кажа кое е Grinning

И аз искам бели первази, но на бели стени не ми е ок сякаш..ще се обезличат сякаш.
Иначе много ми харесват. Но стената да е в цвят макар и лек..

# 260
Аз пък във ваканционния ни имот , в коридора, ги направих контростни первазите Grinning
Просто трябваше да скрия неравноста на стената и перваза ( цокъла от плочки) Лепихме тапети, като временно решение, защото стените бяха надрани от накакви опити за мазилка и не ни се занимаваше да търсим майстор да шпаклова.
Первазите са PVC лепящи меки, нямаше венге за съжаление и беше възможно да се размине доста с нашето венге. По стайте са МДФ венге. В коридора лампата, ключовете, рамката на картината, етежерките са черни. Не мога да кажа, че е супер, но не е това което беше

# 261
Акрилен силикон май е оксиморон. Акрилът си е акрил, силиконът силикон. Просто в разговорната реч някак се е наложило всичко в туби за пистолет да се нарича силикон и затова е "акрилен силикон". Иначе не е силикон.

Може ли пример за акрилен уплътнител. Тези, които намирам, фигурират и с името акрилен силикон.

# 262
Ми нека си пише акрилен силикон, така върви в търговската лексика. Щом пише"акрилен" е ОК. То си е обяснено и после с текст за какво служи. Има и цветни между другото, ама са малко.

# 263
Знаете ли някоя програма за екстериорен дизайн, оформление на градина/двор? Simple Smile

# 264
  • Велико Търново
Как бихте разпредели ли вие посуда - чинии, чаши, тенджери и т. Н. В тази конфигурация на кухня?
Чекмеджетата са двойни, а останалите шкафеяе са с по един хоризонтален делител

# 265
Аз определено долу слагам по тежките неща- тенджери ,тигани,  керамични тави, чинии. Под мивката препарати и кофа за смет с капак .Горе редя на първия ред подправки, хранителни пакетирани запаси, пластмасарии разни, чаши, над тях в същия шкаф леки електроуреди , които ползвам по- често - скари, тостери, миксер, сокоизтисквачка. Ние сме високи и ползвам стълба само за най- горе ( черните твои) - там са уреди или посуда която не ползвам често .
За ножове, лъжици, вилици имам едно плитко чекмедже, както и един тесен шкаф за бутилки.

# 266
  • Пловдив
SKK,а това 1280 хладилникът ли е или да отново шкафове със скрит вътрешен плот?

# 267
  • Велико Търново
SKK,а това 1280 хладилникът ли е или да отново шкафове със скрит вътрешен плот?
Глухи шкафове ще бъдат. Ще ги ползвам за непотребни или рядко използвани  неща. Хладилника се пада перпендикулярно на тях и те запълват нишата, за да изглежда завършена кухнята.
Любопитно ми е кой как би си организирал подреждането на останалите, затова питам. Имам някаква идея, естествено, но винаги някой може да има по-добра Simple Smile

# 268
  • Перник
Всеки подрежда както на него му е удобно. Аз например си редих новата кухня в неделя вечерта към 23:30 ч. ММ реши, че е много подходящ момент да ми домъкне всичко от старата къща Grin Е, познай дали вложих много мисъл при подреждането Stuck Out Tongue Winking Eye Гледах само да напъхам всичко по шкафовете възможно най-бързо, за да си легна. Сега пренареждам в движение Simple Smile

# 269
  • пустинята Гоби
Единственото по-нетрадиционно нещо при мен е че си подредих чашите в дълбоко чекмедже, за да са удобни за децата.

Общи условия

Активация на акаунт