Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 606
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Моята е Electrolux- пералня+сушилня- 45 см дълбочина, купувана преди 2 години.
Много съм доволна и от пералнята и от сушилнята.

# 526
Много лесно махате стени, нищо че е противоземетръсна или носеща.

Принципно си права, но никоя от стените на баните не е носеща.

# 527
При мен една от стените се оказа земетръсна шайба.

# 528
Е то ако е земетръсна шайба ще се види. Най-малкото ще е бетон предполагам. Отделно ако е на зелено и самият строител и конструктор ще кажат кое може и кое не.

# 529
Oт чертежа се вижда, че са прости преградни стени 12 см.

# 530
Страхотна идея за по-добро усвояване на коридора! И според мен тези стени могат спокойно да се бутнат - не изглежда нещо, което, ако сте в строеж, строителят няма да се съгласи да промени.
Скрит текст:

# 531
A защо е нужно да се бутат стени? Реално същото нещо се постига просто с местене на 2 врати.

или

# 532
Става, ама не ми харесва хем непълноценна душкабина, хем да мокря вратата при къпане. Моето предложение беше без бутане на стени впрочем.

# 533
За мен да се отварят вратите на баните навътре е нередно. Изобщо не знам защо ги проектират така - в оригиналния проект имам предвид вратата на голямата баня, на малката би трябвало да е дадена като плъзгаща се - поне по стандарт. Става сложно, разбира се, при отваряне към коридора и разполагането на гардероб; а в много случаи и плъзгащите се врати не са вариант, защото няма място или препречват ключове, меки връзки и т.н. (не в конкретния случай).

# 534
  • Велико Търново
Аз пък не мога да си представя врата на баня да се отваря навън и това да бъде предимство по някакъв начин.

# 535
  • пустинята Гоби
Е като излизаш от банята е предимство, иначе е неудобно, ама се свиква.

# 536
Аз пък не мога да си представя врата на баня да се отваря навън и това да бъде предимство по някакъв начин.
Стават инциденти - хора падат и прочие. В такава ситуация ако се отваря навътре е изключително проблемно да се помогне на човека, при това навреме.
Та безопастност или естетика....

# 537
  • пустинята Гоби
Има ли нови бани, направени да се отварят навън с цел безопасност?

# 538
  • София
Във всички жилища, в които сме правили ремонт, съм слагала вратите на баните да се отварят навън - не само с цел безопасност, а и за по-рационално използване на пространството, особено в кутийченцата, които напоследък архитектите наричат "бани".

# 539
  • пустинята Гоби
Да де, това се прави при малки помещения. В вкъщи така се отваря едната баня - малката, която стана на тоалетна с мокро. Тя просто не може да се отваря навътре, няма място, защото е тясна. Ама иначе - защо? Голямата ми баня се отваря навътре, душ пространството е далеч от вратата. Ако някой се пребие, спокойно може да се отвори врата и да се влезе.

Общи условия

Активация на акаунт