Махане на памперс и биберон - 3

• 62 167
  • 761
  •   2
Отговори
# 135
Разбира се, всеки си преценява. Аз не коментирах самото сваляне на памперса, а това че се е страхувала от гърнето. И аз директно съм сваляла памперса, но не съм прилагала насилствено слагане на гърне, а по-скоро само съм показвала къде какво трябва да се свърши.

Иначе, за говоренето, не е задължително. Дъщеря ми започна да си казва(или по-точно показва), около 5-6 месеца преди да проговори. Когато свалихме памперса, казваше само няколко думички, като мама, тати, баба и други. Дори думите "пиш" и "ако" все още не бяха в речника й.

# 136
И аз имам няколко опита за махане на памперс,но от както е роден е толкова ревлив синът ми че направо ме боли главата и на моменти не го издържам ..в момента е в бебешки пубертет и положението е още по плачевно ..та дори и да имаш желание да го приучуш ако е чепат характер нищо няма да помогне ..

# 137
Моя син е на 1г. И 7 м.
И мисля вече да махнем биберона.
Виждам че заспива и без него.
А за памперса ще изчакаме още.

# 138
  • Германия
Не е проблем и да “откарат” до 3г с памперс, не знам да има здраво право дете в училище с памперс, всяко нещо с времето си. Нещата винаги се получават, въпросът е дали с повече или с по-малко стрес 🤷🏻♀

# 139

Иначе, за говоренето, не е задължително. Дъщеря ми започна да си казва(или по-точно показва), около 5-6 месеца преди да проговори. Когато свалихме памперса, казваше само няколко думички, като мама, тати, баба и други. Дори думите "пиш" и "ако" все още не бяха в речника й.
Може ли да обясниш по подробно как точно става? Аз си мислех че трябва да знае точно тези думички и да може да ходи за да отиде до гърнето и да седне там Thinking
Ако някой може да сподели и за махането на биберона как става? Някакви трикове за да няма истеричен рев ако не го дадем....

# 140
Вчера го взех от яслата със същите дрехи с които го заведох т.е не се е напишквал ,у дома се напика 2 пъти като единия път го питах имаш ли пиш той ми казва не и в същото време се изпика малко по късно се и наака в гащите ...аз съответно взех акото и го сложих в гърнето като изчаках той да види че е там,взе си гърнето и хвърли съдържанието в тоалетната ..ние имаме котка на която той сам почиства с лопатка акитата ...

# 141
Скрит текст:

Може ли да обясниш по подробно как точно става? Аз си мислех че трябва да знае точно тези думички и да може да ходи за да отиде до гърнето и да седне там Thinking

Важно е не да е проговорило детето, а да е достатъчно съзнателно за да разбере процеса. Дъщеря ми още на годинка разбираше всичко, посочваше правилните неща и се разбирахме идеално и без думи. Нали знаеш, ние майките си усещаме децата, особено в периода, когато сме по цял ден с тях.

И така започнах на годинка и 1 месец да я слагам на гърнето отвреме навреме и тя свикна да си върши някои неща там. Слагах я след сън и след хранене. Но, разбира се, през другото време си вършеше нещата в памперса. На годинка и 5 месеца я видях, че е доста съзнателна вече и реших да опитам да сваля памперса. Започнах за по малко да я оставям вкъщи по гащички. Първите дни беше страшно напишкване, но след като се напишка, я водех до гърнето и й казвах, че там трябва да пишка. И след около 7-10 дни тя започна да отива до гърнето, когато й се допишка и да си го придърпва. Тогава започнах и навън да я извеждам по гащички и да я изпишквам на тревичката. То даже там й беше по-интересно.  И сама си измисли знака, с който да ми съобщава - идва до мен и се хваща за областта на гащите. Но беше малка за да може сама да сяда на гърнето. На него аз я слагах, когато ми съобщи, а навън я издържах на ръце. А самото проговаряне се случи, когато стана на 2 и чак тогава започна да казва "има ако" и "има пиш". Вече към 2г и 2-3 месеца започна сама да си събува гащичките, да сяда на гърнето и да се избърсва. Драми никога не сме имали, всичко се случи много плавно. Нощния памперс го махнахме малко преди да стане на 2, когато той просто започна да остава сух и спрях да й го слагам. За сравнение, синът ми е на 3 и още спи с памперс. Grinning

# 142
Anna-Maria  от разказа ви разбирам че имате много кротко дете което е похвално и предразполага да се случва приучване към навици другото което е че ви съдейства ...моят син от както започна  да се изправя е неудържим още повече когато проходи буквално за 2 месеца си оправи стойката ,походката и пробягваше ,винаги е било много трудно да го застопорим на гърне било то с детско или играчка ,книжка и т.н нито на столче за хранене ..нито в момента можем да го застопорим да вечеря нормално на масата с нас постоянно бяга,скача и т.н голяма фурия затова да го слагам на гърне след сън не ми се получава..

# 143
Да, напълно те разбирам е не казвам, че при всички деца ще се получи. И моят син, който ми е второто дете ми скъса нервите със свалянето на памперса. Затова просто бих посъветвала всеки да опита. Ако се получи - супер, а ако детето е инатливо, просто го оставете да му мине ината. Grinning Точно аз най-добре знам, че има деца, които могат да те подлудят. С малкия имаше период, в който просто върнах памперса и го оставих. И ние имаме нерви, все пак. Аз като работеща майка с две малки деца просто беше абсурдно да си усложнявам живота. Но, пак казвам, хубаво е между 18 и 24 месеца да се направи поне един опит, защото има много лесни за приучване деца и тях няма смисъл да ги държим с памперс. А докато човек не опита, няма как да знае дали детето му е от тях.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 13:16 от Анонимен

# 144
  • София
И аз бих добавила, че приучването на тези навици е процес, който може да трае година две и това е в реда на нещата.
Дъщеря ми беше като часовник, научих се кога си върши работата, тя се научи да ме изчаква да я сложа на гърнето и изкара почти цялото лято когато навърши 1 год. по гащички. Не си казваше, просто ме изчакваше, а аз я слагах през определено време. Бях супер доволна и щастлива, докато тая игра не й омръзна и от септември със захлаждането режимът се развали, почна да отказва да сяда, аз не в нацелвах и се предадох, върнах памперса и на другата пролет чак обновихме опитите. Тогава вече окончателно го махнахме.
С баткото беше едно постоянно сваляне слагане, беше борба да го задържа да седи на гърнето, както викаш. Какво остава пък да се научи за какво служи то. Но, рано или късно, научават се. На 3г и повече, още спеше с нощен.
Важното е търпение, ако се инати, даваш почивка, не настояваш и не говориш много за това, не се вайкаш в негово присъствие, защото ще те усети, че си се пренавила.

# 145
Благодаря ви за подкрепата,засега нямам успех и в яслата и удома си пишка в гащите ,чистя и пера питам го знае ли къде трябва да пишка в гърнето ми казва ..памперс  няма да връщам до септември само нощен слагам...

# 146
Привет! Детето  ми е на 3г.3м. Махнахме памперса, освен нощния. На сутринта си тежи редовно, чета противоречиви мнения в нета и съм объркана как и кога да го махам. Да го будя ли, да не го ли будя, да изчакам ли да стане сух или как? Спи толкова дълбоко вечер, че сух или мокър , не се буди,за да каже, че му се пикае. Моля за съвети какво да правя, благодаря  ви!

# 147
Нощният памперс е по-сложен, защото при различните деца, пикочният мехур се развива по различен начин. По принцип, е възможно след усвояването на умението през деня да съобщава и да контролира изхожданията, постепенно и през нощта да намали изхожданията. Но тук има значение и количеството поети течности преди лягане.

Моят син засега не го будя, но постепенно памперсът му започна да остава сух понякога, но не е всяка нощ. Да кажем, три сутрини е сух, на четвъртата не е. Ще изчакам още малко да порасне и тогава ще пробвам да го сваля. Но при момчетата става по-трудно и затова не бързам.

Вариантите са ти три - единият е да свалиш памперса и да будиш детето в определен час за да го изпишкваш. Но ако памперсът сутрин е много пълен, значи пишка повече от веднъж и доста ще се затрудните всички с това среднощно събуждане. Вторият вариант е да го оставиш без памперс с достатъчно подложки за попиване, и да го проверяваш през нощта без да го будиш. Но ще има напишкване със сигурност, като идеята е евентуално да започне да се усеща и да се събужда, когато му се пишка. И третият е просто да изчакаш за да видиш дали няма изхожданията през нощта да спрат изцяло от самосебе си. Но това не се случва при всички деца. Има деца, които дори и по-големи, винаги пишкат през нощта(познавам такива), а има такива, които почти никога не пишкат през нощта(дъшеря ми е така). Затова и подходът е много индивидуален и няма универсална рецепта за всички.

# 148
Здравейте, имам момченце което тъкмо стана на 1 година, от месец го слагам на гърнето след сутрешния и следобедния сън. Много е кротък, стои си на гърнето с играчка и си пишка в 90% от случаите, понякога прави и голяма нужда. Незнам дали да почна по-интенивно да го слагам или е още малък? Целта на задачата беше опознаване на гърнето по принцип, но той бързо разбра за какво служи.

# 149
  • Германия
pastolina, с дъщеря ми махнахме дневния памперс на 3г, но нощния остана още една година, чак на 4г започна да се буди сутрин почти винаги със сух памперс и сама реши един ден, че повече не го иска. И след това сме имали инциденти, понякога и две нощи под ред се е напишквала, понякога се буди и иска да отиде до тоалетната, понякога спи цяла нощ и се изпишква като стане.

Ние не сме я будили, защото така най-много да си бяхме разбили всичките съня. Просто изчакахме подходящия момент

Общи условия

Активация на акаунт