Махане на памперс и биберон - 3

• 62 040
  • 761
  •   1
Отговори
# 750
Как да се справяте със стискането навън?

# 751
На мен ми е много трудно.
Вчера например цял ден е стискал за да се изака във гащите вечерта..
На 3 г и 9 м е.
Памперса го махнахме от веднъж на 1 ви Април тази година.
Обясняваме му ,че трябва да ходи във банята има си седалка .
Забелязвам, че прави напук всичко.

# 752
  • до най-прекрасния мъж
Колкото по-късно е махнат памперса, толкова по-трудно приемат, че вече са без.
При нас имаше на два-три пъти драми защо акото е в гърнето, чак я беше страх. Взехме седалка за тоалетната и няма проблем вече. Не че няма инциденти в гащите, но са доста рядко вече. Без памперс е от два месеца и половина, когато беше на 2.6 г. За мен сте чакали прекалено дълго, преди да махнете памперса и затова е този бунт сега.

# 753
И аз съм на същото мнение. На големият махнах памперса на 1г10м и нямаше никакви драми, на малкият махнах на 2г3м и цял месец имаше рев и стискане за акото. За щастие свикна и вече нямаме проблем. Но аз едва издържах този цял месец, защото постоянно му се ходеше и плачеше по цял ден.

# 754
Аз искам да ви питам кога махнахте нощния памперс?
Дневния го махнахме преди 4 месеца, на обедния сън също спи без, но нощем още се буди за вода и сутрин е напикан памперса. Не искам да я будя и да пикае, тя и без това не спи спокойно. На 2г

# 755
  • София
Нощният го махнах като беше сух 2 - 3 седмици.
Нямате бърза работа, детето е на 2, не го будете.

# 756
Моля, пуснете нова тема.

# 757
  • Countryside
Дъщеря ми махна памперса от раз на 2г и 3м, като от 2г си говореше с цели изречения, даже бих казала сложно съставни. Докато, сина ми е на 3г и 4м и сега сме махнали памперса от близо два месеца, не сигнализира особено добре, но разбира процеса и съдейства, а и не говори много много, така че за мен осъзнаването и говоренето са много свързани, оттам и резулатата от махане на памперса.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 20:21 от Г-жа Букет

# 758
  • София
Дъщеря ми махна памперса от раз на 2г и 3м, като от 2г си говеореше с цели изречения, даже бих казала сложно съставни.
Точно същото се случи и с нас. Момиче отново. Говореше абсолютно по същия начин. Памперс махнахме лесно, бибата след един месец - на 2г и 4м. Говори говори почти като голям човек, пък си пъхне бибата в устата. То беше направо смешно.

# 759
Вече мога да броя едното дете като напълно отвикнало от памперс за 2,5 месеца. Неговорещо - чудесно ориентирано какво му се прави, дава знак за пишкане, акане също - последно отказа да си ляга за обяд сочейки, че има зор,  пишка навън вече спокойно, сухи от сън дневни и нощни памперси

Другото също дава сигнал за пишкане, но по време на сън си пикае в памперс. За акане бяхме на 500 метра от нас и взе да го напъва, отказа да ходи в близкото кафе до тоалетна, тръгнахме до вкъщи и спокойно си седна
Още време иска
Като цяло определям, че лесно се приучиха

Сега остава окончателно да им конфискува бибите....

# 760
  • Countryside
Бибата на сина ми махнах преди памперса, да е бил на 1г и 6-7м, точно една вечер рева за нея и 2-3 мрънкаше и това беше, забрави я бързо. Но аз му я давах само за приспиване, ако е много пристрастено детето може да е по-трудно. Дъщеря ми категорично отказа биба и не е ползвала изобщо, та не съм имала подобни терзания с нея. Принципно, цялостното ми впечатление е, че момичетата действително узряват по-бързо психически от момчетата. Чисто физически  може би е обратното.

# 761
Линк към новата тема:
https://bg-mam.ma/t/1687317

Общи условия

Активация на акаунт