Махане на памперс и биберон - 3

• 62 105
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми е на 2.8 г. Преди два месеца махнахме дневния. Следващата седмица планирам да махна за дневният сън, понеже започва градина през септември, а там ги искат без памперси. За нощният ще чакам поне 10 сухи нощи. Сега да речем през 4-5 вечери имаме мокър памперс. Не бързам. Надявам се докато навърши три, да приключим с памперсите изцяло.

# 736
Моето момче на 3години,преди месец и нещо ,реших вече да се заема сериозно с тези памперси-преди това имаше проби,но безуспешни и го оставих да му дойде времето.Реших че ще махна и двата едновременно,имаше тук там инциденти навън,понеже не искаше другаде освен на гърнето,но пък вечер нямаше проблем.Сега от време на време,ако стиска повече не успява да си свали навреме гащичките и се напишква ,но като цяло мина леко.Но наистина си иска търпение.

# 737
При децата ми на 2,6г почти,  след махане на дневния едното много скоро отказа за следобедния сън памперс и само търси да се изпишка преди лягане,  нощем много рядко да е пишкало в памперс - сутрин като стане ходи на гърне или ме буди. Другото има по- дълбок сън ли, не се усеща през дневния и нощен сън и задължително за сега е с памперс
Не искаха да пикаят навън в началото и стискаха, изведнъж се отпуснаха и вече нямат притеснение.
За акане почват да обикалят в кръг и сочат, че имат зор, от скоро разбират, че трябва да седнат и спокойно да изчакат докато си свършат работата.
Това е напредъка за два месеца и половина от началото на приучване

Трябва да си дойде момента, сравнявайки с техни наборчета, които предстои октомври - ноември  да навършат две, майките ги пускат по гащи предвид жегите, поканят, напредъка е, че не отказват да стоят в поза за пишкане, но не осъзнават още сами да дават сигнал какво им се прави

# 738
Е, как да не осъзнават да дават сигнал, като децата вече говорят на тази възраст?

# 739
  • София/Севлиево
Не всички деца говорят.Големият ми син не говореше.Да,той е с проблеми,но има и много деца в норма, които също не говорят(баща ми например е проговорил на 4 години).

# 740
Не ви разбрах коя възраст?!
На година и половина рядко дете да говори, разбират всичко. На две години повечето не навързват от  по няколко думи. Проговарянето обикновено се случва между 2,4 - 2,7 години, зависи всеки в какво се взира, няма как да рецитира стихове
Моите деца не говоря все още, а си хитруват в пакет, когато искат назоват отделни думи

Ставаше дума за осъзнаване на сигналите за пишкане и само детето да търси и дава знак за гърне. Моите на две години си носеха гърнета на главите, все тая какво показвах. Та, мисълта ми беше, че за всяко дете момента е различен с махане на памперс

# 741
  • до най-прекрасния мъж
Според мен преди 1.9-1.10 г, ако някой е успял да приучи детето си към гърне, то е защото е настоятелен и по-скоро улавя момента. Дъщеря ми проговори сравнително рано. На 1.9 г започна да говори с изречения от по 2-3 думи. На 2.3 г казваше кратки стихчета. На 2.8 г пее песнички и говори много хубаво и ясно. Но! Преди 2 г изобщо не осъзнаваше за какво служи гърнето. Слагах я, стоеше, но ако нещо е вършила вътре, е било случайно. Показвах какво е свършила, хвалех, плясках, изхвърляме заедно гърнето, пускахме заедно водата, четяхме книжки, говорех много и нищо. Ставаше и тръгваше по нейни си задачи. Започнах да пробвам от 1.6-7 г (миналото лято). Познавам деца на нейната възраст, които махнаха памперса миналата година, но са по-скоро единици и имаха доста често инциденти и продължават да имат. Така че, абсолютно си е до дете.

# 742
Много добре разбират децата за какво служи гърнето на тази възраст, просто не при всеки се получава. Настоятелност и упоритост със сигурност са нужни много, няма как на втория ден да се е научило детето, може да отнеме няколко седмици, но в крайна сметка се получава.

# 743
  • София
С второто ми дете се убедих, че няма задължителни неща. Дъщеря ми на година и 8 почна сама да казва “ ако”, да дърпа гърнето, че и като стане ( без да е свършила нещо), къса хартийка и се бърше Joy В последния месец я обучавам какво и как, но без никакво бързане. Вкъщи е с бельо, навън и като спи е с памперс.
Синът ми до 2 години и 3-4 месеца изобщо не се усещаше какво има. Е, нищо различно не съм правила. Еднакво си ги гледам. Така че, спокойно, усетете детето и се водете по неговите нужди.

# 744
Не ви разбрах коя възраст?!

Писахте октомври-ноември да стават на две години, което не ги прави на година и половина към момента. Децата на 1 г. 9-10 м говорят доста успешно по моите наблюдения. Само 1 познато дете имаше трудности в тази посока.
Основната ми мисъл беше, че разбират каква е целта на упражнението с изхождането. Дали са физически и психически готови за това, вече е друго.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 10:04 от Enter Sandman

# 745
При нас детето е 5 седмици без памперс. Преди  2 седмици навърши 2 години. Има дни, в които е сух и си казва, но има дни, в които е напишква по 3 пъти в гащите. Днес се и изака. Знае за какво се ползва гърнето, говори, според мен, супер много за възрастта си, "пее" песните на кака си от градината и успява да докара мелодията, но ето, вече 5 седмици се напишква и нааква с гащите. Това, че детето говори, не значи нищо. Не само НЕговоренето е пречка за свикване с гърне. Като си пикал и акал две години в памперс, трудно се отучва.

# 746
И за мен говоренето няма връзка с махането на памперса. Големият махна памперса на 1г10м и казваше само думички или правеше знак. Проговори с изречения малко преди да стане на 2г. Малкият говори с изречения от 2-3 думи от 18месечен, но свали памперса на 2г3м. Когато вече говореше доста добре и със сложни изречения.

# 747
До дете и осъзнаване е.
Моят дзвер за две седмици свикна кое къде се върши, като се има предвид, че сериозно му махнах памперса на 2г и 8 месеца. Преди това гърнето беше интересен аксесоар за баня, в който можеше да се развиват ролки тоалетна хартия (не питайте!)

Братовчедка му, която я учеха на гърне още от както стана на 2, също махна окончателно памперса, като стана на 2,8 - 2,10г.

# 748
Детето е момче на 3,5г.  Говори много, разбира всичко, проговорил е преди година и повече.
През деня и нощта е без памперс. Сам си реши и поиска гърне на 01/05 тази година въпреки, че аз го питам от декември 2023г.
Инциденти има малко, като  2 пъти се напишка в къщи, 2 пъти пред блока и 2-3  пъти от яслата връщат напикани гащи.
Казва си през деня и пиша сутрин след сън в гърнето, през деня и вечер - прав в тоалетната или го държим в ръце навън, ако сме на открито в парка, НО за голямата работа си иска памперс. Говори ми за акото, къде ще отиде, как така ще падне в гърнето.
Голям чешит. Сваля пликче и иска памперс. После ние го мием винаги, ако сме в къщи. По възможност не ака в ясла, градина или навън, а във вкъщи сутрин след закуска или вечер преди сън.

Дайте идея как да седне на гърнето и да свърши голямата работа. Няма запек, редовно му е ходенето, но в памперса ! Явно нещо го притеснява и възпира, но какво !! Сега като ви пиша се сещам, че може да спрем да го мием, а само трием с влажни кърпички, ако това има някакво връзка.

Предварително благодаря за съветите !

# 749
Може да махнете гърнето и направо на тоалетна с детска седалка. Заведете го сам да си я избере. После за нагрда лепенки да лепи на тоалетната. Той вече е голям за гърне според мен. Не вярвам миенето да е проблем, бърсането с кърпи е по-неприятно.
Памперси просто не купувате, казвате няма в матазина и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт