Махане на памперс и биберон - 3

• 62 047
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
При нас е 20-ти ден, на почти 2 години е дребното. Пишка и ака в гърне, нооооо... и в гащите се изпуска супер често Scream Не знам как хората успяват да махнат по тридневния метод Smiley
Мисля, че тези с тридневния метод са по големки или поне повечето. Ние почнахме на 2г и 6 месеца да приучваме на гърне. Дай още време.
Това е.
Като го почнах малкия, беше на 2 години и половина. Да, преди това му бях слагала гащи да види как е, знаеше какво е гърне и за какво се ползва, гледахме книжки по въпроса, но преди да може сам да се качва и слиза по стълбите, не виждах смисъл да се мъчим и двамата.
След това стана много бързо и лесно, авариите се броят на пръсти.

# 721
  • Варна
Моята мома прави всичко, качва стълби, слиза, седи стабилно, има големи периоди сух памперс, няма две години, ще ги направи септември. Седи спокойно на гърне и в тоалетната, но след като стане, тогава пишка 😁

# 722
Това с трите дни е голяма лъжа и измама. Или чакат децата да теъгнат на училище и тогава ги учат 😂

# 723
При нас мисля, че беше страх. Страх го беше да пишка в гърне, сега го е страх да ака по принцип и затова се стиска.  Затова, когато хванах пишкането, малкия видя, че няма нищо страшно.
До сега са били винаги сухи и почиствани с памперса, а сега трябва да се контролират и да пишкат на "страшното" гърне.
При нас пробвах когато беше на 2 години, но освен напикан целия ден нищо друго не постигнах. На 2,5 години имах повече напредък, макар че пак отне седмица.

# 724
  • Варна
Аз май ще спра, изпадна в истерия дотолкова , че чак на мен не ми даваше да отида до тоалетната.

# 725
Милата душичка Blush Пробвай след време пак

При нас днес голям напредък. Май не се е напишквал в гащите. Отпусна се да пишка навън (за 4-ти път откак сме махнали памперса), пишна за първи път и в писоара, който е от вчера и... за първи път пишна в тоалетна. Хапваме навън и каза "пиш", грабнах го, вдигнах го и се изпишка. Мисля, че взе да схваща идеята и да се отпуска вече

# 726
  • Варна
Браво на детето 😁

# 727
  • до най-прекрасния мъж
Трябва им време и спокойствие. Не при всички деца става за три дни. Да, за три дни, ако са готови, ще схванат кое къде се прави. Но самоконтролът може да отнеме повече време.

# 728
Днес имаме едновременно ако и пиш в гащите Joy Продължаваме напред Smiley Като му се случи случката почва да повтаря "мамууууу, мамуууу, маму, маму, мамууууу" Joy

# 729
Дъщеря ми скоро става на 3г. От като стана на 1.10г. е без памперс, защото си казваше.  От 2седмици  сама отказа за следобедния сън да й слагам памперс, но сравнително често се напишква. За нощния също не виждам кога ще се случи. Някакви съвети мога ли да получа как да се справя с напълното махане на памперса?
  Говори изключително много и всичко разбира, но директно си казва, че ще напишка и памперса и гащите.

# 730
  • София
Аз лично махнах памперса от раз едновременно дневен и нощен. Напишкваше се нощем около две седмици, през първата всяка нощ, втората седмица само две от нощите. Ставах и я преобличах и сменях чаршафи. Почнах да я вдигам няколко нощи да сяда на гърнето. Пишкаше и заспиваше веднага. Сега вече сама се буди да пишка.

# 731
Аз изчаках сина ми да е със сухи памперси и дневен и нощен около месец. Да, знам че е много време ама реших да се презастраховам. И вчера събрах всички памперси от шкафа и му казах, че нямаме повече и са свършили. Че в магазина ще продават само за малките дечица Grinning И от вчера е без памперс и за дневния и за нощния сън. Нямахме инциденти, дано да се получат нещата и да сме се отървали и от това. Grinning

# 732
Аз също действах с достигане на сухи памперси през нощта. Ако две-три седмици е сух, махам. И при двете деца стана като навършиха 2 години това, но дори и да трябваше да чакам повече, нямаше да махам, че после да будя през нощта. Със сина ми правих така през първия месец след махането, но го отчитам като грешка, защото както не пишкаше, имаше случаи да се събужда мокър. Когато спрях да го будя, и той започна да издържа до сутринта отново.

# 733
Не ми е опция буденето вечер. Страх ме е, че няма да заспи наново, тъй като нощния й сън не е от най- добрите.
  Преди да легне винаги я карам да се изпишка, но пак си има инциденти.

# 734
Аз си мислех, че не може да издържи цяла нощ обаче си издържа и си пишка сутринта направо. Е, друг е въпроса че днес стана в 6, защото вече му се пишкаше Grinning Ама вече съм свикнала, че сън няма след 6 часа

Общи условия

Активация на акаунт