Махане на памперс и биберон - 3

• 62 056
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Когато махнах за пръв път памперса на моята дъщеря, също не й правеше впечатление, че е мокра или да изпитва някакъв дискомфорт , изобщо беше над нещата. С времето свикна да не пишка в гащите, а само на гърнето “като големите деца” и така, лека по-лека влезе в ритъм. За мен най-правилното е спокойствието на самият родител, не дотолкова възрастта на детето.

# 706
И при нас като махна памперса следобедите пишкаше на 15 до 30 минути. Подканяхме я и си сядаше. С времето се регулират и задържат за повече време.

# 707
Когато махнах за пръв път памперса на моята дъщеря, също не й правеше впечатление, че е мокра или да изпитва някакъв дискомфорт , изобщо беше над нещата. С времето свикна да не пишка в гащите, а само на гърнето “като големите деца” и така, лека по-лека влезе в ритъм. За мен най-правилното е спокойствието на самият родител, не дотолкова възрастта на детето.
Възрастта също е важна,и то доста,поне при моят син така се оказа.Изпадаше в истерия от гърне,а той е изпълнителен по принцип.Стана на 2,6г. и за 3 дни се научи,без да преувеличавам.Стана по-осъзнат,разбра какво се иска от него и го стори.😊Със залъгалката за заспиване нещата се случиха по същия начин.Опитах да я махна по-рано,но то беше един рев,едно чудо,не исках да го мъча.Както вече казах не е инат,изпълнителен е.Сега се случи много лесно и безболезнено,без и минута рев и драми. 😊

# 708
Здравейте и от мен! Ще съм много благодарна на съвети от вече минали през това.
Накратко  - детето ми от 10-месечна възраст беше с проблемно изхождане, запек, пие разхлабителни и т.н. Изпада в истерия като му се ака и трябва да седне на гърне, сякаш го плаши идеята на целия процес или си е внушил, че много боли. Водили сме го на много лекари - здравословно няма проблем, на психическа основа е.
Миналата година лятото го пробвах без памперс, ефект 0. Съобщаваше като се напишка чак, за голямата нужда в повечето случаи го хващах и с неистови усилия на волята го държах на гърнето. Реших, че няма защо да се мъчим и не го насилвах.
Едва от около 2-3 седмици опитвам да махна памперса, през деня го държа без. Стиска до последно, хиляди пъти го водя да се изпишка, подканям го, питам го - все няма или не иска.  На обед му слагам памперс, чака си го и тогава пишка. Не знам дали не си вкарах автогол така..
За другото  - в гащите, или аз го взимам на ръце и така, в гърне абсурд, купих седалка за тоалетна, със стълби, без, 5 модела гърнета.. нищо не го привлича.
Моля за съвети как да действам. Да махна ли обедния памперс? Веднъж си легна без и съответно се изпусна в съня си... Какво мога да направя, че да му стане по-естествен този процес, да не го плаши и притеснява?
Иначе му е интересно да гледа приятелчетата си как вършат тези неща, даже веднъж с едно детенце дружно отидохме до тоалетната само за да го има като пример, говоря, обяснявам, но пак не.

# 709
Вкъщи ситуацията с голямата нужда , не е точно същата, като при Вас, но имахме сходен проблем с  отказ да ходи по голяма нужда в гърнето. Не знам на каква възраст е Вашето дете, но аз изчаках моето да порасне и то доста, като се има на предвид, възрастта в която е нормално да се махне памперса. Голяма е вече и ме разбира прекрасно, за какво става въпрос. Само два пъти е имала инцидент в гащите, получиха се нещата без драма, но пак държа да отбележа, че е голяма 3+. Много спокойствие и търпение си трябва. Стискат до едно време, след това разбират, че няма на къде, това са си физиологични нужди и в момент, когато се изморят да упорстват, започва да си ходят, по предназначение в гърне или тоалетна, както им е удобно.
Успех!

# 710
За пишкането и при нас се стискаше доста. Един ден го изчаках да даде сигнал и бях готова с гърнето. В момента, в който почна да пишка, подложих гърнето. Преди това го бях съблякла по пиши. След това поздравления, радост, награда - от тогава почна в гърнето да пишка, нямаме проблем с пиш. Радко е имал инциденти. За съня - щом не се усеща слагайте памперс. За акото ако иска да ака в памперс, ако иска да ака като го държите важното е да се изходи. При нас пък стиска акото с дни.
Мога да кажа, че честото подканяне, многото говорене и тн имат обратния ефект при нас. В момента го оставям да ака в гащите, нито го подканям, нито нещо му казвам, нито гък и сякаш има най голям напредък. Напоследък когато се наака тогава обяснявам къде, какво, защо се прави. За легла и дивани бях взела покривало, така че дори и да направи нещо там, няма проблем.

# 711
  • Варна
Днес е трети ден с тренировъчни гащи, като свършат слагам обикновени, голямо пране и чистене пада, много говоря, но файда няма. Стои по 15-20 минути в тоалетната, не пиша и стане ли се почва да пикае. Че и плаче.

# 712
Пускайте и вода да шурти. Може да помогне.

# 713
  • Варна
Въобще не се сетих за това. Днес ще пробвам.

# 714
  • София
Аз бях взела пеещо гърне Grinning
Като свърши работата и гърнето започва да "пее"

# 715
При нас е 20-ти ден, на почти 2 години е дребното. Пишка и ака в гърне, нооооо... и в гащите се изпуска супер често Scream Не знам как хората успяват да махнат по тридневния метод Smiley

# 716
При нас е 20-ти ден, на почти 2 години е дребното. Пишка и ака в гърне, нооооо... и в гащите се изпуска супер често Scream Не знам как хората успяват да махнат по тридневния метод Smiley
Мисля, че тези с тридневния метод са по големки или поне повечето. Ние почнахме на 2г и 6 месеца да приучваме на гърне. Дай още време.

# 717
Давам, давам, чакаме Grinning Само се радвам, че не се успях да се организирам да дам килимите за пране Smiley Горкия, как го покарахме... Май месец мисля беше, махнаме бибата, юни - гърдата, а юли памперса - всичко от раз 🙈🙊

# 718
За мен е индивидуално, но трябва и инициатива от родителите. Големият беше на 1г10м, когато махнахме памперса и се научи да ака и пишка в гърнето за седмица. После е имал единични инциденти, но нощния памперс ползваше още около година.
Малкият на 2г3м се научи за пишкането за около 24 часа. От края на май е имал 2 инцидента. От втория ден спи без памперс следобед  и мисля до седмица да започна с махането на нощния памперс. Обаче акането отне цял месец при него.

# 719
  • Варна
Героини сте вие.
Изтръсках се 20 лв за музикална книжка за гърнето. Да видим дали ще ми помогне.

Общи условия

Активация на акаунт