Махане на памперс и биберон - 3

• 62 045
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Аз точно така правих за следобедния сън, докато се уверя, че няма инциденти - по голо дупе, а отдолу еднократните постелки тип памперс.
За обедния сън се чудя да му слагам ли памперс? Стори ми се, че не е добра идея, но не искам и да се разбужда, ако се напишка. Оставих го по голо дупе, а отдолу му постлах спално бельо на няколко ката. Може би ще взема от "чаршафите" за еднократна употреба

# 691
  • София
Дъщеря ми е на година и 8 и почна сама да си казва, че ѝ се ходи. Слагам я всеки път, но все още е главно с памперс. Мисля, че до месец най-много ще махнем дневния. Никога нямаше да повярвам, че е възможно, защото синът ми до 2 и половина не се усещаше, пък да ми каже - съвсем.

# 692
Дъщеря ми е на година и 8 и почна сама да си казва, че ѝ се ходи. Слагам я всеки път, но все още е главно с памперс. Мисля, че до месец най-много ще махнем дневния. Никога нямаше да повярвам, че е възможно, защото синът ми до 2 и половина не се усещаше, пък да ми каже - съвсем.
Хубаво е да се свали по-рано, но когато памперса е вече в историята, човек разбира, че някой и друг месец плюс-минус не е фатален.
Казвам го, защото от 1 г. приключихме с тях след две породени деца.
Успех! Всичко ще мине и нещо ново ще дойде, над което да са съсредоточени усилията! 🙂

# 693
Момичета,днес след обедния сън демонстрирах как се пишка в кофичката(уча го в малка кофичка,на гърне или тоалетна не иска) и веднага дойде и се изпишка в кофичката,веднага ръкоплясках и казвах,,йеей" браво на вики,пишка в кофичката . И вече 2 пъти след това пишка на пода. Мислите ли ,че това е добър знак и напредък ,че поне веднъж се изпишка там където трябва

# 694
Най-вероятно ще има и от двата варианта, докато се научи окончателно.

# 695
  • до най-прекрасния мъж
Ради, не се притеснявай. Дъщеря ми е без дневен памперс от малко повече от месец и още си има инциденти. С времето намаляват драстично. Първите един-два дни вървеше и чишкаше и акаше в гащите навсякъде. Постепенно започна да схваща идеята. Сега инцидентите са предимно като се заиграе и не се усети, че има нужда. Въпреки че аз постоянно подпитвам, но и тя взе да казва вече. В началото не казваше преди, а след. Ще свикне, търпение, много търпение се иска и не го пришпорвай. Нека си е с неговото темпо. До края на лятото ще се научи.

# 696
Дайте съвет, ако имате опит с такава ситуация. Малкият ми син вече втори месец е без памперс през деня, вкл. за обедния сън. Издържа по много, т.е. явно може да стиска, има някаква зрялост на организма и осъзнатост, но - не казва, когато му се пишка. Ние го водим активно. В яслата знаете ги слагат на гърне по график. Т.е. ние инциденти почти нямаме, детето издържа спокойно по 2, понякога и повече часа, но не казва активно. Иначе няма проблем, сяда на гърне, на детска седалка на тоалетната. С акането общо взето р същата работа, приучихме се да се случват нещата веднага след хранене, но ме притеснява тази пасивност от негова страна в процеса. На 2 г. 9 м. е.

# 697
Моят син от месец и половина е без памперс на 2г4м е и си казва винаги. Имал е само 3 пъти инциденти след събуждане от следобеден сън. Той проговори на година и половина и вече говори с пълни изречения. Но при нас пък цял месец имахме драма с акането. Стискаше и не искаше да ака никъде. За щастие от началото на месеца започна вече и да си ака в гърнето.

# 698
Мънички са още. Трябва да се подканят, подсещат.
Моето момиче е на 3 г. 8 месеца и по-често аз я подканям да пища, иначе си стиска. Тя не пие и много вода. Може да стиска и по 5-6 часа, ако не я напомня. Иначе, си пиша, когато усети, че много й се пиша. Отива си в тоалетната.
С акатето имахме огромен проблем през зимата и пролетта - запек, стиска, защото е трудно изхождането, пищи, не иска да седне. Пи повече от месец Ваялакс, преди това и Лактулоза.
Минаван през всякакви периоди.
Голямото ми дете е на 6 г. и все още всеки път преди излизане му напомням да се пробва, че да не се чудим след излизането къде да търсим тоалетна.
И изобщо, докато не навършат поне 3-4 г. си трябва следене и често и подканяне нищо, че няма памперс.

# 699
Моето момченце е същия на 3 г и 8 м е.
Успешно махнах памперса.
Макар и трудно продадох имах 4 пакета 7 ца и даже половин пакет беше останали него дадох..
И викам на татко му край със тях..
От време на време казва като има пиш.
Иначе постоянно го питам.
За акото е трудно.
Крие се във вкъщи.
Има навика да стиска да не казва на време.
Често го питам да отидем до тоалетна има своя дъска да му е удобно..
Опитвам със награди но уви не се получава.
Може би като тръгне на градина ще се научи от другите деца.

# 700
За мен тази проблеми със стискането се получават когато децата са били по-дълго с памперс и са големи. Аз лично се усетих, че съм закъсняла с малкия, като го махнах на 2г3м. Но чаках топло време. За мен най-подходящият период е 18-24м. Но за съжаление, когато малкият навърши 18м започнахме опити, но беше вече началото на есента и стана студено и се отказах. На големия го махнах на 1г10м доста по-безпроблемно.

# 701
За мен тази проблеми със стискането се получават когато децата са били по-дълго с памперс и са големи. Аз лично се усетих, че съм закъсняла с малкия, като го махнах на 2г3м. Но чаках топло време. За мен най-подходящият период е 18-24м. Но за съжаление, когато малкият навърши 18м започнахме опити, но беше вече началото на есента и стана студено и се отказах. На големия го махнах на 1г10м доста по-безпроблемно.
[/quote
И аз съм на твоето мнение.
Махнахме памперса беше на 3 г и 5 м.
Изобщо не си казваше .
Колкото по рано толкова по добре .
Първо няма да ги спарва памперса а даже със гащички ще им е по добре все пак са памучни..

# 702
Две на една възраст са у дома и номерата са различни при всяко до копи пейст.
Едното вече няколко пъти само ме буди през нощта да си пикае, другото изпада в по-дълбок сън и се изпуска . За дневния сън обикновено почти са сухи.
Денем или изпълняват при подканяне, или си се наговарят и се редуват да се изпикаят в гащите като застават на едно и също място. Вчера цял ден правиха групово напикаване

# 703
Здравейте, за пръв път пиша в темата. Прочетох малко от писаното по-назад, но за съжаление нямам толкова свободно време.
Махнах ѝ дневния памперс от 15.07.
Първите дни беше изключително ентусиазирана, защото сама си изхвърля съдържанието от гърнето в тоалетната. И аз подканях, и сама си сядаше. Инциденти имаше много малко.Навън се е напишквала един-единствен път и то грешката беше моя, че попитах дали има, а не действах достатъчно бързо.
 След това явно вече не ѝ беше интересно и започна всеки път, когато ѝ направя някаква забележка или не ѝ обърна внимание на секундата (например докато моя чинии) най-демонстративно да се напишква и да си играе с урината. Изобщо не я притеснява да бъде мокра, дори ѝ е забавно да плеска навсякъде.
Освен това ме притеснява и, че пишка много често. Вярно е, че пие много течности (над 1л.), но не мога да преценя дали пишкане на половин час, че и по-често е нормално и утре ще пусна урина за изследване.
Много се извинявам, вероятно темите са коментирани, но наистина нямам възможност да изчета всичко..
Какво можете да ме посъветвате за пишкането напук и мислите ли, че толкова често уриниране е нормално?

# 704
За мен е нормално да пишка често, ако пие по 1л. Течности се набавят и от храната, особено ако яде диня, краставица и др плодове и зеленчуци, таратор, супи.

Общи условия

Активация на акаунт