Махане на памперс и биберон - 3

• 62 057
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Вчера решихме да останем на село, но се оказа, че имаме само два памперса - един за нощния сън и един за смяна сутринта. А същия ден му бях купила и слипчета. И така, сутринта, просто за пробата, му обух едни гащички. Последваха няколко напишквания и нааквания в гащите. Обяснявали сме за какво се ползва гърнето, вижда и кака си, четем и книжки, но никога досега не си беше вършил работата в гърне при някое от спорадичните подканяние. Днес реших да го пробвам, понеже се очертаваше да сме цял ден на двора. И изведнъж, късния следобед го заварвам седнал на гърнето и казва пиш. И наистина имаше Smiley Надявам се да не е минала каката преди малкия преди това Grinning Като се прибрахме, се е опитал да пишне, но всичко беше извън гърнето. Все пак го отчитам като успех, понеже е имало опит.

За утре се чудя как да процедираме. Най-вече като сме навън. Днес забелязах, че извън гърне не му е ОК да пишка (опитах се един път да го накарам да пишне до дърво и един път да напишка гумата на колата), но нищо не свърши. Просто да нося резервни дрехи ли с мен? Имам и две гащички за приучване към гърне. Може евентуално да взема и кофичка от кисело мляко. Много ме изумяваха преди хората, които си носеха и гърне навън, сега вече ги разбирам отлично Joy Все пак, не съм ОК с идеята да го правя Smiley

# 676
Да, резервни дрехи, гащи.
За първи път онзи ден децата решиха да опитат опикаване на трева навън, а от почти два месеца са без памперс

# 677
  • Sofia
Ние сме от хората, които си носеха гърнето навън. Никога не съм се притеснявала от този факт. И детето беше спокойно и ние.
И сега с малката, като започнем приучването на гърне, пак ще си го носим навсякъде с нас.
При нас това работи и намалява значително инцидентите.

# 678
Даа, много по-добре е да се научи и да пишне в гърне, отколкото да има драми, стискане или напишкване. Мен също не би ме притеснявало, но хич не ми се занимава да мъкна И гърне навън.

Брин, какво ви е гърнето, сгъваемо или нормално?

# 679
  • Sofia
Брин, какво ви е гърнето, сгъваемо или нормално?
😆 Беше абсолютно нормално гърне.
Слагахме го в плик или торба. Като му/й се приходи, вадим го независимо къде - в парка, на улицата, на паркинга 😆
Какво да се прави...

Сега пак сме взели нормално гърне.

# 680
Ох, ще видя. Може и аз да склоня за гърне Joy Сега бутнах в раницата една кофичка от кисело мляко, която СПЕЦИАЛНО изпразних за тази цел. Пробвахме го вкъщи - нищо. И след час и 45 минути откак се събудихме, тъъъъкмо да излезем и каката каза "май се е наакал" Sob Не ми е проблем да го измия и да тръкна едни гащи, ама като ми тик-така часовника и вече навън се усеща жегата... Два часа докато се оправим да излезем - пък закуска, да измием зъби, да ги облека, да се оправя аз, че и кафе си правих за разкош, очила, шапки, вода, резервни дрехи... Изморих се само да изброявам. Извинявам се за последния офтопик. Преля ми просто да се състезавам с тези жеги и да се чудя всеки ден къде да ги водя и какво да правим Sob

# 681
  • до най-прекрасния мъж
Вземаш 3-4 чифта резервни слипчета и панталонки и навън. Там приканяш често. В началото може да има отпор, но после свикват. Особено по парковете чишкащите в тревата деца са редовна гледка. На нас ни отне няколко дни да се отпусне. През това време я сменях където се начишка - в парка, на някоя пейка по пътя към вкъщи, навсякъде. Търпение само и здрави нерви.
Гърне никога не съм мъкнала. Ако сме навън, в тревата, ако сме в магазин/мол, я издържам над тоалетната. Нося си и ролка малки пликчета, ако се изака навън (което не се е случвало много отдавна, дори като беше с памперс), да събера акото.

# 682
Благодаря, момичета! Ще видим как ще потръгне. Изпишка се веднъж в гащите и след това ме викна Joy Охх, много ми сладурско това 🤭 Няма да ми каже преди това, а след. Да идва мама да го спасява от мокрите гащи. Мамин бонбон Joy След това вкъщи не е пишкал и в гърнето. За обедния сън сложих памперс, все още е сух. Проблемът е, че като се събуди, не мога да го сложа на гърне, защото е адски кисел и или мрънка, или плаче повечето време. А да седне на гърне пък - абсурд.

Ох, с каката не беше такова ударно махането на памперса. Много плавно се случиха там нещата. Беше с памперс и беше започнала да си казва. После в яслата й го върнаха и един ден ни казаха, че няма нужда вече, че се буди без да се е напишкала. За нощния вече не помня как го махнахме Rolling Eyes

# 683
Така с е получава от много съвети, дръжте ги до 3 с памперс после сами ги махат. Да, ама в повечето случаи повече проблеми се създават.
18м ако сте започнали е трябвало да го довършите за седмица-две и да не слагате повече памперс. Ама се изисква усилие и от родителите - да се хващат сигналите на детето, да се създава рутина за гърне/седалка... Ако пробвате няколко пъти и се отказвате, ей до такива драми се стига. И се почва ама идете на психолог, ама на не знам си какво... Щуротии.
Не е само да го слагаш на гърне, заради идеята.
Махни гърнето. Ясно е, че там ще бойкотира. Сложете седалка на тоалетната. Пробвайте да пишка в чашка/кофичка от кисело мляко - като мъжете. Нещо по-различно измислете.
Гърнето ви е едно от много малкото последващи приключения 😁

Мога и по-краен пример да дам. Писала съм, че съм махнала и с двете деца памперсите на годинка окончателно... Слагах ги от 6м за ако на гърне и веднага щом проходиха и за пико... Памперси повече от 3ка не съм купувала. Обаче синът ми проходи на 9-10м и не му беше особено забавно да седи на гърнето. Ставаше и хващаше пътя. Еми радикално - качих гърнето на масата. Нямаше как да стане и да тръгне, чак толкова му работеше акъла, че да не скочи 😆 (стоях до него, разбира се). За 3 дни схвана идеята. И това беше.
Слагах ги винаги след ставане от сън. Преди и след хранене (преди, за да не ми се напикаят на стола; след, защото обикновено тогава се случваше голямата нужда, ако нищо не е станало преди).
Нощем по веднъж пишкаха в полу-заспало състояние и толкоз.
Ако се заиграят повече от час, пак подканях за пиш. Ако слагаш на гърнето безразборно или му прекъсваш играта, няма как да хареса идеята за гърне. Бъди последователна, но сме и тактиката, защото тази вече е научил, че с рев и тръшкане му се разминава.

Обвиняват в назидателен тон, но по-скоро аз го приемам като неприемане и непримиряване. Някога проблем с 3, 4 годишно дете с пелени не е имало. Защото децата са приучавани от много рано, а не са чакани да решат да махнат сами памперса. Още от бебета са ги издържали, а щом сядат гърнето е било задължително.  Децата много бързо се учат, ако им се показва и по естествен път разбират, че е по-добре когато това не е в памперса. Няма пречка едно дете да се приучава от рано, от каквато и гледна точка да се погледне, от къде тези нови теории,  "когато е готово", как да е готово, като няма навик. Да не говорим за вредата от високата температура в памперса, урината и фекалиите. Години наред с памперс 24 часа, абсолютно вредно, дори препоръката е поне няколко часа дневно да е без памперс.

# 684
  • Sofia
Всеки с разбиранията си.
За мен е безсмислено и натоварващо да вися с месеци до гърнето, като може всичко да приключи само за една седмица.
Аз дете под 2г не бих приучвала и не го и правя. За мен е важно не само да разбира какво се иска от него, но и да може да си каже и при нужда да се стиска. Всичко това се случва около 2г възраст, а не на 6м.
Да, и ММ са го държали над мивката още от 3-4 месечен да си свърши работата. Еми не го разбирам.

# 685
За жегата и памперса съм съгласна, ама то и с превръзка не е приятно, ама всяка жена прекарва с нея по няколко седмици всяко лято, 35 г. от живота си средно.
Може и тъпо да е сравнението.

# 686
Неуместно е сравнението да, има доста други алтернативи (например). + дори и с превръзка, не ти е опаковано 1/4 от тялото.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1413095

# 687
Съгласна съм с Духи и другата дама. Дъщеря ми беше без памперс на година и половина и напикани гащи не съм прала.
Мои познати с модерните разбирания, праха напикани гащи до 3. Не го разбирам.
То 2-3 години ще стои с памперс и накрая от него се очаква, че щом вече говори трябва да махне памперса.

# 688
Колкото по-рано, по-добре, ама мен пък ми е странно разбирането лятото да стои голо детето и да си върши работата навред.
За тези, които са успели рано чрез поставяне на гърне -  адмирации.
Моите деца бяха с памперс до 2 г. 6 м. Не го казвам с гордост, но тогава се случи без драми и напрежение.

# 689
Днес пишна два пъти в гърне вкъщи, но навън отново не успя. Като го питах дали му се пикае каза "да", но като свалихме гащите и панталонките - нищо. Облякох го и малко след това се напика в гащите Grinning

А вкъщи като се разръцка, го питах дали има ако, каза да и седна на гърнето, но се изака съвсееем малко. Все пак, смятам, че е голям напредък, предвид, че допреди три дена никога не беше акал и пишкал в гърне. Май взе да схваща за какво се използва 🤭

Иначе аз смятам, че колкото по-рано се махне памперсът, толкова по-добре. Хем на детето му е по-удобно така, хем не даваш едни луди пари, хем щадиш природата. За съжаление, не съм от оправните майки и хич нямах силите от 6-месечни да ги подканям за ако и пиш в гърне Unamused

За обедния сън се чудя да му слагам ли памперс? Стори ми се, че не е добра идея, но не искам и да се разбужда, ако се напишка. Оставих го по голо дупе, а отдолу му постлах спално бельо на няколко ката. Може би ще взема от "чаршафите" за еднократна употреба

Общи условия

Активация на акаунт