Махане на памперс и биберон - 3

• 62 061
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
На 2,9 месеца разбират много. На тази възраст наградите работят. Направете му листове с 10 празни квадратчета и нарисувана награда накрая. Примерно, ако обича близалки, но не му се дават- при 10 получени стикера за ходене до тоалетна/ гърне ще има близалка. Но разбира се, не трябва да му се дават без повод и не спирайте да обяснявате от самото начало какво ще получите. Вкъщи го дръжте без бельо и ако тръгне да пишка и хванете нещо с гърнето, пак му залепете стикер, да усети, че е нещо хубаво. Може и да не е най-добрия подход, но при осъзнати деца награждаването работи и трябва да изберете по-малкото зло за кратко. В дните, които ще тренирате с памперс се заредете с напитки с който детето буквално ще се налива. Той ако изпие 1.5 литър течности, няма как да стиска цял ден или да отиде до тоалетна 2 пъти. Ако детето обича книжки, времето му на Стъпка по стъпка- Вече пишкам на гърне и четене и обясняване до безкрай.

# 661
Дали е трешка,че го оставям по голо дупе а не с панталонки без памперс? При нас седалката не работи ,не иска да се качва на нея

# 662
Комбинирайте различни методи. Не ми харесва назидателния тон на Духи “.. аз така, пък ти така … хак ти!”
Всяко дете е различно. Моето не пишка повече от 10 часа след като беше без памперс и се напишка. От малка изпитва ужас да е мръсна или да се изцапа. След като видях, че оставянето без памперс не е най-доброто го смених с памперс-гащи. Като приход към нормално бельо. Винаги е искала да е като “големите каки” и за това използвах това като мотивация. С разговори, че големите не носят, че носят бельо … с награди и браво. Нямаше проблем да седи на гърнето, даже и беше приятно, но там нещата ставаха по-скоро случайно. След това купихме бельо с различни принцеси за всеки ден от седмицата. Самото желание да е като големите я караше сама да бърза да махне памперс-гащите и да мине на обикновени.
Използвайте точно това, което знаете, че детето харесва, обича и го мотивира. С количеството течности бих внимавала, защото бъбреците не трябва да се претоварват. Съобразете с килограмите на детето. Щом истерично реве от гърнето не го насилвайте. Ползвайте седалка, да пишка прав в съд. И най-вече работете и говорете да казва.

# 663
  • Sofia
С количеството течности бих внимавала, защото бъбреците не трябва да се претоварват. Съобразете с килограмите на детето.
А колко вода горе-долу трябва да изпива едно 2-годишно дете на ден?
Понякога буквално я наливаме, защото иначе сама изобщо не пие.
Ендокриноложката ни каза минимум 500мл на ден. А средно на ден тогава колко е горе-долу?

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 13:41 от Brin de muguet

# 664
Моя изпива по 250 мл ,но това много рядко

# 665
С количеството течности бих внимавала, защото бъбреците не трябва да се претоварват. Съобразете с килограмите на детето.
А колко вода горе-долу трябва да изпива едно 2-годишно дете?
Понякога буквално я наливаме, защото иначе сама изобщо не пие.
Ендокриноложката ни каза минимум 500мл на ден. А средно на ден тогава колко е горе-долу?
Между 1 и 3 г. дневно между 600 и 800 мл. Вода се набавя и с храната. Съответно в жегата това количество се увеличава или пък ако детето яде повече суха храна. Не значи, че на жадно дете няма да дадем вода, защото вече е изпило 800 мл, но и 1.5 л са много за наливане. Средно около 1.3 л е общия прием на течности на ден.

# 666
  • София
Ориентировъчно, за 24 м възраст около 100 Мл на кг телесно тегло.
Индивидуално е какво друго консумира детето, режим и прочее.

# 667
  • до най-прекрасния мъж
Ели, говори с яслата, че махате памперса. Надявам се да съдействат. Иначе, нямаш друга опция, освен да го задържиш вкъщи за известно време и да го махнете до есента. В нашата градина казаха, че с памперс не приемат. Затова ние трябва да го махнем изцяло до есента (може би само нощния ще оставя, но ще видя как се справя първо с обедния).
Разбира се, че децата са различни. Имаме приятелчета колкото нея, които са без памперс още от миналото лято. Е, при нас не се получи. Тя буквално изпадаше в истерия от гърнето. И варианта да я слагам на сила не беше изобщо на дневен ред. Аз я пусках с мен в тоалетната, показвах й как пускам водата и като на игра видях, че й хареса. Но определено при нея варианта да е с памперс гащи, които да сваляме, за да чиша на гърнето, не сработи. И аз така си мислех, че ще стане - като свикне, заменям с бикини. Да, ама не. Обух бельото директно една сутрин, наслагах постелки по дивани и столове, за да не ги очишка и се запасих с търпение. Първите дни я возихме и в колата с постелка, но се оказа ненужно. Просто си продължихме нормалното ежедневие, но вече с бельо, много говорене и подканяне. И яко пране първите дни (аз слагам клинчета и панталонки и вкъщи, за да поемат течността и да усеща, че не е приятно).

# 668
Комбинирайте различни методи. Не ми харесва назидателния тон на Духи “.. аз така, пък ти така … хак ти!”
Форумът е за споделяне на личен опит, основно. Не за теория на вероятностите. При все, че съм дала не една идея...
Още повече щом търсиш помощ, значи се се изчерпал и място за сръдни и тънкообиди не виждам...

# 669
Мога само да кажа при нас как беше.
Жертвах няколко дена отпуск през горещниците (имах си доволно дни), махнах килимите, задържах го вкъщи и го оставих без гащи. Бързо схвана, че като пишка става мокро и неприятно, а като върши второто - става и миризливо, та започна да си ходи на гърне. Като го върнахме на ясла, казах им че сме махнали памперса и да не му слагат, и така. Притеснявах се как ще стане, защото тогава все не говореше, ама се оправяха. Не са ми искали памперси, два или три инцидента да е имал, и толкова.
Два-три месеца по-късно му взехме и седалка и гърнето беше пенсионирано.

# 670
Да кажа при нас как беше, защото бях много против да ми пикае по килимите вкъщи. Обувах гащи и клинче, запасихме се първо с много гащи и клинчета от Лидл, Джъмбо и други бюджетни. Първата седмица пикаеше на 20-40минути. С много търпение, обяснения, слагане на гърне всеки път за минута преди преобуване, но не съм я държала мокра и не е цапала вкъщи, дрешките обираха всичко и в пералнята. За мен така беше по-лесно.
Навън я вдигах до някое дърво и измисляхме игра. След първите една две седмици започна чак да се отпуска навън, иначе се напишаваше, преобувах и продължавахме, без драма. Питах я редовно има ли чиш, пак отне 2-3 седмици да почне сама да казва. За мен няма чудеса и методи, просто трябва търпение. Ето мина един месец и по цял ден караме с едни гащи. Дневния сън също. Оставих памперс само за нощния, ще видим кога ще го махна.

# 671
Децата ми са на 2 години и пет месеца почти, махане на памперс стана без драми до тук от 1,5 месеца насам.
Преди това всякакви опити бяха без успех - игра с гърнето, сочене и ахкане в тоалетната как се случват нещата, но с бойкот да опитат, тоалетна седалка със стълби не искат....
Април месец трябваше да им се вземе урина, едното хубаво се изпика в контейнер,  другото не пожела цели 3 часа докато не му сложихме колектор и да остане само.

Щом напече времето вкъщи тичаха по голи дупета и отказаха категорично да пишкат в гърне, тоалетна, стискаха и чакаха памперс. Постепенно ги залисах и обух гащи, изведох навън, напикаваха се, показвах гърнето, че за да не са мокри трябва там да пишкат. При нас не върви номера - дай сега да опикаем и тук и там тревички, твърдо отказват.
В началото стискаха в отказа си и се принуждавах да сложа памперс да се изпишкат. В един момент едното седна на гърнето и го използва по предназначение, пляскане, похвала, започна там да пишка. Другото реши, че ще ми опикава банята, вдигнах ръце само да почне да усеща, че трябва извън памперс, после и то седна на гърне.
Акат на гърне или ги усещам, или сочат, има моменти се изтърват.
На обяд и вечер слагам засега памперс в повечето случай са сухи и след сън сами чакат да седнат на гърне.
На есен тръгват на градина, надявам се да са готови.
Спят с биби, нямам успех с тях, голямо тръшване е.

С натискане и нон стоп вманиачаване не ги виждам нещата, да, казвали са ми - моето от шест месеца е без памперс и разбира всичко. Подминавам, на шест месеца стават по-подвижни, не интуитивни да си пикаят.

Награди с лакомства не предлагам, моите са лакомници и сама ще падна в капан, обяснявам как е правилно

# 672
  • В.Търново
Махне ли се памперса за опити не се слага повече. Денем с гащите вкъщи с чести слагания на гърне. За това е и майчинството да се възползвате, докато сте вкъщи. И да се тръшка и да реве никакво слагане на памперса. Сега е по-трудно къта е по-голямо детето и не сте вкъщи да контролирате ситуацията.  Вземете отпуска и бъдете упорита. Дръжте го по гащи вкъщи. Ние даже като сме излизали на разходка е бил без памперс, вземам резервни гащи и сме излизали.

# 673
  • София
Ели, съвети са ти дали вече, но моят е в друга посока. Щом ака на 2-3 дни, със запек ли е? На какво се дължи? Ако е защото се стиска, давай му Лактулоза известно време да почне да ходи всеки ден.

Моята беше така, стискаше се, после я болеше като се изхожда и стискаше още повече. Затворен омагьосан кръг. Не смеех да махна памперса, за да не влоша запека на психическа основа. В крайна сметка Лактулозата помогна и като почна да ходи редовно всеки ден в продължение на месеци, я издебнах да си е вкъщи 2 седмици и махнах памперсите от раз. Всичките, и дневния, и нощния. Обясних ѝ, че ми е омръзнало вече да сменям памперси и повече няма да купувам. Това на целия последен пакет, на всяка смяна го казвах и ѝ обяснявах че трябва да ползва гърнето. Тя ревеше от него, не искаше да сяда. Не я насилвах. Но напомнях, че скоро няма да има избор.

Когато свършиха памперсите я оставих по гащи. Тя се напишка няколко пъти, опитвах се да я пренеса пикаеща върху гърнето, както си е с гащите. Не ги събувах. На края на първия ден беше схванала какво искам. Вечерта спа без памперс и се напишка два пъти, сменях чаршафи и прах на следващия ден. И купих още гащи и протектори. Гащите я заведох сама да си ги избере (с принцеси) и ѝ обясних, че принцесите не обичат да са напишкани и наакани. Тя си избра и гърне тогава (нищо, че вкъщи имахме две и седалка на тоалетната) и почна да си ползва него. Повече инциденти през деня почти не е имало, броят се на пръстите на едната ми ръка, а минаха 4 месеца от тогава. Спря да се напишква нощем в рамките на седмица -две. Първо аз я будех към 1-2 да пишка на гърне, после тя самата почна да се буди сама за целта. После ляга пак и заспива без проблем.

Наистина обаче на тази възраст, за да имаш успех, ще трябва да го задържиш вкъщи малко и да спреш да слагаш памперс заради няколко неуспеха.

# 674
Само идвам да се отчета, че махнах гадния памперс за по-малко от 1 седмица.
Но детето си е голямо вече, така че му беше време. Изведнъж почна всичко да прави и на гърне, че и на тоалетната чиния с приставка за седалката в любимия му пес патрул. Това е, като му дойде времето, става от нищото. Вечер също е без. Чао на всички и успех!

Общи условия

Активация на акаунт