Махане на памперс и биберон - 3

• 62 067
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Ако я ползват само и единствено при заспиване, какъв е проблемът? Смисъл, през деня иначе ползват ли я докато са будни и да си ходят с бибата? Ако не, аз бих я оставила за заспиване /само и единствено/, като заспи, я махаш. И те сами ще го израснат в някакъв момент.

# 646
При нас бибата се ползваше и през деня. Беше ми сучер голям помощник при тръшканици и мрънкане. Лапваше я и ставаше друго дете. Махнах я, зашото се беше пристрастил много. Обикалеше по стаите и търсеше "буба". Все още не смея да ги изхвърля и още ги пазя Smiley Утре става точно един месец откак я махнах

# 647
Рязахте ли я?
Моята я беше скъсала и аз един ден се ядосах и просто я срязах до дъно. Казах, че е голяма и я е счупила. Толкоз.

# 648
Ние когато я махнахме също имаше разваляне на режима и на нощния сън. Ходих да спя с нея, гушкахме се, бях я оставила каквото иска да правим само и само да се успокои. Като я забрави пак започнахме да я оставяме да си заспива сама, върнахме си режим и всичко. Може би просто по-бавно забравя детето защото е голямо, но ще я забрави и ще се наредят нещата, кураж!

# 649
Ползва я само за заспиване. През деня е изключително спокойна. Проблемът ми е, че тя не свиква, а става по зле. Първата седмица без биба нямаше никакъв проблем, после започна да става по зле.

# 650
Здравейте, синът ми е на 1г9м и обмислям тези дни да махна памперса. От около месец го слагам на гърне от време  на време, като се е случвало да се изпишка в гърнето. Акането не успявам да го хвана и да го сложа навреме. Случва се да каже “ пиш” и по негова инициатива са отиде на гърне и да се изпишка и също така да каже “ пиш” и да пишка в памперса, което ми говори, че осъзнава някаква част от процеса. Забелязвам, че има по-дълги периоди без да пишка и че понякога на обедния сън памперса е сух, но не винаги.
Въпросът ми е дали с махането на дневния памперс да махна този и за дневния сън или първо да майна този докато е буден и като свикне - този за дрямката?
Също така как да се ориентирам, че сме на прав път? Разбирам, че е нормално да се напишква в началото, но колко дни време да му дам докато започне да показва признаци на привикване?
Според мен показва признаци на готовност, но ми се иска да съм подготвена г/д как се случват нещата, да се въоръжа с търпение 😁

# 651
От описаното аз не виждам да показва признаци за готовност за махане на памперс. Хубаво е все пак да стои без, най-малкото заради здравословното развитие на тестисите в тия жеги. Пробвайте дали ще съдейства.

# 652
Бях попаднала на списък с признаци на готовност и общо взето отговаряше на всички 🤷♀

# 653
В "преходния" период аз слагах памперс гащи, които се свалят и вдигат лесно. И двете деца започнаха да ходят сами на гърнето, да се събуват и обуват, да казват, когато им се ходи. Като дойде този момент и памперс гащите бяха сухи по цял ден, просто ги махнах и толкова. Нищо не съм приучавала 3, 5, 7 или там колкото дни се водеше метода. С първото дете махнахме дневен и нощен едновременно няколко дни след 2-рия му рожден ден. Около 3 месеца по-рано вече си вършеше всичко на гърнето, но заради яслата проточих малко. Второто дете, както не желаеше изобщо да стои на гърне, на 1 г. 3 м започна просто да си сяда, когато ѝ се приходи. Изведнъж, без никакво настояване от моя страна, без пропуски. Тя и си говореше вече, така че нямах никакви ядове, освен яслата, където продължи да бъде с памперс. На 1 г. 6 м прибрах и от там пелените и толкоз.
Водих се по децата изцяло. За мен няколкото успешни случки не са сигнали за пълна готовност, но може и да възприеме новото положение бързо и лесно. Затова казах да опитате, нищо не се губи.

# 654
Благодаря за споделения опит!

# 655
  • София/Севлиево
Помощ-синът ми е на 2 и 9 месеца и категорично отказва да свалим памперса.Като види гърнето в 90% от случаите отказва да седне на него и изпада в истерия,в останалите -може и цял час да седи,но пак в 90% като стане е празно.Пробвах да го държа без памперс-след като 2-3 пъти свърши малката работа и 1 път голямата се научи да се стиска и да чака да се изходи  чак когато му сложа памперс.В яслата е с пелени(там положението със сядане на гърне е още по-зле),вече няколко пъти имам случай от сутринта до вечерта памперсът да е абсолютно сух и в момента,в който се приберем да се изпуска(голямата нужда е през 2-3 дни).На гърне се мъча да го приуча от 18 месечен,но уви.Не искам детето да страда,но го виждам че само при мисълта да седне и свърши нещо почва да нервничи,плаче,крещи.Септември тръгва на ДГ,на първата родителска среща казаха,че не е проблем ако някое дете е с памперси (оказа се,че поне още 2-3 деца са така),но ми се иска по някакъв начин да го махна сега докато е топло.Приемам всякакви идеи и съвети.
ПП-той не казва, когато му се ходи,нито пък ако го питам отговаря дали иска или не.Иначе всичко разбира, постоянно ми казва,кое дете в яслата има и кое не носи памперс.

# 656
Така с е получава от много съвети, дръжте ги до 3 с памперс после сами ги махат. Да, ама в повечето случаи повече проблеми се създават.
18м ако сте започнали е трябвало да го довършите за седмица-две и да не слагате повече памперс. Ама се изисква усилие и от родителите - да се хващат сигналите на детето, да се създава рутина за гърне/седалка... Ако пробвате няколко пъти и се отказвате, ей до такива драми се стига. И се почва ама идете на психолог, ама на не знам си какво... Щуротии.
Не е само да го слагаш на гърне, заради идеята.
Махни гърнето. Ясно е, че там ще бойкотира. Сложете седалка на тоалетната. Пробвайте да пишка в чашка/кофичка от кисело мляко - като мъжете. Нещо по-различно измислете.
Гърнето ви е едно от много малкото последващи приключения 😁

Мога и по-краен пример да дам. Писала съм, че съм махнала и с двете деца памперсите на годинка окончателно... Слагах ги от 6м за ако на гърне и веднага щом проходиха и за пико... Памперси повече от 3ка не съм купувала. Обаче синът ми проходи на 9-10м и не му беше особено забавно да седи на гърнето. Ставаше и хващаше пътя. Еми радикално - качих гърнето на масата. Нямаше как да стане и да тръгне, чак толкова му работеше акъла, че да не скочи 😆 (стоях до него, разбира се). За 3 дни схвана идеята. И това беше.
Слагах ги винаги след ставане от сън. Преди и след хранене (преди, за да не ми се напикаят на стола; след, защото обикновено тогава се случваше голямата нужда, ако нищо не е станало преди).
Нощем по веднъж пишкаха в полу-заспало състояние и толкоз.
Ако се заиграят повече от час, пак подканях за пиш. Ако слагаш на гърнето безразборно или му прекъсваш играта, няма как да хареса идеята за гърне. Бъди последователна, но сме и тактиката, защото тази вече е научил, че с рев и тръшкане му се разминава.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 11:15 от duhi_puhi

# 657
Здравейте.
Моя син е на 1,10 г , от няколко дни сяда сам на гърнето или ,когато му кажа седни на гърнето сяда за 5  секунди и става,по някога като му кажа за гърнето ми отговаря ,,Не,не" и не иска да седне . В пътите. ,в които сяда не прави нищо само седи . Държа го понякога без памперс като през цялото време периодично подканвам да иде да се изпишка на гърнето ,но отново ми отговаря ,,не,не" , изпикае се някъде на пода и ме води да покаже,че се е изпишкал(преди не му правеше впечатление къде и дали се е изпишкал някъде) обяснявам,че е лошо и че се пишка и ака в гърнето ,файда за сега няма ,даже се кефи докато показва къде е пишкал. Понякога докато седи на гърнето разглеждаме книжките на Каю и обяснявам,че Каю пишка и ака в гърне . Много добре розбира за какво става на въпрос ,но отказва да върши работа в гърнето . Не винаги е без памперс,може и това да е грешката ,кажете къде бъркам и как да продължа . Понякога се буди с напълно сух или малко пълен памперс,днес беше напълно сух .

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 12:05 от Radii :)

# 658
  • до най-прекрасния мъж
При нас се получи със седалка за тоалетна и стъпалце, за да се качва сама. Но махнах отведнъж памперса през деня и повече не сложих. Подканям, слагам редовно, както вкъщи, така и навън. Пробвах да я уча вкъщи без, навън със, повече се объркваше. Първите дни се смееше, че се е начишкала, за седмица разбра, че не й е приятно. Не съм я задържала вкъщи, излизахме си от първия ден без. Имахме доста инциденти в началото, но заредена с бельо и резервни панталони и преобувах където и да се начишка. Скоро стават 3 седмици, вече е доста по-добре. Даже имаме понякога сухи памперси и за обяд и нощен сън. Но засега те стоят, като обедния ще го махна до септември.
С гърнето нямахме никакъв успех. Като  свиква с тоалетната, сега не е проблем да върши работата и в гърнето, ако тоалетната е заета. Започна да се отпуска и в чужди тоалетни, като я издържам аз. Свикна и навън в тревата. Последните дни започна и да си казва, макар и не винаги.
Упоритост и последователност трябват.

# 659
  • София/Севлиево
То хубаво да го махна от раз, какъвто бе първоначалният замисъл,но на яслата ги държат с памперси (и ги разбирам напълно, защото няма как да търчат след 32 деца).Пробвахме с идеята "да полива цветята"-не желае,със седалка на голямата тоалетна-пак не иска,заедно с татко му да пиша прав в банята в една жабка-писоар-и това не иска.Батко му от раз го свали около 3-тия си рожден ден,но той е аутист,не можеше да говори и него не сме го натискали(в началото също не казваше по абсолютно никакъв начин и почти постоянно ходеше напишан,,че и на@кан,но бързо схвана идеята).За мен не е никаква драма да си носи докогато иска памперси,но виждам,че му е дискомфортно ,а и ще му се смеят в ДГ,а знаем колко жестоки могат да бъдат малките деца без дори да го осъзнават.

Общи условия

Активация на акаунт