Махане на памперс и биберон - 3

• 62 621
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Сутринта госпожата в яслата ме убеждаваше че нощно време щом детето се буди да ме търси (от както е роден спи ужасно )трябва да го вдигам да пишка при все че той в къщи не иска да сяда на гърне и пикае където му дойде ако в 2/3/4ч му кажа ставай да пишкаш повече няма да си легне от както е роден бдя над съня му защото е много рядък и ценен !!!

# 151
Много деца не могат да издържат цяла вечер без да пишкат. Аз също ставам поне по веднъж, рядко имам пропуск. Дъщеря ми също започнах да я вдигампо някое време, защото иначе често се напишква. Понякога тя се буди преди аз да я вдигна и си казва. Моята тактика е да не пускам лампите, само една в друга стая, колкото да виждам леко. Заспива веднага след това, даже подозирам, че не помни Grinning

# 152
На моята госпожица й се моля всяка вечер да пишка и тя не иска. Будя я по не знам колко пъти. Същото е и със сутрешното пишкане и ми отговаря, че ще пишка, когато тя иска. Надявам се, че като стане на 3 ще се кротне.

# 153
Не бих си причинила това да трябва да се будя през нощта, за да събуждам двегодишно да пикае.. дълга и широка става. Ако самО се събуди, да, ама аз да ставам нарочно, абсурд. Аларма ли да си сложа, че да стана Scream
Аз съм от чакащите да стане от самосебе си Sunglasses

# 154
И аз много си държа на съня, че през деня ми е лудница. Спя като пън, малкият също спи много дълбоко. Буди се единствено, когато е болен, понеже има задна хрема, която се отключва при всяко боледуване. Толкова нощи тази зима не сме спали заради кашлицата от тази хрема, която го задавя чак, че за мен е абсурдно да си причинявам допълнително събуждане. Но при нас може би ще стане от самосебе си, защото вече все повече нощи остава сух памперса. На 3г. и 1м. е.

# 155
Ами аз по- скоро комбинирам събуждането Grinning Като ме събуди бебето за нощно хранене, после слагам каката на гърнето и така. Понякога пък се случва тя сама да се събуди.

# 156
И аз не бих го причинила нито на себе си, нито на детето, да се будим нарочно да ходи по нужда. Разбудя ли го, не е гаранция, че след това ще заспи веднага. Предпочитам да е наспан и в настроение, отколкото недоспал и със сух памперс.

# 157
Здравейте, чета ви и се опитвам да разбера как да постъпя с моето момиченце, на 1г и 5м., за сега я слагам на гърне и на тоалетната, но стоим и нищо не прави, обяснявам "ако и пиш пиш" в " кукито" (така казваме на гърнето), знае посочва като я питаш къде се правят тия неща, но до там. Дават ми съвет майките да махна памперса изцяло, освен нощния и да я слагам през 5мин на гърнето, или като се напишка да и дойде на акъл че не трябва в гащите, проблема е че не говори кой знае колко, освен 5 думички които казва правилно. Някои ми казват че е рано, други че съм закъсняла, въпроса е че всеки ми казва въоръжи се с много търпение и нерви, а аз нямам, не съм от спокойните, не обичам да ми е мръсно и да чистя само. За биберона заспива с него, само и единствено тогава го използваме, през деня никога не го носим и не се е сещала за него и тъй като вечер заспива много трудно мисля да и го оставя за още някой месец. Исками се нещата да се случат това лято, няма да я пускам на ясла, но мисля че е по-добре от сега да опитвам.

# 158
Няма как да махнеш памперса без да минеш периода на товада го оставяш голо и да се напишва по пода. Няма как да стане по друг начин. Как ще разбере иначе какво му се случва.. това е начина. Периодично пробваш за 3-4 дни и това е и чакаш да видиш кога ще започне да се усеща. Аз започнах към 1г6м и всеки месец пробвах за по 3-4 дни да оставям да се напишва и нали обяснявах, пе се прави в гърнето. Последния път беше около 1г10м и тогава схвана какво е и какво и кога и къде се прави и така махнах дневния памперс.

# 159
Есито77, слагане през 5 мин на гърне само може да изнерви детето и да го откаже от него за дълго.Гърнето не трябва да се натрапва на децата, защото може да се постигне точно обратния ефект. В началото слагай след сън, защото децата на тази възраст почти винаги се изпишкват веднага след сън. Може да опиташ и малко след хранене, защото тогава им се раздвижва перисталтиката и може да свърши и по-голяма работа на гърнето. Т.е. в началото по 2-3-4 пъти на ден е напълно достатъчно. Но с това упражнение се цели единствено детето да се запознае с гърнето и да разбере за какво служи. Може да се практикува докато детето си е с памперс, но ще си спестиш честа смяна на пълни памперси.

Ако целта ти е да свалиш памперса и да приучиш детето да съобщава при нужда, тогава, както ти е написала Maiathebee, трябва да започнеш да оставяш детето без памперс и то ще се учи точно при напишкване. За да осъзнаят процеса, трябва да усетят чувството на мокри гащи и дрехи. Памперсите държат много сухо и пречат на детето да осъзнае процеса. Дори и да изчакаш до 2,5-3г, когато детето евентуално ще поиска самичко да си махне памперса, пак ще има период, в който ще се напишква докато овладее процеса.

# 160
Мами, малко не съм в темата, но случааайно някоя от вас да има книгата “Тайният език на малките деца” на Трейси Хог и да иска да се раздели с нея? Disappointed
Издирвам я вече няколко месеца и не мога да я намеря…

# 161
  • София
Мами, малко не съм в темата, но случааайно някоя от вас да има книгата “Тайният език на малките деца” на Трейси Хог и да иска да се раздели с нея? Disappointed
Издирвам я вече няколко месеца и не мога да я намеря…

Предполагам, че това е първата ѝ книга. Защо не вземеш "Ръководство за недоспали родители". Пак е нейна и обяснява какво е писала в предните книги. А книгата е за цялостното отглеждане на дете от 0 до 3. Не е само за сън.

# 162
Само да кажа че аз имам ръководството за недоспали родители книгата е чудесна има мн препоръки и е на достъпен език но почти 3 години все още не спя много зависи какво е детето ...

# 163
  • София
Мисля, че я имам - "Тайният език...", Трябва да проверя довечера, ако още я искаш, ще ти пиша.

# 164
Тъй като по-назад коментирахме нощния памперс, при моето момче на 3г и 2м вече тенденциозно памперсът остава сух до сутринта. До скоро беше ту сух, ту имаше изпишкване рано сутрин. Но вече явно пикочният му мехур се е развил достатъчно, че не пишка. Сутрин като се събуди, дори и да полежи 10-15 мин преди да стане, пак не пишка, а чака да стане. Така че вече му свалих и нощният памперс и се надявам да няма инциденти. Отдолу му слагам пелена тип подложка за всеки случай.

За справка, при дъщеря ми това се случи преди 2-годишна възраст. Така че децата са различни, просто трябва да имаме търпение и на всичко му идва времето. Аз дори се бях подготвила, че синът ми може да спи с нощен памперс и до 4г, защото имам такива познати деца момчета и съм се убедила, че при момчетата пикочния мехур се развива по-бавно. Отделно съм чела, че е нормално при децата до около 5-годишна възраст да не могат съвсем да овладеят нощната нужда, т.е
до тази възраст не се смята за проблем, ако има периодични изпускания. Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт