Махане на памперс и биберон - 3

• 62 627
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Мами, имали ли сте този проблем:
Синът ми е на 2г и 8м, махнахме памперса, 2-3 седмици беше наред, а сега пишка в гърне и си казва, но не желае да ака и се стиска.
Голямо мъчение е за всички, защото по цял ден плаче и мрънка и не иска да се изходи, така е от няколко седмици.
-давах прахчета Effecol - в началото вършеха работа, сега изобщо не иска и се запича
- давах сироп Лактулоза - 0 ефект
- слагах бебешка клизма Мелилакс, изходи се след 10 секунди от нея. Но на другия ден е пак същото.
Разбирам, че проблемът е психологичен, не яде по-твърда храна, яде много плодове и също зеленчуци. Просто стиска и не иска да сяда на гърне, нито на голямата тоалетна Sad

# 166
От три месеца е без памперс само спи със 2,5г
Но дойде ли време за акане реве и иска памперс,един път вкъщи и един път в яслата е акала на гърне явно е била на зор 😕😕

# 167
При нас пък проблемът е че навън не може да се изпишка само на гърнето

# 168
И моето момченце беше така. На 1г10м започна да пиша на гърне. А акането там се случи чак към 2г10м. Преди това си казваше, че има 💩 но искаше да му слагам памперс. С много много убеждаване /една година, както е видно Joy най-накрая започна и да върши голямата работа в гърнето по собствено желание. Мисля, че помогна това, че започнах да му обяснявам как на есен ще тръгне на градина и там няма памперси и е по-добре от сега да свикне и да му е лесно после. И така стана.

# 169
  • Варна
Здравейте! Не успях да изчета цялата тема и дано не се повтарям с моя въпрос.
Може ли мнение за преходните гащи? Четох един блог, че били много полезни, но ставаше въпрос за малко детенце на 1г. Моят син е на 19м вече и тази седмица решихме да почваме с гърнето за първи път. Досега не съм го слагала нито за 5 мин, нито за 1 мин. Реших да не се мъчим излишно, а да чакам да достигне някаква готовност. Още не говори, но понякога показва като върши нещо в пелената - сочи я с пръстче. Винаги знам кога ака, защото се забутва в някой ъгъл.
В момента много мрази смяната на всякакъв памперс, въпреки че подхождам с много нежност и търпение. Дойде ли момент обаче да го преобувам - изпада в истерия. Помагам му да се успокои, обръщаме го на игра и в крайна сметка с 300 зора успявам да го преобуя. Според мен нашия конкретен проблем е, че много мрази да му прекъсна играта + трябва да стои мирен за няколко минути. Чудя се дали това е минус или плюс относно прехода към гърне. От една страна няма да се налага смяна на памперс, която толкова мрази, от друга - на него въобще не изглежда да му пречи да стои наакан дълго време. Thinking

Малко се отплеснах. Sweat Smile

# 170
Моят е на 2г.10м също мрази смяната на памперс,гащи,блузи и всякакви дрехи не му пречи да е напикан,наакан,омазан  не си дава дрехите и това е ..уговорки не правя вече скоро дори по гащи отиде на ясла ..в момента много държи да каже с  кои гащи да е ,с коя блузка и кои панталонки аха да не е по неговия вкус изпада в истерия ..

# 171
Jinx_, моето мнение е, че преходните гащи са безсмислени. Тяхната идея е да държат мокро отвътре за да се усети детето какво се случва, но да пазят дрехите. Но те пропускат така или иначе, така че дрехите пак стават мокри. И са от спарващи материи, заради което създават влага, особено лятото.

Сега вече е лято, така че смело може да оставяш детето по обикновени гащички. Когато се напишка, го водиш до гърнето и го слагаш, като му обясняваш, че тази работа се върши там. Но след като детето не е ползвало досега гърне, може и да откаже да сяда. Най-плавния преход е първо по-отрано детето да "се е запознало" с гърнето и на малко по-късен етап да бъде приучвано вече да си казва. Ако правиш двете неща едновременно, може да ти е по-трудно.

# 172
Здравейте.
Малкия е на 19 м почти поръчах преходни гащички .Според вас изобщо ли не са хубави .
Или да не ги купувам .
Какво е вашето мнение

# 173
Просто са безсмислени. Ако имаш излишни пари за глупости, купи Wink

# 174
Просто са безсмислени. Ако имаш излишни пари за глупости, купи Wink
Аз мисля че щом са измислени за деца не са глупости.

# 175
  • Пловдив
Аз бях взела, но полза не видях.
И всъщност, макар и за деца, има измислени доста глупости и не визирам само тия гащи. Grinning

# 176
  • Варна
Благодаря ви за мненията, може и да си спестим тази покупка в такъв случай или да взема 1-2 чифта за пробата. Sweat Smile

А какво мислите за махане на нощен памперс едновременно с дневния? Най-много бих оценила мнения на хора, които реално са пробвали, защото получих доста негативни коментари от приятелки, които въобще не са опитвали, а в същото време само 1 мнение от комшийка, която е действала така с едното дете и е много доволна от резултата.

# 177
Принципно памперс за сън /обеден или вечерен/ се маха след известен период, в който детето се събужда сухо или като започне да се събужда самО за пишкане.
И друг път съм го писала за моя син. На 1г10м започна да пиша на гърне. На 2г6м махнах памперса на обедния сън след като месец беше сух. На 2г10м започна и да ака в гърнето /до тогава искаше да му слагам памперс/. В момента е на 3г и още спи през нощта с памперс като е мокър сутрин. Случвало се е да се събуди да пишкане през нощта, но инцидентно.

# 178
  • Варна
Да, аз съм чувала доста такива мнения, но ми се иска някой, който реално е пробвал да махне всички памперси наведнъж, без нощен, без за разходки и т.н. Blush Ще се радвам да сподели как е минало, дали е имало или не смисъл усилието.

В книгите пише, че така е най-добре (отведнъж), но на теория едно, на практика друго и затова ми е интересно човек да сподели от личен опит. Аз буквално ще експериментирам с първото дете, пък дано за второто вече имам ясна концепция. Grin

# 179
  • Германия
И аз скоро писах, при дъщеря ми махнахме нощния памперс една година след дневния, като в този период всяка сутрин се събуждаше с пълен памперс. Едва последния месец преди да махнем нощния започна да се буди И със сух памперс понякога, после почти винаги и накрая сама си каза, че не иска вече да спи с памперс.

Моето мнение за моето дете е, че ако бях махнала дневния И нощния едновременно тя просто щеше да се напикава всяка нощ, не знам рязбира се за какъв период от време. Нямаше да насмогна да пера и да сменям чаршафи.

Общи условия

Активация на акаунт