Махане на памперс и биберон - 3

• 62 164
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Тя вече не ви приема насериозно. Знае че след като реве и се тръшка пак ще и дадете. Не очаквайте, че ще се съгласи с вас и повече няма да плаче за биберона.

# 121
Да, погрешно е да се угажда след реване и тръшкане, защото свикват, че така всичко могат да получат. Трябва повече твърдост от страна на родителите. Решавате и казвате край. В един момент ще спре да реве и ще можете да продължите с игри, разходки и т.н. В такива моменти проблемът е в родителите - първо сте държали детето досега с биберон, защото ви е по-лесно, а сега не можете да устоите на ината. Биберон е най-добре да се откаже, когато все още не разбират толкова и когато вече намалее или изчезне сукателния рефлекс, т.е. около годинка.

А когато има истерия си казвайте, че вие сте по-голям инат от детето. Grinning По време на истерии обикновено нищо не помага освен да оставим детето да си пореве на воля и да полежи на земята или където се е затръшкало. Нито каране, нито обяснения помагат. Но в никакъв случай не трябва да даваме това, за което се тръшкат, защото те решават, че това е начина да получат каквото искат. А обясненията могат да ги чуят, едва когато истерията отмине.

# 122
Напълно съм съгласна с вас. Но с баща и сме разделени и живея при моите родители и те не може да я гледат как плаче и се тръшка аз крия биберони оставям я да се наплаче да вика, но те не. Не стига, че дъщеря ми ми крещи 24/7 на главата ами и те постоянно с тяхното не я карай да плаче. Тя знае, че тук и минават номерата когато другата и баба я вземе за час два си стои кротка и мирна там без да прави проблеми и без да изпада в истерии както прави тук при мен

# 123
Моето дете е същото актьорче пред мен е жив ужас все имаме конфликт заведохме го при баба му и все едно нямахме дете хората даже си мислят че лъжем като казваме че реве и се тръшка понякога по 22 пъти на ден ..

# 124
На мен също баба и ми казва, че не вярвала на това което и казвам , защото у тях като я вземела била много кротка 🤷‍♀️

# 125
1 седмица от махането на памперса в яслата сяда на гърнето пишка ака в къщи жив ужас опикаване жестоко вчера след обедния сън колко време го подканях да пишка в гърнето накрая се скри и се изпика на друго място ..не иска да сяда на гърнето в къщи нито пък на тоалетната така нещо ми се губи смисъла на свикването къде се пишка и ака ...

# 126
Не го подканяй, остави го сам да отиде. Точно това се случи и при нас. Постоянно мъмрех за гърнето и дъщеря ми правеше на пък сякаш. В момента, в който спрях да обръщам внимание, че се е напишкала или да я подканям, започна да си казва и да си ползва гърнето дори и сама. Сменях напишканите гащи без думичка да кажа. Беше ми много трудно, обаче проработи Grinning

# 127
В момента съм на площадката напикан е и търчи наляво и надясно опитах се да му сменя гащите и панталонките и не дава е толкова ли не му прави впечатление че е мокър при все и е студено ..а казват че децата имали вродено чувство да са чисти ...

# 128
  • София
И аз не съм видяла такова вродено чувство, хеле пък при момче. Още имам спомен с големия ми син, бях бременна с малката и трябваше да лежа, а той търчи напикан из къщи и хич не му дреме, беше на 2 г и няколко месеца.
Сега малкият ми син е на 11м, отказва дори да седне върху гърнето, кога и как ще го приуча на същината, просто не ми се мисли.

# 129
Да не съм крайна в изказването си но някакси от обкръжението ни оставам с впечатлението че момиченцата са доста по бързи в много отношения ,отдавна забравиха и за памперси и биберони...сега докато го приспивах чу че баща му излиза от тоалетната и ми казва мамо тати е пишкал ,аз го питам къде е пишкал и той ми казва на голямото гърне ..

# 130
Дами, какво значи “не става”? Хвърляте биберона и това е , няма да реве цял живот.  При нас стана от раз, дадохме го на кучето, защото е бебе и то го изяде ( така стана и с нощния памперс). И за двете е питала даже и след месец,два, но й припомням набързо какво е станало 😄

# 131
В момента съм на площадката напикан е и търчи наляво и надясно опитах се да му сменя гащите и панталонките и не дава е толкова ли не му прави впечатление че е мокър при все и е студено ..а казват че децата имали вродено чувство да са чисти ...
Моята имаше такова чувство още при първите опити на година и половина - пишка в гащите съответно мокри навсякъде, тече от нея и реве до небесата Wink Отказах се.
И така навърши 2,наближаваше да започне ясла (2ги 2 м)
Официално с твърда ръка махнах памперса за през деня на 2 г и един месец 😁.
Викам си няма време кой ще се занимава с нея там,тя ще си пишка в памперса и ще седи на гърне и нищо.(още иначе спи със.)Но като се събуди бърза да го маха явно вече не й е приятно.✅
Реве не реве това е махам памперса✅ слагам гащи,на нея й се пишка и вика Мони страх гъне,седи реве и пишка ами това е твърда ръка Simple Smile

# 132
Mimi9999, извинявам се, но малко насилствено ми се вижда вашето. Биберонът е едно - трябват им няколко дни да свикнат без него. Махаш и ще забравят скоро. Но памперсът и сядането на гърне е съвсем друго. Там се изисква да се усвоят умения, а не е просто махаш и толкова. Не ми се вижда окей детето да се страхува от гърнето, а ти да го караш да седи на него. По-скоро пери напишкани гащи, отколкото да го караш да пишка на гърнето насила.

Иначе, за момчетата и момичетата, и аз мога да потвърдя. Дъщеря ми си беше почти бебе все още, когато се научи да съобщава. Просто много рано се разви, а и отделно е много изпълнителна и когато разбра, че гащите стават мокри при пишкане, много бързо започна да си казва и да ходи на гърнето. Докато синът ми беше страшен инат. Изобщо не му правеше впечатление, че е напишкан. Можеше да си седи с мокрите гащи и да не даде никакъв знак, че се е напишкал или, че му е неприятно. Той също рано се научи да казва, но беше на периоди - ако е в добро настроение, ще каже, ако не е - няма да каже. Съответно дълго време се редуваха прогрес и регрес. Имало е периоди без памперс, периоди с памперс и така докато накрая му мина бебешкия пубертет и започна да съобщава винаги. С две думи - дори и децата да осъзнаят и да успяват да контролират процеса, което физиологично се случва към 18-20 месеца, то пак от тях зависи дали имат желание да съобщават винаги или просто ще искат да се занимават с други неща без ходенето на гърне да им е приоритет.

# 133
При нас доста седмици ходеше мокра и не й правеше впечатление на девойката. Аз бях решила на две да махна изцяло памперса и остана с бикини. Перях нон-стоп всичко, и не казваше. За около 2 месеца свикна най-после. Макар, че мислех,че до 7 ще се напикава.

# 134
Всеки си има начини,споделих моя за седмица се научи така и си казва с думи,пишкала е навсякъде навън на тревичка,на голямо гърне в заведения,инциденти сме нямали.
Едно от най -важните неща също е да говори детето според мен,да си каже а не постоянно да го подпитваме.
Осъзнато да си поиска само гърне.

Просто бях по-настоятелна от нея!Не смятам че е е било насилствено,защото ако я бях оставила с памперс и да се учим да се седи на гърне отидоха три г.(естествено познава гърнето от 10 месечна,няколко пъти сме опитвали на периоди да махнем пампера безуспешно)
Тя си е ревлива реве за всичко и ако мине номера Wink всеки си познава детето.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 10:53 от Mimi9999

Общи условия

Активация на акаунт