Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Юли 2021 (Тема 12)

• 97 897
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 465
Ако ви покажа снимка на смачканата ми кола след челен удар - идиота изпреварваше на завой без никаква видимост, ще ви стане лошо. Рязаха покрива да ме извадят. Разминах се само със счупен нос и огромни кръвонасядания под очите. Предницата беше влязла при мен, цяло чудо е че имам крака. Точно месец по-късно си купих нова кола и се качих да шофирам. Не бях уплашена само зверски бясна заради смачканата - беше ретро модел и още ми е мъчно за нея.

# 466
  • София
Единственият момент, в който съжалявам, че не мога да шофирам, е сега. Къщата ни е на около 2 км от града. Но всъщност има автобусна спирка, така че, ако имам зор, мога да хвана автобуса.
В София се оправям перфектно с ГТ или пеша из квартала.
Леле, Магни, Господ много те е пазил! 🙏

# 467
Ангелче, колко време е минало от инцидента?
Година след катастрофата с децата още имам признаци на ПТСР , но се надявам да го преодолея.
14 г

# 468
  • пустинята Гоби
Мен ме е блъскала кола като бях много млада, ама беше отдавна и смятам, че съм го преодоляла.

Не е лошо човек да има книжка, че всичко се случва, но дотам.

# 469
  • София
В София има всякакъв транспорт. Имам си приложение на телефона, даже и да не мога да говоря, пак мога да си викна кола. 😁 Да, за пътешествия извън София колата дава много свобода...

# 470
  • София
Няма какво да се лъжем, с кола е много по-удобно. Аз имам книжка от 15г, в началото карах, после нямах кола и 10г не бях карала. От година и половина имам една вярна колица, която скоро ще стане на 20г, обаче съм влюбена в нея. Така се сраснахме, че и на 1км ако трябва да отида, с нея ходя. Страх ме е да тръгна сама на дълъг път, напряга ме извънградското шофиране. Не си представям семейство с деца без кола, наистина. Понеже е имало период, в който сме нямали и сме ходили на море с автобус, та знам какво говоря. Потресаващо е, предвид огромното количество багаж и мъкнененто на дребосъци.

# 471
  • София
Карам и кола, и мотор, и кемпер.
Имам няколко катастрофи, три от които можеха да са фатални, но за щастие ми се размина.

Последната беше преди 3 години с моторетката. Един не спря на знак Стоп и излезе директно пред мен, наложи се да се метна настрани със скутера, за да не се тресна челно в него. Челният удар вероятно щеше да е фатален.
Цялата лява част на тялото ми бе не синя, а черна, както и с рани, една от които се инфектира, та се наложи повторна лекарска намеса.

Продължавам да карам на две гуми, само смених скутера.

Магни, помня я твоята катастрофа, даже и по вестниците при вас бяха писали.

# 472
  • Виена
Аз съм пешеходец, обичам да ходя пеша, до работа съм вървяла и по един час в посока когато живеех по-далеч от офиса, истински се наслаждавам на пешеходстването. Но без кола не оставам, и то моя, не обща семейна. Със съпругът ми си имаме отделни коли, аз си купувам нова през 6-7 години, карам с удоволствие и си я ползвам когато бързам или имам покупки. Сега, след като ме заточиха две години да работя за Словенския клон, пътувам Виена - Любляна всяка седмица. Дали са ми бюджет за транспорт, достатъчен и да летя всяка седмица дотам ( това е друго приключение след фалита на Адрия), но аз сядам в колата сутрин в 6, шофирам 400  км, в 9,45 съм в офиса и работният ден започва. Не ми тежат нито километри, нито трафик. Не завися от никой, не вися по гари, летища, не чакам таксита, не се возя в коли, в които не знам кой е сядал преди мен и колко е кихал. Ако ми се ходи на шопинг извън града, не се замислям изобщо как и с кого. И ако ме стегне шапката и реша, че искам да ида на вечеря на 50 км от града, ще ида все едно е зад ъгъла.

# 473
  • В полите на Пирин планина
Аз сама до скоро не бях карала извънградско, но най-добрата ми приятелка имаше здравословен проблем (една малка интервенция) и ме помоли да съм до нея, а тя живее в София. Дори за миг не се замислих дали да ида с кола или автобус. Метнах се на моята, вече почти 22-годишна колица, която обаче е добре поддържана и се дотъркалях до столицата. Всичко мина нормално, а с приятелката ми изкарахме един супер готин уикенд само двете. Simple Smile

# 474
На мен извънградско от самото начало ми е мнооого по-спокойно от градско.
Живея в провинция, трафик от по 3-4 платна в една посока, коли пред мен, от ляво, от дясно, и отзад ме карат да изпитвам клаустрофобия. София ме плаши за шофиране, до момента само по околовръстните съм карала аз. Пловдив ми е значително по-спокоен.
И при все това наскоро шофирах в Атина. Ами, справих се и съм доста доволна от себе си Simple Smile)

# 475
  • София
Ето ви едно плажно селфи за разсейване. Трия.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 22:39 от Rockstar

# 476
Аз взех книжка на 18 г., но станах активен шофьор няколко години по-късно. При сегашния ми начин на живот без кола съм просто загубена. Когато шофирам, си почивам и се доверявам на много малко хора да ме возят.

Преди месец и половина за малко да изгубя едната си ръка в ПТП с мотора, не по моя вина. Благодарна съм, че съм жива и здрава, а щетите са напълно поправими.

# 477
Шофирам активно, колата е на първо място независимост и удобство. Каквото и да ми се наложги - мога да се справя без да завися от нищо и от никого, нито от градски транспорт, нито от таксита, нито дори от съпруга ми - всеки си има отделна кола. На следващо място е удоволствие - аз обичам да шофирам, понякога така си и почивам Simple Smile. Ползвам колата и за пазарска чанта ( големичка е - събира всичко Simple Smile Винаги имам кока кола, нещо за хапване в барчето, дискове с музика - нито задръстване, нито дълъг път ме плашат.

# 478
Роки, добре ти се отразява почивката. Изглеждаш отпочинала и свежа. Hug

Винаги имам кока кола, нещо за хапване в барчето, дискове с музика - нито задръстване, нито дълъг път ме плашат.
Хаха, аз пък бях писала преди време в една хумористична тема как в задръстване вадя спрей и микрофибърна кърпа и си почиствам таблото. Joy Засичала съм въпросителни погледи от съседите по задръстване.
Скоро наближава нашият сезон на Девите, очаквам и други самопризнания. Simple Smile))

# 479
Рокс, много си хубава! Heart
Лин и теб Господ те е пазил.
Чакайте да ви кажа за колите и моторите - ами аз и тях си избирам като аксесоар - цвят, вътрешен салон - трябва да ми харесва иначе не се вълнувам много от модела Joy Каски, якета, ръкавици също трябва да са цветово подбрани. А като тръгнем да пътешестваме на 2 колела и маникюра ми е в тон с цвета на яке, ботуши, ръкавици. Сега веспата я карам само с червени маратонки/кецове/сандали. Blush И раницата на гърба ми е с червен мотив.
Иначе от голямата катастрофа стреса остана само за щерката. Тя е пътувала с градски автобус за работа и заседнали в трафика - бяха затворили пътя докато ми вдигнат колата. И всички коментирали ужасната катастрофа. Пристигайки на работа научила от нейни колеги, които видели колата ми по новините и я познали, че аз съм била жената дето едва я извадили. От тогава ми звъни по няколко пъти на ден. И се страхува от шофирането. Sad

Общи условия

Активация на акаунт