Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Юли 2021 (Тема 12)

• 97 840
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 600
Всяка марка има и лукс линия, даже такива като  HM, Зара и Манго. Зара и HM имат кашмирени палта за по 5-10000 лв. и луксозно бельо, и дрехи от копринена, които също си държат цена.
Това, че не ги зареждат тук е друг въпрос. Търсенето определя предлагането, а като знаете каква е минималната и средната заплата за страната, става ясно защо е така.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 16:12 от Sysly

# 601
Сетих се, че имам един кожен топ на Ралф Лорен, струваше към 400 евро. Ама ми е от преди 7 г..))
Тогава беше “марковият” ми период..))
И едни дънки Армани имам от тогава, още ги нося.,)
О, и един колан за 400 евро на Роко Бароко имам от тогава. Ама не ги нося, жал ми е да ги изхвърля, щото не са мръднали. И една рокля за 10 к ми виси в гардероба, необличана от тогава. Ама не намерих абитуриентка с моите размери, за да й я подаря..

# 602
  • Sofia
Какво значение има всъщност кой какво скъпо притежава, Клеми? Какви отговори ще ти даде това?

# 603
  • София
Аз всъщност обожавам да си намирам бюджетни дрехи, обувки, аксесоари и да ги съчетавам със стил, така че да изглеждам добре.

# 604
Аз всъщност обожавам да си намирам бюджетни дрехи, обувки, аксесоари и да ги съчетавам със стил, така че да изглеждам добре.
Аз също. За това и не си купувам скъпи неща, само подаръци приемам..)

Имам и сега някои маркови, но са от разпродажби или групи, та хич не са скъпи..)

# 605
  • В полите на Пирин планина
Честно казано давам повече пари за връхни дрехи и обувки, а също - за козметика (но не парфюми - те не ме вълнуват особено). Изобщо не се впечатлявам от марки, особено като се има предвид, че там голяма част от цената, която плащаме е заради известността ѝ... Simple Smile

# 606
Пазарувам удобно. Не си причинявам финансов дискомфорт, но и не залитам по брандове.
Кухнята ми е скъпа, не залитам по парцали, но ми е важно цялостното излъчване, така че съм някъде по средата.

Пазарувала съм в САЩ, Англия, Ирландия и Испания, знам от опит, че там можеш да се обзаведеш по-добре ценово, отколкото в Чехия. Така че не е същото, и нямам същия ценови избор.
Преди 2 лета по време на американската ваканция отнесох обувки на Майкъл Корс (освен други неща, пак супер попадения) , защото ми харесаха страшно много и не бяха скъпи, логото е на подметката, иначе абсурд. На чешка двойна цена не бих ги купила обаче, ценя си парите.
Украинските чистачки във фирмата носят чанти и обувки на Майкъл Корс, всички са в някакво преклонение към него, което ми е противно и отблъскващо. Ама какво да правя- харесаха ми. Поне никой не знае, че съм с "кифленски" обувки. (да се чете с хумор, моля!)

От криворазбран минимализъм нямах достатъчен избор да построя тоалет както ми е угодно.
Модно е да се говори за него, но на практика е неприложимо, особено за жена 40+ живееща в пояс с 4 ясно изразени сезона. Не съм хлапачка, не виждам смисъл да се обличам като такава.
Изобщо не пропагандирам пазаруване с чували от боклучарници. Всеки си намира златната среда и зона на комфорт, и се разпростира според нея ( и размера на гардероба в жилищната площ).

Сдобих се с червени сандали на удобен 6см ток, добре че се подсетих от вас.
Агент, благодаря за онагледяването! Flowers Rose

Така че не, нямам скъпи неща. Но и боклуци нямам. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 10:25 от Dez

# 607
Момичета, имам нужда от помощ встрани от темата.
Малкият ми син (14 г.), който е ужасно слабичък, си е наумил, че през зимата не иска да носи вече обичайните якета (досега купувахме скиорски, за да може да го ползва и на ски, и в града), а иска елегантно палто. Нещо такова, да речем:

Скрит текст:

Не искам да купувам онлайн, защото искам да го пробва. Сещате ли се определена марка или пък магазин, в който ще мога да намеря малък размер?

# 608
Момичета, имам нужда от помощ встрани от темата.
Малкият ми син (14 г.), който е ужасно слабичък, си е наумил, че през зимата не иска да носи вече обичайните якета (досега купувахме скиорски, за да може да го ползва и на ски, и в града), а иска елегантно палто. Нещо такова, да речем:

Скрит текст:

Не искам да купувам онлайн, защото искам да го пробва. Сещате ли се определена марка или пък магазин, в който ще мога да намеря малък размер?

Зара със сигурност.

# 609
  • София
Какво значение има всъщност кой какво скъпо притежава, Клеми? Какви отговори ще ти даде това?
Попитах, защото се изредиха няколко мнения едно след друго, идентични - "скъпи са ми парф'мите, очилата и чантите". Стана ми интересно за кой кое е скъпо. Нищо повече. За това и казах, не в цени, а в марки.
McKitty, синът ми е на 14, S размер от мъжките му е ок, някъде 168см е, 50кг. Такива палта имат всички марки
 Манго, Зара, ХМ, ЛС Уайкики и т.нат.

# 610
Каквото и да си говорим, всички сме склонни към залитналия и оливане. Та е хубаво "спирачките" ни да работят добре и да не изпускат. Ако ли не, поне да имаме под ръка някой, който да "тури прът в колелото" и да ни "дръпне юздите" в точният момент. Финансова дисциплина му викат някои. Stuck Out Tongue Winking Eye

Klemy, "скъпо" е относително понятие. На един не му стигат пари да си купи остров, на друг завод, на трети джип, а на някой не му стигат за хляб....
Скъпо е не само цена. Скъпи ми бяха едни очила Полароид с които се шегувах, че проснах. Бяхме неразделни повече от 15 год. Отиваха ми, бяха ми удобни и бяха като част от мен. Подарък към сим карта срещу  доплащане от 10 лв. Ревах като малко дете като ги забравих в едно такси.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 12:43 от Sysly

# 611
Мерси, момичета, ще търся в Зара. В H&M не съм виждала, като че ли. Но пък не съм и търсила. Мъжът ми си взе на Том Тейлър миналата зима, но най-малкия размер ще му е голям на детето.

# 612
За мен скъпи са над 100 лв. за вещ, аксесоар. За бг стандарта това ми е психолоическа граница. За други скъпо е над 1000 лв.

# 613
  • София
Sysly, разбира се, че е относително понятие. Ако не беше такова, нямаше и да питам кой какво разбира под скъпа марка.
И понеже аз попитах - по общите критерии са ми скъпи само парфюмите, но не са от тези над 250лв. Изглежда нямам нищо друго скъпо, на което да съм палтила истинската цена. Очилата ми, които нося най-често, вече 6г са Dsquared - от един сайт на супер промоция, не ги свалям. Нося чанти и обувки о естествена кожа, но такива над 100лв нямам, понеже никога не плащам реалната цена. Ако не е поне на 50% промоция, не влиза вкъщи. То е вид допинг това дебнене на %, не нещо друго. В заключение, като знам какви марки и цени има, смятам, че нямам нищо скъпо като вещ. Което пък и не ме натоварва, за да мисля непрекъснато дали ще изгубя нещо. Факт е, че имам скъпи на самата мен неща, със сантиментална стойност или просто много удобни, като с въпросните слънчеви очила на Dsquared.

# 614
  • Sofia
Най-скъпите ми вещи са подаръци или купувани на разпродажби.
За мен е безсмислено пилеенето на огромни суми за дрехи, обувки, които следващия сезон не струват нищо.
Да кажем, че чантите Бъркин и някои марки висша мода може да са форма на инвестиция и имат колекционерска стойност. Далеч съм от това.

Общи условия

Активация на акаунт