Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Юли 2021 (Тема 12)

• 97 834
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 630
Някой по- напред беше писал, че не обича "вечните" чанти, защото бързо му омръзват.
Разбирам го, по- скоро частта с омръзването. Simple Smile На мен като ми омръзне някоя от "вечните", я прибирам и вадя друга от дрешника, която да я замести. В търсене на коя да извадя често откривам дълбоко забравена стара любов, на която се радвам повече от на нова дори.
Но този мой тип чанти, с които достолепно остаряваме заедно, са класически и универсални цветове и модели, обикновено- естествена кожа. Не някоя моментна хитова сезонна еднодневка.

# 631
  • София
ТиЛи, точно! Като ми писне я слагам в гардероба и вадя друга.

# 632
За такива вечни чанти не си и помислям, макар, че в последните 3-4 нося един определен модел на Вера Пеле, много са ми удобни и практчни, но пусто така са ми писнали, че тази пролет си купих 6 нови чанти, повечето са мини и сега си ги въртя с кеф. А вечните се търкалят в шкафа, как да събера сили да ги хвърля? Flushed

# 633
Нищо което съм купила не ми омръзва, напротив, купя ли го значи - е това(!) и точка. Спират да съществуват всички останали, не ме интересуват и дори не поглеждам повече минавайки покрай магазини. Не ме е яд и когато съм дала повече пари стига да ми "проговори", да е "моето" нещо. А вече мое ли е, е най-хубавото! Като дядото с магаренцето дето все викал, че неговото магаре може да е е най-дърто, ама е най-мъжко. Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 10:02 от Sysly

# 634
  • София
Аз съм хвърляла съвсем здрави неща, защото съм ги носила с години, не са мръднали и не виждам някога да им свърши жизнения път, а са ми писнали. След време съжалявам за постъпката си, естествено. Едни ботуши тимбърлендки имах такива, 4 години ги носих нон стоп зимата, накрая така не ги понасях, а те си седяха все така като нови. Метнах ги в кофата и на следващата зима съжалявах зверски. И още няколко такива изцепки имам. Вече не го правя, заравям дълбоко и чакам да ми дойде нова муза да нося конкретното нещо.

# 635
  • София
Аз до сега вечна чанта не съм имала, но с много трудно съм се разделяла като съвсем се скапят.
Аз, ако наистина се влюбя в нещо, вероятно бих го купила, но досега не съм припадала по нещо, което да искам на всяка цена.
Има толкова варианти.

# 636

Има толкова варианти.
Ох, блазе ти , че ги "виждаш", за мен няма толкова, почти нищо не харесвам по магазините, напоследък още по трудно, какво ми става не знам!

# 637
Аз вчера засилих в контейнера за текстил една чанта Зара заради скъсана дръжка и 5 минути по-късно вече съжалявах, защото можех да ѝ изработя някаква готина верижка или плетена дръжка и да си я нося. Като изключим прокъсаната дръжка, си беше съвсем здрава.

За ботуши Тимбърленд и мен би ме било ужасно яд. Simple Smile

# 638
  • София
Еми не оценяваш лисички 😆

# 639
Аз скъпи неща не купувам, не защото не харесвам, а защото не мога да си позволя. Единствено за обувки мога да дам до 200 лв. Скъпи парфюми имам подаръци, ама много не ги ползвам. Кзметика ползвам само медицинска, също не скъпа, около 30 лв за кремче и то защото имам проблемна кожа, от скоро съм с атопичен дерматит. Преди като нямах проблем си купувах от 10 лв. Много обичам да пазарувам и ВУ.
Никога не се бях замисляла колко струват дрехите по мен, но поста на Мими ме накара да го направя. Оказа се, че в някои дни сумата е доста смешна.

# 640
  • Sofia
Не ходя да търся нещо конкретно дали са го намалили,  а в определени магазини влизам само когато имат табела  -70%.
И не купувам нещо , защото е евтино,  а нещо , което харесвам и ме устройства като качество и цена. Много повече държа на естествените материали,  отколкото на марката.  Онази розова рокля на Ралф Лорен беше компромис заради материята и на пълната и цена никога не бих я взела.

# 641
  • Mediterraneo
Имам си психологически граници за цените на нещата и не ги преминавам. Немислимо ми е да дам, например, повече от 50 евро за чанта. Не робувам на марки и вещи по никакъв начин. За момента най- скъпите ми обувки са едни боти на Томи Хилфигер, за около 80 евро и пак доста преживявах платената цена( на 50 % намалени, разбира се). Купувам само на намаления.

# 642
Онази розова рокля на Ралф Лорен

Точно тези дни се канех да те питам - пристигна ли роклята, доволна ли си? Ако дадеш и една снимка да оплакнем окото... 😜

# 643
Аз пък си купувам и скъпо и евтино, каквото ми хареса. Не следя за намаления онлайн, много ми е досадно да дебна да намалят нещо, което я го намалят, я не, а после и размери може да няма.
Не е необходимо да следиш Simple Smile. Има си приложения за следене и просто получаваш съобщение когато нещо, което си набелязала е намалено.
Естествено ако е нещо, което съм решила да имам на всяка цена и не мога да чакам, ще си го купя на редовна цена.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 16:26 от G.Savova

# 644
  • пустинята Гоби
Нищо не следя аз и пак си купувам намалени неща, просто знам истинската цена, защото от години нося едно и също. От 20 + години ходя с кецове Конвърс, че как няма да си ги купя като ги намеря за 40 лева. Сега и с коментираните Бирки стана същото, намеря ли ги изгодни - веднага си купувам. Твърде съм стара, за да имам притеснения за актуалност, каквото си искам - това ми е актуално.

По магазини не ходя, просто нямам нерви - всичко има онлайн, поръчвам, меря и каквото трябва връщам.

Общи условия

Активация на акаунт